ti
        
     

Laganese Apfelschorle

Posebno - jubilarno izdanje

Pilsener beer pivo Tuzla

 
 
 
   - Počela je nagradna igra !!!
 
 
   - Dani otvorenih vrata Pivare Tuzla
Jasmin Imamovic Bego Gutic

30.03.2015. godine su se održali dani otvorenih vrata u Pivari Tuzla kojima su pored brojnih predstavnika medija prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona, gospodin Bego Gutić, gradonačelnik Tuzle, gospodin Jasmin Imamović kao i druge mnogobrojne zvanice.
Direktor Pivare Tuzla, gospodin Fahrudin Salihović je kratkim govorom upoznao prisutne o dosadašnjim milionskim ulaganjima, novitetima i rezultatima preduzeća te ih pozvao da zajedno prisustvuju presjecanju vrpce i zvaničnom puštanju u rad novog pogona etiketiranja ambalaže. Čast da presjeku vrpcu imali su Premijer Bego Gutić i gradonačelnik Jasmin Imamović. Kliknite ovdje za više.

 
 
   - JAVNI OGLAS o prodaji rashodovanih stalnih sredstava
Pivara Tuzla

Oglašava se prodaja putničkog motornog vozila u vlasništvu Pivara d.d. Tuzla i to:
Marka vozila: Daewoo, model: Nubira, proizvedena 2000. godine a registrovana do 20.07.2015. godine. Zainteresovani ponuđači ponude mogu dostavljati lično ili putem pošte na adresu Pivara d.d. Tuzla, Titova 163., 75000 Tuzla, u zatvorenim kovertama, u roku od 7 dana od dana objavljivanja Oglasa. Predmetno vozilo može se pogledati u krugu Pivara d.d. Tuzla, svakim radnim danom u vremenu od 13 do 15 sati. Sa najpovoljnijim ponuđačem, izabranim od strane Komisije, sklopit će se Ugovor o prodaji. Ako kupac odustane od kupovine, odnosno ne pristupi zaključenju Ugovora zaključiti će se Ugovor sa sljedećim najpovoljnijim ponuđačem. Sve troškove oko poreza i prijenosa vlasništva snosi kupac. Vozilo koje je predmet prodaje kupuje se u viđenom stanju, te naknadne reklamacije neće biti uvažene.

 
 
   - Održana press konferencija u prostorijama društva Pivare Tuzla
Husref Musemic
Danas, 20.03.2015. godine u prostorijama društva Pivare Tuzla održana je press konferencija kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika medija a kojima su se obratili Zlata Smajić ispred sektora marketinga kao i Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla. Povod organizacije press konferencije je više razloga a najbitniji su predstavljanje rezultata poslovanja u prethodnom periodu sa značajnim povećanjem prodaje i ulaganjem u novitete, zatim planovi za naredni period sa novim ulaganjima i osvježenjima, kao i početak nove nagradne igre pod nazivom: tuzlansko piješ i auto dobiješ. Cilj nagradne igre je unapređenje prodaje proizvoda kao i nagrađivanje vrijednih potrošača. Ovaj put kao glavnu nagradu Pivara Tuzla je obezbjedila automobil Škoda Citigo kao i mnoštvo drugih vrijednih nagrada.
 
 
   - Zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba FK Sloboda, Husref Musemić
Husref Musemic
Danas, 19.01.2015. u prostorijama stadiona Tušanj održana je press konferencija na kojoj je novinarima zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić kao i prvo pojačanje Zajko Zeba. Nakon press konferencije Musemić je obavio prozivku igrača na pomoćnom terenu stadiona Tušanj gdje se upoznao sa trenutnim igračkim kadrom. Husrefu Musemiću odazvao se 31 fudbaler, a na prozivci su se pojavili i još uvijek povrijeđeni Mirhad Mehanović i Igor Radovanović. Novi šef struke našeg tima oko sebe je okupio domaći stručni štab. Za prvog pomoćnika izabrao je Nedima Omerovića, drugi asistent mu je Amir Spahić, a trener golmana ostao je Mirsad Dedić sa kojim je Musemić još u Sarajevu imao uspješnu saradnju. Prvi trening Crveno – crnih ispratilo je stotinjak navijača.
 
 
   - Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla izabran za najuspješnijeg menadžera
Fahrudin Salihovic
U banjalučkim Banskim dvorima je održano tradicionalno, tridesetprvo po redu, proglašenje najmenadžera Bosne i Hercegovine, gdje je dvadesetak privrednika po granama i oblastima privrede proglašeno najuspješnijima, saopćeno je iz Nezavisne agencije za izbor najuspješnijih privrednika i menadžera u BiH. Nagrade najuspješnijim menadžerima svrstane su u tri grupacije kategorije: mali, srednji i veliki biznis u Bosni i Hercegovini, a žiri je vodio računa da u ukupnom broju priznanja budu zastupljene sve privredne grane. Najviša menadžerska priznanja u BiH uručena su ljudima koji su u 2014. godini uspješno "kormilarili" svojim kompanijama, što je rezultiralo boljim rezultatima u svim segmentima rada njihovih kompanija.. Kliknite ovdje za više.
 
 
   - Potpisan ugovor između ŽOK Sloboda i Pivare Tuzla
Potpisan ugovor između ŽOK Sloboda i Pivare Tuzla
Ženski odbojkaški klub Sloboda iz Tuzle i Pivara Tuzla danas su (26.11.2014.) potpisali jednogodišnji ugovor kojim pivara sa svojim brendom Tuzlanski pilsner postaje sponzor ovog vrlo uspješnog tima. Ovim potezom Pivara Tuzla u ova teška vremena za sport nastavlja sa podrškom gradskih sportskih klubova, a sve radi promocije sporta i njegovih vrijednosti. Kroz ovo partnerstvo se namjerava pomoći klubu da bude i ostane u samom vrhu bosanske odbojke. Zahvaljujući pomenutom sponzorstvu na dresovima igračica ŽOK Sloboda biće istaknut logo Tuzlanskog pilsnera. Želja kompanije je da ovo partnerstvo donese dosta uspeha za tim u budućim sportskim rezultatima, a ljubiteljima odbojke mnogo dobre i kvalitetne igre na terenu. Kliknite ovdje za više.
 
 
   - Laganese - NOVO osvježavajuće piće iz Pivare Tuzla
Laganese
Laganese! Pivara Tuzla donosi vam potpuno novi bezalkoholni napitak koji će vašem organizmu dati neizbježan osjećaj zadovoljstva i svježine. Riječ je o blago gaziranom soku Laganese sa okusom jabuke. Piće kakvo se tradicionalno proizvodi i koristi širom Njemačke i drugih zemalja zapade Evrope, a poznato je pod nazivom Apfelschorle, je visokog kvaliteta sa udjelom voća od 10% koje mu daje jedinstven prefinjen okus za potpuno osvježenje sa prijatnim daškom tradicionalnog i prirodnog. Zbog svog idealno laganog sastava piće je savršeno uz druženje, ali i idealan osvežavajući napitak u ostalim prilikama. S obzirom da se koristi isprobana njemačka receptura, sigurni smo da će već nakon prve konzumacije ostaviti odličan utisak. Kliknite ovdje za više.
 
 
   - FK Sloboda Tuzla: Nastavljena saradnja sa Pivarom Tuzla
FK Sloboda Tuzla
U prostorijama SD Sloboda danas je svečano potpisan novi sponzorski ugovor čime je nastavljena saradnja započeta prošle sezone dok su Crveno - crni igrali u Prvoj ligi FBiH. "Pivara Tuzla se prošle sezone pokazala kao sjajan partner za Slobodu i nijednom nismo došli u dilemu da li da nastavimo saradnju. Nadam se da ćemo zajedno, baš kao i prošle sezone, na svim poljima poljima postizati uspjehe", poručio je Azmir Husić. Fahrudin Salihović, direktor Pivare dd Tuzla istakao je da se poznati tuzlanski brend sa oduševljenjem nanovo priključuje Slobodinoj porodici."Velika nam je čast što ćemo ponovo sarađivati sa Slobodom. Ovoga puta naš fudbalski velikan je ponovo u društvu najboljih i iskreno se nadam da će zajedno sa Pivarom Tuzla ostvarivati dobre rezultate u ligi.".
 
 
   - Trodnevni festival piva - BH Beer Fest - Bijeljina 2014.
BH Beer fest Bijeljina 2014

BH Beer Fest je prvi i jedini festival piva u Bosni i Hercegovini, te svojim postojanjem, vrhunskom produkcijom i organizacijom doprinosi približavanju svjetskih i evropskih kulturnih dešavanja građanima Bijeljine i Bosne i Hercegovine. Program BH Beer Fest-a odvija se na dvije bine, main stage i DJ stage a neki od zvučnih imena učesnika su : Sunshine, Sheitans, Zemlja Gruva, SevdahBABY, Frankie, Van Gogh, Miligram,... Za više informacija posjetite www.beerfestbih.com ili kliknite ovdje za pregled programa festivala.
Festival se održava na Gradskom stadionu u Bijeljini od 4. do 06. jula 2014. godine.

 
 
   - Okončana je nagradna igra "Zmajeve prebroji, nagradu osvoji"
Put u Brazil

Nagradna igra "Zmajeve prebroji, nagradu osvoji" je okončana izvlačenjem posljednjih dobitnika. Nagradna igra se organizovala povodom Svjetskog prvenstva u fudbalu i plasmanu naših "zmajeva" za nastup u Brazilu, a trajala je od 24.03. do 24.06.2014. godine. U okviru nagradne igre je izvučena i najvrijednija nagrada - "Put u Brazil", a dodijeljena je Aliji Aliću iz Sapne.
Za ovu igru igrači su trebali poslati kovertu sa šest plavih zatvarača sa staklenih boca Tuzlanskog pilsnera a pored vrijednog putovanja u Brazil mogli su osvojiti LCD televizore, bicikle, skutere i veliki broj utješnih nagrada u vidu poklon paketa i jedinstvenih dresova. Kliknite ovdje da bi pregledali spisak dobitnika.

Ovom prilikom čestitamo svim sretno izvučenim dobitnicima a ostalima želimo mnogo sreće u nekoj od narednih nagradnih igara Pivare Tuzla.

 
 
   - Obavještenje o sazivanju XV Skupštine Pivare Tuzla d.d.
Pivara Tuzla

Na osnovu Odluke o sazivanju Skupštine Dioničkog društva Pivara Tuzla donesene na sjednici Nadzornog odbora dana 31.05.2014. godine, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, Statutom i općim aktima Društva, Nadzorni odbor Pivara Tuzla d.d. objavljuje Obavještenje o sazivanju XV Skupštine Pivara Tuzla d.d..
Saziva se XVI Skupština Dioničkog društva Pivara Tuzla, i zakazuje za dan 23.06.2014. godine (ponedjeljak) sa početkom u 12 sati.
Skupština će se održati u sali restorana Pivara,d.d. Tuzla, u sjedištu Društva, u ulici Maršala Tita 163. Klikni ovdje za preuzimanje cjelokupnog obavještenja.

 
 
   - Alija Alić iz Sapne preuzeo nagradu "Put u Brazil" !!
Alija Alic Sapna

Danas, 22.05.2014. godine u prostorije Pivare Tuzla je došao Alija Alić i Sapne koji je osvojio najvrijedniju nagradu u okviru nagradne igre Tuzlanskog pilsnera - Zmajeve prebroji, nagradu osvoji.
Inače, nagrada koju je osvojio vrijedna je više od 9.000 maraka, a obuhvata boravak u Brazilu od 17 dana u hotelu smještenom pored kampa reprezentacije Bosne i Hercegovine kao i gledanje tri utakmice naše reprezentacije.
Dobitnik je naglasio da će osvojenu nagradu najvjerovatnije pokloniti svome sinu Mehmedu. Pivara Tuzla čestita sretnom dobitniku a ostale poziva da nastave sa igrom koja traje sve do 24. juna kada je i zadnje izvlačenje.

 
 
   - Izvučen je dobitnik nagrade "Put u Brazil" !!
Putovanje u Brazil

Pivara Tuzla d.d. u ovim trenucima izražava duboko žaljenje zbog katastrofe koja je zadesila našu kao i susjedne zemlje. Nažalost, bili smo prisiljeni da u ovom izuzetno nezgodnom trenutku održimo izvlačenje dobitnika nagrada (put u Brazil), a što je u skladu sa Pravilnikom o organizovanju nagradne igre, a i administrativnih procedura oko odlaska dobitnika na put. Svečano izvlačenje nagrada je odgođeno i preseljeno, te u skromnom okruženju obavljeno u prostorijama Pivare Tuzla d.d. u prisustvu medija i drugih gostiju. Najvredniju nagradu među hiljadama pristiglih koverti izvukla je Husnija Tupković, prošlogodišnja Miss Federacije BiH a nagrada je pripala gospodinu Aliji Aliću iz Sapne.
Pivara Tuzla čestita sretnom dobitniku a sve ostale poziva da nastave sa skupljanjem i slanjem čepova jer nagradna igra traje do 24 juna 2014. godine.
Još jedanput izražavamo najdublje saosjećanje zbog prirodne nesreće koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu, a Pivara Tuzla d.d. će nastaviti da i dalje čini sve kako bi pomogla najugroženijima u nastaloj katastrofi.
Kliknite ovdje za pregled spiskova ostalih izvučenih dobitnika.

 
 
   - Izvlačenje sretnih dobitnika nagradne igre: Zmajeve prebroji, nagradu osvoji
Dobitnici nagradne igre Zmajeve prebroji nagradu osvoji

Pivara Tuzla d.d. svakog ponedjeljka vrši izvlačenje sretnih dobitnika u velikoj nagradnoj igri ˝Zmajeve prebroji, nagradu osvoji˝ koja traje od 24. marta do 24. juna 2014. godine. Tokom svakog izvlačenja podjeli se 13 nagrada za najsretnije potrošače koji su sakupili i poslali 6 plavih čepova sa staklenih boca Tuzlanskog pilsnera. Sedmične nagrade su: 5 poklon paketa proizvoda Pivare Tuzla, 5 nogometnih dresova Zmajevi, 1 bicikl, 1 tablet i 1 LCD televizor.
Svi neizvučene koverte ostaju do kraja nagradne igre i imaju šansu da osvoje neku od nagrada. Čepove šaljite na adresu: Maršala Tita 163, 75000 Tuzla.
Kliknite ovdje za pregled spiskova dosadašnjih dobitnika.

 
 
   - Odavanje pošte poginulim borcima, radnicima Pivare Tuzla
Sajam Gracanica

Okupljanjem radnika Pivare Tuzla i polaganjem cvijeća ispred spomen ploče poginulim radnicima pivare otpočelo je obilježavanje 15. maja Dana odbrane Tuzle. Na taj način prisjetilo se na osobe i događaje koji su se desili tokom rata. Istovremeno, građani Tuzle se danas prisjećaju da se na isti datum, prije 21 godinu, na raskrsnici u naselju Brčanska Malta dogodila jedna od najvažnijih bitaka za odbranu Tuzle.

Pivara Tuzla je tokom posljednjeg rata izgubila svojih 5 radnika: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića.

 
 
   - Redovno učešće Pivare Tuzla na sajmu Grapos-expo u Gračanici
Sajam Gracanica

Od 22. do 25. aprila u Gračanici će biti održan 5. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „GRAPOS-EXPO 2014“. Sajam na istoj lokaciji kao i ranijih godina organizuju BOMS-expo i Općina Gračanica. Od 2010. godine kada je organizovan prvi sajam pa do danas, zahvaljujući visokom nivou organizacije i standardima kvaliteta, sajam je izrastao u respektabilnu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i mnogobrojnim stranim izlagačima. O tome najbolje govori podatak da ove godine na 124 štanda izlaže 278 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Italije, Austrije i Njemačke, a očekuje se i do 25.000 posjetilaca. Na sajmu će se predstaviti i Pivara Tuzla sa svojim trenutnim programom proizvoda kao i planovima za naredne periode.

 
 
   - Dobitnica Adila Hujdur podigla svoju nagradu - LCD TV
Adila Hujdur

Danas je u prostorijama Pivare Tuzla d.d. sretna dobitnica Adila Hujdur iz Gornjeg Hrasnog, Kalesija podigla svoju nagradu - LCD televizor.
Naime, sretna dobitnica je izvučena u prvom od dvanaest kola izvlačenja nagrada nagradne igre Zmajeve prebroji, nagradu osvoji zajedno sa još trinaest sretnih dobitnika. Ovom prilikom čestitamo svim sretnim dobitnicima a vas pozivamo da nastavite skupljati i slati svoje plave čepove sa zmajevima na adresu Pivare Tuzla, ulica Maršala Tita 163, 75000 Tuzla, te time povećate šansu da osvojite neku od mnogih vrijednih nagrada.

 
 
   - Izbor sportiste godine Opštine Tuzla
Izbor sportiste godine Opstine Tuzla

20.03.2014. godine u Narodnom pozorištu Tuzla održan je 54. po redu "Izbor sportiste godine Opštine Tuzla".
Naslov najbolje sportiskinje u Opštini Tuzla za 2013. godinu zasluženo je dobila Rahima Zukić iz Živinica, članica AK Sloboda-Tehnograd.

Pivara Tuzla je kao sponzor i dugogodišnji partner ove organizcije dobila priznanje i sa ponosom će nastaviti da podržava nagrađivanje najistaknutijih sportista iz Opštine Tuzla uz svesrdnu saradnju sa Sportskim savezom Opštine Tuzla.

 
 
   - Radničke sportske igre Opštine Tuzla - Pivara Tuzla osvojila drugo mjesto
Radnicke sportske igre Tuzla

Završnica trećih po redu Radničkih sportskih igara Općine Tuzla, odigrala se u nedjelju 16.03.2014. godine u SKPC Mejdan, Tuzla.
Osam prvoplasiranih ekipa je izborilo završnicu, i to su bile ekipe: Traktionssysteme Bosnia, Solana Vega Mix, MUP TK, RVI 15. maj, Pivara Tuzla, JKP Komunalac, Gips Remag i Rudarski institut Deling.

Nakon uzbudljive završnice ekipa Traktionssysteme Bosnia je osvojila zasluženo prvo mjesto dok je ekipa Pivare Tuzla osvojila sjajno drugo mjesto a Gips Remag treće. Kliknite ovdje za više o ovome.

 
 
   - Nagradna igra: Zmajeve prebroji, nagradu osvoji
Nagradna igra Zmajeve prebroji, nagradu osvoji

Pivara Tuzla u okviru svjetskog prvenstva u Brazilu 2014 pokreće nagradnu igru koja traje od 24.03. do 26.06.2014. godine a za koju je potrebno sakupiti 6 plavih krunskih zatvarača sa staklenih boca Tuzlanskog pilsnera na kojima su štampani zmajevi te ih u koverti zajedno sa ličnim podacima, poslati u Pivaru Tuzla na adresu: Maršala Tita 163, 75000 Tuzla. Tako se mogu osvojiti neke od 158 vrijednih nagrada.
Najsretniji dobitnik putuje u Brazil na 17 dana da bi gledao 3 utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine dok boravi u hotelu sa 4 zvijezdice u neposrednoj blizini kampa reprezentacije.
Izvlačenje dobitnika putovanja će biti 19. maja 2014. godine. Kliknite ovdje za više.

 
 
   - Pivara Tuzla generalni sponzor FK SLOBODA Tuzla
FK Sloboda Tuzla

Nakon duže vremena Pivara d.d. Tuzla ponovo je uspostavila saradnju sa fudbalskim klubom Sloboda. Danas su direktor Pivare Tuzla Zlatan Pejić i predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić potpisali ugovor na godinu dana kojim je Pivara Tuzla postala generalni sponzor FK Sloboda.
Potpisivanjem ugovora o generalnom sponzoru Pivari Tuzla pripalo je i mjesto za reklamu na dresovima.
Da malo šta može da prođe bez Ćirinog showa pokazalo se na potpisivanju ugovora između Slobode i Pivare Tuzla. Naime simpatični trener kazao je kako nikada u životu nije popio kapi alkohola ali od danas pije samo Tuzlanski pilsner.

 
 
   - 130 GODINA PIVARE TUZLA
130 godina Pivare Tuzla
Pivara Tuzla je osnovana u ljeto davne 1884. godine od strane Tasing i Kohn, pod imenom Erste Dampf Brauerei (Prva parna pivovara) u naselju Dolnja Tuzla, a kapacitet je od početka bio pet hiljada hektolitara godišnje. Danas, nakon 130 godina postojanja ona je jedan od prepoznatljivih simbola zajedno sa svojim proizvodima. Pivara Tuzla će nastaviti da gradi budućnost bez pravljenja kompromisa kada je u pitanju kvalitet te će ostati uvijek fokusirana na želje i potrebe svojih potrošača. Kliknite ovdje za više.
 
 
   - Vanredna limenka Tuzlanskog pilsnera
Zmajevi
Sa početkom 2014. godine u prodaji se nalazi posebna limenka Tuzlanskog pilsnera. Limenka je urađena povodom jubileja od 130 godina postojanja Pivare Tuzla. Zajedno sa našim jubilejom cilj nam je i animiranje naših kupaca pred svjetsko prvenstvo u nogometu koje se ove godine održava u Brazilu i na kojem po prvi put učestvuje reprezentacija Bosne i Hercegovine sa svojim "zmajevima". Nadamo se da će naši potrošači zajedno slaviti i navijati sa nama uz ovo naše "navijačko pivo".
Kliknite ovdje za veću sliku.
 
 
   - Pivara Tuzla - Poslodavac godine za osobe sa invaliditetom u FBiH 2013
Bingo Tuzla
Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u četvrtak, 05.12.2013. godine u Sarajevu je održana ceremonija dodjele nagrada poslodavcima koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom. Kampanju poslodavac godine za osobe sa invaliditetom u FBiH već petu godinu zaredom provode nevladine organizacije Inicijative preživjelih od mina i Centar za razvoj i podršku, u saradnji sa Internet portalom Posao.ba. U kategoriji srednjih preduzeće Pivara Tuzla d.d. je dobitnik značajnog priznanja "Poslodavac godine za osobe sa invaliditetom u FBiH 2013" obzirom da upošljava 31 invalida na neodređeno vrijeme, od kojih su tri RVI.
Pored zapošljavanja invalidnih osoba Pivara Tuzla tokom čitave godine putem raznih sponzorstava i donacija kontinuirano pomaže aktivnosti i projekte organizacija osoba sa invaliditetom te time na dodatan način iskazuje praksu firme o društvenoj odgovornosti.
 
 
   - 20 godina Bingo Tuzla
Bingo Tuzla
20.11.2013. je ispred Maxi marketa Bingo u Tuzli, organizovana centralna svečanost povodom dvadesetog rođendana Bingo Tuzla. Uz bogat kulturno umjetnički program, dječiju pjesničku radionicu predstavio se i veliki broj dobavljača sa degustacijama i promocijama. Pivara Tuzla tradicionalno prati svaki uspjeh ovog našeg visoko rangiranog privrednika te je organizovala veliku degustaciju proizvoda iz svog proizvodnog asortimana. Mnogobrojni posjetioci manifestacije imali su priliku uživati u dobro poznatim ukusima Tuzlanskog pilsnera, Panonske Ledene, Tuzlanskog kiseljaka i Refresh osvježavajućeg pića sa okusom kiwana. I ovu priliku koristimo da našem poslovnom partneru i prijatelju Bingo Tuzla uputimo iskrene čestitke uz želju da ih prati lična i poslovna sreća!
 
 
   - Auto Tuning Show 2013 - Tuzla
Predrag Lucic Boris Dezulovic
Na novoizgrađenom parkingu pored Panonskih jezera u Tuzli 13.10. je održan jedan posve zanimljiv i nesvakidašnji događaj koji je na jednom mjestu okupio brojne zaljubljenike u automobile. U okviru PROtuning Fest-a 2013 predstavljen je drugi tuning event u Tuzli. Organizatori su zadovoljni odzivom učesnika kako iz BiH tako i regiona.
Više fotografija OVDJE! Posjetioci i ovoga puta imali su priliku da vide "nabrijane" ljubimce na četiri točka učesnika ove manifestacije. Bilo je ovo jedno lijepo druženje na kojem su vlasnici automobila razmjenili iskustva, ali takođe i ovaj put proglašeni su najbolji automobili u Styling i dB Drag disciplinama.
 
 
   - Predrag Lucić i Boris Dežulović - Performans u Pivnici Taverna
Predrag Lucic Boris Dezulovic
U organizaciji Omladinskog pokreta Revolt, u petak, 27.09.2013.godine, u Pivnici Taverna sa početkom u 20 sati nastupaju Predrag Lucić i Boris Dežulović sa svojim performansom.
Performans se organizuje u sklopu kampanje „Jer zemlju čine ljudi!“, koju Omladinski pokret Revolt sprovodi od juna 2013. godine sa ciljem informisanja javnosti o popisu stanovništva 2013. godine, te afirmacije slobode izjašnjavanja.
Vidimo se u petak, 27.09.2013. godine, u 20 sati u Pivnici Taverna Tuzla, gdje će u njenom jedinstvenom ambijentu ovaj performans još više uljepšati vaše slobodno vrijeme.
 
 
   - Zlatne medalje Pivari Tuzla na jubilarnom 45. sajamu u Gradačacu
Sajam Gradacac
Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive održao se od 28. do 31. avgusta 2013. godine u Gradačcu. Sajam je bio prilika za poljoprivredne proizvođače i prerađivače hrane i pića da predstave prednosti i dostignuća u ovoj privrednoj grani.
Najstarija specijalizovana sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini ove godine obilježila je 45 godina svog postojanja i ove godine je Pivara Tuzla imala čast da pored tradicionalnog izlaganja osvoji dvije zlatne medalje, za proizvode Tuzlanski pilsner i Refresh Kiwano. Na sajmu je bilo i prisutno oko 280 izlagača iz BiH, zemalja regiona, Turske i Njemačke.
Slike zlatnih medalja možete pregledati i preuzeti klikom ovdje.
 
 
   - Pivara Tuzla dobila koncesiju za Tuzlanski kiseljak
Tuzlanski kiseljak
U prostorijama Pivare Tuzla u četvrtak 4. jula 2013. godine obavljeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne vode Tuzlanski kiseljak sa Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva TK. Koncesija za eksploataciju mineralne vode iz bunara sa eksploatacionog polja Ljubače-Kiseljak dodijeljena je na period od pet godina. Prije zaključivanja ugovora Pivara je Ministarstvu dostavila bankovnu garanciju na iznos od 56.700,00 KM sa rokom važenja od jedne godine, a kao garanciju redovnog izmirenja obaveza po osnovu koncesione naknade.
 
 
 
 

Strana: 1 2 3 4 5