Pivara Tuzla
        
 
 
     
Skupstina dionicara Pivara Tuzla  

Sazivanje XIX Skupštine dioničara Pivara d.d. Tuzla

Na osnovu Odluke o sazivanju Skupštine Dioničkog društva Pivara Tuzla donesene na sjednici Nadzornog odbora dana 26.05.2016. godine, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statutom Društva, Nadzorni odbor Pivara d.d. Tuzla objavljuje: Obavještenje o sazivanju XIX Skupštine dioničara Pivara d.d. Tuzla.

Saziva se XIX Skupština Dioničkog društva Pivara Tuzla i zakazuje za dan 20.06.2016. godine (ponedeljak) sa početkom u 12:00 sati, a održati će se u sali restorana Pivara d.d.Tuzla, u sjedištu Društva, u ulici Maršala Tita 163.

 
     
Global Trade Leaders Club  

Press konferencija u Pivari Tuzla

Dana 19.05.2016. godine u Pivari Tuzla je održana press konferencija povodom dobijanja internacionalnog priznanje pod nazivom „Internacionalni trofej za kvalitet“, u organizaciji asocijacije Globals Trade Leaders Club iz Madrida. Svečana ceremonija dodjele održana je u Parizu, a značaj ove nagrade potvrdilo je prisustvo delegacija brojnih zemalja, među kojima i ambasadora BiH u Francuskoj, gospodina Ivana Orlića. Priznanje je u ime Pivare Tuzla primio direktor Salihović Fahrudin. Ova nagrada samo je dodatni pokazatelj kvaliteta proizvoda koje proizvodi Pivara Tuzla, a pored toga znatno će doprinjeti još većem plasmanu proizvoda Pivare Tuzla na nova tržišta van Bosne i Hercegovine.

 
     
15 maj - Pivara Tuzla  

Prisjećanje na poginule borce, radnike Pivare Tuzla

U povodu 15.maja, danas je J.O.B. Pivara Tuzla.d.d. organizovala radicionalno obilježavanje ovog značajnog datuma prisjećanja poginulih boraca, radnika Pivare Tuzla. Uz prisustvo velikog broja uposlenika i gostiju položeno je cvijeće na spomen ploču od strane porodica poginulih, kao i kolektiva Pivara Tuzla, a komemoracija je nastavljena u prostorijama Pivare Tuzla d.d..
U proteklom ratu Pivara Tuzla je izgubila svojih 5 radnika: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića.

 
     
Nagradna igra Pilsner nagradjuje  

Nova nagradna igra - Pilsner nagrađuje

Pivara Tuzla je pokrenula novu Nagradnu igra koja traje od 20. marta do 20. avgusta 2016. godine.
Za učešće u nagradnoj igri svaki igrač treba da pošalje SMS sa jedinstvenim kodom koji se nalazi sa unutrašnje strane krunskog zatvarača na staklenim bocama Tuzlanskog pilnera i da ga pošalje na broj 091 212 405. Potrebno je poslati samo upisani kod na zatvaraču, i ništa više. Svaki dobitnik kojeg računar izvuče, automatski dobija obavještenje putem SMS poruke u kojoj piše koju nagradu je dobio, kao i gdje da se javi za preuzimanje. Izvlačenja dobitnika su svakog mjeseca, a finalno je na dan završetka nagradne igre. Kliknite ovdje za više...

 
     
Press konferencija Pivara Tuzla  

Press konferencija u Pivari Tuzla

18.03.2016. godine u prostorijama Pivare Tuzla održana je press konferencija u prisustvu mnogobrojnih predstavnika medija na kojoj je Pivara Tuzla predstavila dosadašnje aktivnosti i ulaganja kao i planove za naredne periode, te iskoristila priliku da najavi početak nagradne igre Pilsner nagrađuje kao i da izrazi nezadovoljstvo za najavljeno povećanje akciza na pivo.

Kliknite ovdje za više...

 
     
Gimnazija Ismet Mujezinovic  

Posjeta učenika Gimanzije Ismet Mujezinović iz Tuzle

03.03.2016. godine u cilju stručnog obrazovanja učenika JU Gimnazija „Ismet Mujezinović“ Tuzla, a u skladu sa njihovim nastavnim planom i programom rada iz predmeta izborna nastava hemije i biologije, u posjeti Pivari Tuzla je došla grupa od 18 učenika u pratnji profesorice hemije, gosp. Senade Aljić. Inače, Pivara Tuzla d.d. redovno otvara svoja vrata svim vrstama studentskih posjeta i trudi se da, koliko je god moguće, pomogne u edukaciji mladih ljudi. Naše je posebno zadovoljstvo i dužnost u pomaganju obrazovanja mladih kao i ulaganje u njihov razvoj.

 
     
Pivara Tuzla - Skupstina  

Obavještenje o održanoj XVIII Skupštini dioničara

Dana, 01.02.2016. godine (ponedjeljak) sa početkom u 12:00 sati, u sali restorana Pivara d.d. Tuzla, u sjedištu Društva u ulici Maršala Tita 163. održana je vanredna XVIII Skupština Dioničkog društva Pivara Tuzla

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti

 
     
 Djeda Mraz Pivnica Taverna  

PODJELA NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA U PIVNICI TAVERNA

U Pivnici Taverna je održana tradicionalna novogodišnja svečanost za mališane uposlenika Pivare Tuzla d.d..
Pored bogatog programa, osvježenje i nezaobilazne slatkiše, svečanost je uveličao idjeda Mraz koji je najmlađe obradovao sa prelijepim novogodišnjim paketićima i drugim poklonima jer su, kako je rekao, bili dobri i vrijedni, te im poručio da ako budu takvi i dalje da će se sa njima družiti i nagraditi ih i sljedeće godine.

 
     
RSD Sloboda Tuzla  

UPRILIČENA PROSLAVA 96. GODINA RSD SLOBODA

U prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, upriličena je proslava 96. godina rada i postojanja Radničkog sportskog društva "Sloboda" koju je sponzorisala Pivara Tuzla koja ujedno tokom svih ovih godina prati mnoge od klubova u sastavu ovog društva. Prisutnima su se obratili gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predsjednik UO RSD "Sloboda" Aid Berbić, koji su istakli kako se rijetko koje sportsko društvo na ovim prostorima može pohvaliti da opstaje skoro cijelo stoljeće. Posebne čestitke dobio je FK Sloboda, koji je u ovoj godini napravio najbolje sportske rezultate. "Crveno-crni" fudbaleri su trenutno lideri Premijer lige BiH i jedan su od konkurenata za osvajanje prvenstva.

 
     
Fahrudin Salihovic  

LIDER BIZNISA 2015 GODINE

Na svečanoj ceremoniji koju je organizovao GLAS TK, završena je podjela visokih priznanja "Lider biznisa 2015 godine". Nominovano je preko 40 preduzeća TK, iz oblasti građevinarstva, prehrambene industrije, uslužnih djelatnosti a ujedno su učesnici projekta "Prepoznaj svoje, budi ponosan - Made in BiH".
Pivara Tuzla d.d. i direktor Fahrudin Salihović su dobitinici ove prestižne nagrade u prehrambenoj industriji. "Ovo priznanje je motivacija i imperativ menađmentu, uposlenicima i meni kao direktoru društva da nastavimo sa još većim elanom ii našim potrošačima plasiramo domaće i kvalitetno osvježenje iz našeg proizvodnog asortimana", izjavio je između ostalog direktor Fahrudin Salihović.

 
     
Slavisa Nikolic  

DOBITNIK SKUTERA PREUZEO SVOJU NAGRADU

Danas, 22.12.2015. godine u Pivaru Tuzla je došao Slaviša Nikolić iz Brčkog kako bi preuzeo svoju nagradu koju je osvojio tokom slanja SMS poruka sa limenke Tuzlanskog pilsnera. Da podsjetimo, 15. decembra je okončana nagradna igra čije je javno izvlačenje obavljeno u Pivnici Taverna u prisustvu mnogobrojnih gostiju i medija koji su cjelokupno izvlačenje snimali. Tom prilikom je izvučen i gospodin Slaviša te je osvojio najvrjedniju nagradu - Skuter.
Ovom prilikom Pivara Tuzla čestita sretnom dobitniku i želi sve najbolje tokom predstojećih praznika!!

 
     
Limenku otvoris i nagradu osvojis  

ZAVRŠENA JE SMS NAGRADNA IGRA
- LIMENKU OTVORIŠ I NAGRADU OSVOJIŠ -

Pivara Tuzla je završila sa nagradnom igrom izvlačenjem finalnih dobitnika kojima je svakako uljepšala kraj ove godine. Tokom trajanja nagradne igre učesnici su imali priliku da osvoje mnogobrojne vrijedne nagrade a potrebno je bilo samo da na limenci Tuzlanskog pilsnera, koja je na sebi imala oznake nagradne igre, potraže i pošalju jedinstveni kod koji se nalazio ispod zatvarača te da ga pošalju SMS-om na broj 091 212 405. Kompletan spisak dobitnika se može preuzeti klikom OVDJE. Čestitamo svim sretnim dobitnicima, a ostalimo želimo mnogo sreće u nekoj od narednih igara Pivare Tuzla!!

 
     
Fahrudin Salihovic - Pivara Tuzla  

Održana svečanost Dana otvorenih vrata Pivare Tuzla

U ponedjeljak, 14.12.2015. godine, u okviru svečanosti Dana otvorenih vrata u prisustvu mnogobrojnih gostiju i medija puštena je u pogon modernizovana kompresorska stanica, kao dio velikih ulaganja Pivare Tuzla d.d. u svoje pogone.
Ovaj trend višemilionskih investicija traje već nekoliko godina i do sada je uloženo preko 37 miliona maraka. Zadnji dio investicija je urađen vlastitim sredstvima bez kreditnih zaduženja a sve sa ciljem da se održi i podigne nivo modernizacije i respektabilnosti kompanije, kao i otvaranje novih radnih mjesta. Pročitaj više...

 
     
Kamaran Hama Faraj  

Posjeta sudenata Medicinskog fakulteta

11.12.2015. godine proizvodne pogone Pivara Tuzla d.d. posjetili su studenti Medicinskog fakulteta, odsjek sanitarno inženjerstvo. U stručnoj pratnji magistra Rijada Arnautovića iz Pivare Tuzla, kao i asistenata fakulteta, studenti su imali priliku vidjeti kako se odvijaju cjelokupni proizvodno- tehnološki procesi kao i stepen sanitarne primjene u našoj fabrici.
Pivara Tuzla njeguje tradiciju otvaranja svojih vrata za studente ali i sve druge zainteresovane u proizvodne procese. Posebno zadovoljstvo je pomaganje obrazovanju mladih kao i ulaganje u njihov razvoj.

 
     
Kamaran Hama Faraj  

Potpisan ugovor za izvoz proizvoda Pivare Tuzla

Danas, 26.11.2015. godine u prostorijama Pivare Tuzla d.d. je potpisan vrijedan ugovor za izvoz bezalkoholnih pića u zemlje Bliskog istoka. Ova saradnja Pivare Tuzla nije nova, nego je nastavak pozitivnog poslovnog odnosa koji je započet krajem 2014 godine. Gosp. Kamaran Hama Faraj, vlasnik kompanije General Trading LTD, generalni je uvoznik bezalkoholnih pića za zemlje Bliskog istok, prepoznao je vrijednosti i kvalitete naših proizvoda te sa Pivarom Tuzla potpisao ugovor o dugoročnoj saradnja za uvoz bezalkoholnih pića Cola i Orange iz proizvodnje Pivare Tuzla, u ambalažama: limenka 0,33 i PET 1 litar. Ovo je rezultat ozbiljnog poslovnog angažmana Pivare Tuzla čija je trenutna orijentacija usmjerena prema izvozu.

 
     
Maskote Tuzlanski pilsner  

Popularne maskote Tuzlanskog pilsnera u Sarajevu

Popularne maskote Tuzlanskog pilsnera su iskoristile prelijepo novembarsko vrijeme da se prošetuaju i zabavljaju ulicama Sarajeva. Druženja i zabave svakako nije nedostajalo kao i u svim drugim mjestima u kojima su bile.

Ovu godinu su u potpunosti iskoristile za svoje druženje sa ljudima širom Bosne i Hercegovine te su obišle na desetine gradova i družile se sa stotine građana, od kojih su gotovo svi tražili da se slikaju sa njima da bi te fotografije podjelili sa svojim prijateljima.

 
     
Tuzlanski pilsner  

Promocije Tuzlanskog pilsnera u Bingo trgovinama

Uz angažman agencije Kreativa iz Tuzle Pivara Tuzla vrši promocije Tuzlanskog pilsnera u raznim Bingo objektima. Naše prelijepe djevojke pažljivo prate svakog kupca koji kupuje naše, domaće proizvode, te ih nagrađuju raznim nagradama.

Promocije se održavaju svaki dan i svaki put u nekoj drugoj trgovini. Pratite promocije i kupujte naše - a naše je namjerno dobro !!!

 
     
Tuzlanski pilsner  

Nova donacija Tuzlanske pivare na području Zenice

Ovog puta je Pivara Tuzla i vlasnica Fast food-a "SRETNO"; u O.Š. Hamza Humo-Zenica, nastupili u zajedničkoj akciji te obradovali mališane iz navedene škole. Naime, djeci su podijeljeni besplatni sendviči i sokovi Pivare Tuzla. U svakom slučaju Pivara Tuzla nastoji pomoći zajednici, posebno kada su u pitanju djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Takođe se zahvaljujemo svim kupcima koji svojim patriotizmom sudjeluju u kupovini domaćih proizvoda, pomažu rast i razvoj domaćih kompanija, te omogućuju realizaciju ovakvih donacija. Pivara Tuzla uvijek njeguje humanitarnu notu i želi se u što većoj mjeri uključivati u humanitarne akcije i na taj način pomoći one kojima je donacija najpotrebnija!

 
     
Tuzlanski pilsner  

Maskote Tuzlanskog pilsnera u posjeti gradovima

Dva člana naše pivarske porodice već duže vrijeme obilaze gradove u Bosni i Hercegovini te svojom pojavom raduju i zabavljaju građane. Pored dijeljenja osmjeha i radosti oni dijele i reklamne materijale Tuzlanskog pilsnera, tako da svi oni koji ih sretnu mogu očekivati i neki poklon za sebe. Budite i vi jedna od mnogobrojnih osoba koja se zabavila i slikala sa njima jer Tuzlanski pilsner je za vašu zabavu NAMJERNO DOBAR!!!

 
     
Pcelica Zenica  

Kupujmo domaće, vrtić ''Pčelica'' Zenica

Zastupnik Pivare Tuzla d.d. gosp. Spahić, nekadašnji roditelj i korisnik usluga Ustanove, iznenadio je i počastio djecu vrtića ''Pčelica'' sokićima pomenute kompanije. Obradovati djecu je mnogo više od bilo kakvog poklona, a posebno kada se to desi prvoga dana obilježavanja Nedjelje djeteta.
JU Predškolski odgoj i obrazovanje zahvaljuje se navedenom gospodinu i kompaniji Pivara Tuzla d.d. na predivnoj gesti uz poruku KUPUJMO DOMAĆE :)

 
     
Pivara Tuzla  

JAVNI OGLAS za prodaju vozila

Oglašava se prodaja sljedećih vozila:

Citroen Berlingo, godište: 2000; dizel, u voznom stanju
Citroen Berlingo, godište: 2000; dizel, u voznom stanju,
Citroen Berlingo, godište: 2003; dizel, havarisan,
Ford Focus, godište: 1999; dizel, u voznom stanju,
Viljuškar Still R70 – 1G, neispravan, početna cijena 3.000,00 KM

Za više detalja preuzmite dokument objave klikom OVDJE >>

 
     
Zlata Smajic  

DONACIJE PIVARE TUZLA CENTRIMA ZA DJECU

Više puta u toku jedne godine godine Pivara Tuzla izdvaja skromne donacije Centru za djecu sa višestrukim smetnjama "Vrati mi osmijeh" i Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli. Donacije se sastoje od bezalkoholnih pića iz proizvodnog asortimana Pivare Tuzla. Ovim institucijama svaka donacija je dobro došla jer rade u teškim uslovima i sa osobama koje su najranjivije. Ovom prilikom pozivamo i druge da makar skromnim donacijama poput nas pomognu rad ove i sličnih ustanova te svojim primjerom društveno odgovornog odnosa unaprijede njihove uslove za rad.

 
     
Jedinstvo Adler Tuzla  

JEDINSTVO ADLER POBJEDNIK MEĐUNARODNOG TURNIRA

Na jednodnevnom međunarodnom turniru, odigranom u Tuzli, 20.09.2015. Ozrk Jedinstvo Adler Tuzla je osvojilo prvo mjesto i postalo prvi pobjednik Međunarodnog turnira prijateljstva, koji će nadamo se, postati tradicionalan. Ovoj ekipi čiji je sponzor Tuzlanski pilsner, pored osvojenog pehara za prvo mjesto igračice su osvojile i pehare za najboljeg golmana i za najboljeg igrača. Čestitke još jednom labudicama na osvojenom turniru, idemo dalje!! Namjerno dobar !!

 

 
     
Brdo Gradina Tuzla  

POČETAK VELIKIH GRAĐEVINSKIH RADOVA I ULAGANJA

U Pivari Tuzla d.d započeti su građevinski radovi na očuvanju i zaštiti brda Gradina čime će se osigurati i spriječiti erozija brda. Investicija ima veliki značaj kako za naše proizvodne pogone i cijelu fabriku tako i kulturološki-istorijski značaj u vidu očuvanja spomenika i partizanskog groblja koje je smješteno na brdu Gradina.
Pivara Tuzla d.d. će uređenjem brda Gradina stvoriti i velike preduslove za dalje investiranje za izgradnju proizvodnih pogona koji su planirani u narednim periodima.

 
     
Limenku otvoris i nagradu osvojis  

PRVENSTVO SPECIJALNE OLIMPIJADE, TUZLA

Prvenstvo Specijalne olimpijade u atletici za osobe sa posebnim potrebama koje se održalo 15.09.2015. na stadionu Tušanj u Tuzli sa velikim zadovoljstvom je podržala i Pivara Tuzla. Učešćem na ovom takmičenju svojim prisustvom uveličao je najuspješniji bosanskohercegovački atletičar današnjice Amel Tuka koji je sa učesnicima trčao revijalnu trku. Na prvenstvu je učešće uzelo preko 220 takmičara iz 21 kluba osoba sa posebnim potrebama iz cijele Bosne i Hercegovine. Takmičili su se u disciplinama: trčanje, bacanje loptice, skok u dalj i bacanje kugle.

 
     
Limenku otvoris i nagradu osvojis  

NASTAVAK IZVOZA PROIZVODA PIVARE TUZLA U TURSKU

Pivara Tuzla uspješno nastavlja sa izvozom svojih proizvoda na područje Turske i Iraka gdje su proizvode iz programa sokova prepoznali kao izuzetno kvalitetne i čija je potražnja u porastu. Prvi dio izvoza bio je usmjeren na distribuciju proizvoda pakovanih u limenke, a sada je ona proširena i na PET pakovanja. Ova uspješna prodaja je rezultat izuzetnog zalaganja menadžmenta Pivare zajedno sa redstavnicima K.H. for General Trading LTD koji rade na širenju područja prodaje i na teritoriju Iraka. Pivara Tuzla pored ovog izvoza ima u planu i još neke poslovne aranžmane plasmana proizvoda u druge države i na tome se radi intezivno.

 
     
Mersudin Ahmetovic  

NAMJERNO DOBAR, FUDBALSKI KLUB SLOBODA, TUZLA

U nedjelju, 13.08.2015. godine, FK Sloboda je zabilježila još jednu u nizu pobjeda savladavši na Tušnju FK Velež iz Mostara sa rezultatom 2:0. Prvi pogodak za Slobodu postigao je Mersudin Ahmetović, koji je inače i prvi na listi postignutih pogodaka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Od kako je Pivara Tuzla generalni sponzor FK Sloboda sa svojim brendom Tuzlanski pilsner ovaj klub neprestano ide uzlaznom putanjom, te se nalazi na samom vrhu ljestvice te uspješno slijedi naš slogan "Namjerno dobar".

 
     
Radna akcija Pivara Tuzla  

RADNICI ADMINISTRACIJE PIVARE U RADNOJ AKCIJI

Pivara Tuzla bilježi veliku potražnju svog proizvoda Laganese te se za te potrebe angažovale veće količine ambalaže kako bi se pokrili zahtjevi, prvenstveno u ugostiteljstvu. Pošto je riječ o velikim količinama organizovana je interna radna akcija kojoj su se samostalno pridružili uposlenici administracije Pivare Tuzla.
Svojim angažmanom su pomogli da se najnovija ambalaža u staklenim bocama 0,25 lit. pripremi za punionicu i što prije nađe u prodaji. Zajedno sa administrativnim radnicima ovoj akciji se pridružio i direktor Pivare Tuzla, gospodin Fahrudin Salihović te dao svoj doprinos u pripremi ambalaže.

 
     
Enis Fejzic Tuzla  

IZVUČEN DOBITNIK GLAVNE NAGRADE

Danas, 31.08.2015. godine u Pivnici Taverna u prisustvu mnogobrojnih gostiju i predstavnika medija održano je finalno izvlačenje dobitnika nagrada nagradne igre "tuzlanslko piješ i auto dobiješ" koja je trajala od 20 marta do 31 avgusta 2015 godine. Pored ostalih vrijednih nagarda izvučen je i dobitnik glavne nagrade automobil Škoda Citigo. Nakon izvlačenja dobitnik je kontaktiran te nam se nakon kraćeg vremena pridružio na mjestu izvlačenja - njegovo ime je Enis Fejzić iz Tuzle. Čestitamo svim sretnim dobitnicima i želimo im puno sreće.

 
     
Moto klub Tuzla  

MOTO KLUB TUZLA URUČIO HUMANITARNU POMOĆ

Moto klub Tuzla je ponovo bio u humanitarnoj akciji. Ovaj put organizovano je uručenje pomoći Narodnoj kuhinji Imaret u Tuzli u vidu raznih prehrambenih proizvoda. Ovoj akciji se pored drugih firmi odazvala i Pivara Tuzla koja ima partnersku saradnju sa ovim moto klubom koji svake godine organizuje nekoliko ovakvih i sličnih akcija. S obzirom da je riječ o društveno odgovornom i aktivnom klubu, Pivara Tuzla će i u budućnosti sa velikim zadovoljstvom pratiti ovakve kao i druge događaje koje ovaj klub organizuje.

 
     
FK Sloboda Tuzla  

Zvanično potpisan nastavak sponzorstva FK Sloboda Tuzla

Danas, 31.07. je potpisan ugovor u kojem Pivara Tuzla kroz brend Tuzlanski pilsner i u sezoni 2015/16 nastavlja sponzorsku saradnju sa FK Sloboda Tuzla gdje će zadržati poziciju generalnog sponzora. Kako najbolji idu uz najbolje, tako su naš brend i fudbalski klub sigurno dobra kombinacija. Mi dijelimo iste vrijednosti i nastavak podrške ovom klubu nije bio upitan. Nadamo se da će predstojeća sezona biti jako dobra za njih posebno nakon novih pojačanja u njihovim redovima.
Obnavljanjem ovog i drugih sponzorstava je jasna potvrda stanovišta Pivare Tuzla da je firma s jakom željom za potporu svim kulturnim i sportskim udruženjima, posebno onima koja ostvaruju zavidne rezultate. Pozivamo vas da nam se pridružite na tribinama već u subotu 01.08. u 17:30 sati kada će biti utakmica sa FK Rudar.

 
     
Centar za djecu sa višestrukim smetnjama Vrati mi osmijeh Tuzla  

Donacija centru za djecu sa višestrukim smetnjama Tuzla

Centru za djecu sa višestrukim smetnjama "Vrati mi osmijeh", Pivara Tuzla d.d. je izdvojila skromnu donaciju bezalkoholnih pića iz svog proizvodnog asortimana. Centru je ova donacija dobro došla kao i svaka druga vrsta pomoći i donacija, jer se rad u centru odvija na volonterskoj bazi pod vrlo teškim uslovima, a imaju oko 123 štićenika koji svakodnevno posjećuju ovu ustanovu.
Ovo nije jedini primjer humanitarnog i društveno odgovornog odnosa naše fabrike koja će i u budućnosti pratiti i spram mogućnosti pomoći rad sličnih ustanova.

 
     
Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla  

Pomoć Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla

Predstavnici Pivare Tuzla i ove godine su posjetili štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i obradovali ih skromnom donacijom u vidu svog programa bezalkoholnih proizvoda.
Ovakve aktivnosti, Pivara Tuzla kao društveno odgovorna kompanija, sprovodi svake godine u raznim ustanovama kojima je pomoć neophodna.
Veliko je zadovoljstvo pomoći onima kojima je to potrebno, a najbolja nagrada za to su radosna lica djece u Domu. Ponosni smo što smo im uljepšali bar jedan dan u životu.

 
     
Donacija narodnoj kuhinji Pivare Tuzla  

Tradicionalna pomoć Pivare Tuzla radu narodne kuhinje Imaret

Predstavnici Pivare Tuzla su u petak, 10. jula, dobrotvornom društvu "Merhamet" uručili skromnu donaciju u svojim proizvodima za potrebe Narodne kuhinje Imaret iz Tuzle.
Uz zahvalnost na vrijednoj donaciji, direktor "Merhameta" Adil ef. Pezerović je istakao da Pivara Tuzla već više godina tradicionalno pomaže rad Narodne kuhinje Imaret u Tuzli i svake godine donira znatne količine svojih proizvoda.
Svaka donacija Narodnoj kuhinji je značajna i dobrodošla jer je korisnika jako puno i svakim danom sve ih je više pa ovim putem Pivara Tuzla apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu njihov rad.

 
     
Claire Bodonyi Pivara Tuzla  

Ambasadorica Francuske, Claire Bodonyi u posjeti Pivari Tuzla

U srijedu 08. jula 2015. godine, u posjetu Pivari Tuzla je došla Ambasadorica Francuske u BiH, Claire Bodonyi. Direktor Pivare Tuzla, Fahrudin Salihović, sa saradnicima je imao čast da je ugosti i upozna sa radom pivare, njenim uspjesima kao i poteškoćama sa kojima se susreće. Tokom razgovora naglašeno je da Francuska želi intenzivirati odnose Grada Tuzle i njenih kapaciteta sa Francuskom. Ambasadorica je bila zainteresovana i za upoznavanjem procesa proizvodnje te je bila i u kraćem obilasku postrojenja. Direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović istakao je zadovoljstvo današnjim susretom i izrazio spremnost za privrednu saradnju sa francuskim preduzećima.

 
     
17 skupstina dionicara Pivara Tuzla  

Obavještenje o ponovnom sazivanju XVII Skupštine dioničara

Pivara Tuzla u skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira, objavljuje da je Nadzorni odbor Pivara Tuzla d.d. donio Odluku o ponovnom sazivanju Skupštine Društva za srijedu 29.07.2015. sa početkom u 12 sati, u sjedištu Društva na adresi: Maršala Tita 163. Obavještenje o sazivanju Skupštine objavljeno je 08.07.2015. godine u dnevnim novinama Oslobođenje, web stranici i oglasnoj tabli Društva.
- Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupne objave.
- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Izvještaj o odgađanju Skupštine Pivara, d.d. Tuzla

XVII Skupština Društva zakazana za 22.06.2015. godine sa početkom u 12:00 sati je odgođena, jer je na osnovu izvještaja Odbora za glasanje utvrđeno da u zakonskom roku nije postignut kvorum potreban za odlučivanje.
Obavještenje o ponovnom sazivanju XVII Skupštine biti će naknadno objavljeno na način i u roku određenom zakonskim propisima.

- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Dita Tuzla  

Obnavljanje poslovne saradnje između Pivare Tuzla i fabrike deterdženata Dita

Nakon pokretanja proizvodnje u fabrici deterdženata Dita Tuzla, ponovo su se otvorila vrata za poslovnu saradnju između Pivare i Dite. Menadžment Pivare sastao se sa predstavnicima Dite te je razgovarano o potrebama i problemima sa kojima se Dita susreće, kao i mogućim načinima na koji bi Pivara Tuzla mogla pomoći nekadašnjem tuzlanskom gigantu. Pivara Tuzla će sa velikim zadovoljstvom ponovo uspostaviti nekadašnju saradnju, prevenstveno koristeći Ditine proizvode, a dogovoreno je i da će Pivara ustupanjem potrebne opreme dodatno pokušati pomoći u prevazilaženju problema sa kojima se Dita trenutno susreće.  
Pivara Tuzla će učiniti sve kako bi ova kompanija očuvala i unaprijedila svoju proizvodnju te poziva sve građane da kupuju kako njihove tako i sve ostale domaće proizvode jer je podsticanje i razvoj domaće proizvodnje jedini način za poboljšanje standarda građana i ekonomskog konteksta Bosne i Hercegovine.

 
     
Maskota Tuzlanski pilsner  

Maskote Tuzlanskog pilsnera na ulicama

Sa velikom radošću želimo da vas upoznamo sa novim članovima naše pivarske porodice. Vesele, simpatične i izazovne maskote boce i limenke Tuzlanskog pilsnera su stigle u našu kuću, Pivaru Tuzla, sa ciljem da svojom pojavom unesu radost i dobro rapoloženje kao i da izmame vaše osmjehe. Maskote će se kretati po raznim gradovima, manifestacijama i događajima te će svi imati priliku da ih sretnu i da se zabave sa njima. Za početak, tokom ljeta će se moći susrestii po raznim gradovima ai za to vrijeme će dijeliti promotivne letke od kojih su i oni o aktuelnoj SMS nagradnoj igri Tuzlanskog pilsnera. Uživajte sa nama !!!

 
     
Sarajevo Beer Festival  

FK Sloboda Tuzla - Obilježen završetak sezone 2014/15

Nakon što su imali vrlo turbulentan prvi dio sezone 2014/15, fudbaleri FK Sloboda Tuzla su u drugom dijelu ostvarili zavidne rezultate te se izborili za ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa skromnom osmom pozicijom na tabeli.
Proslavu završetka sezone su imali u nedjelju, 30.05. u prostoru Pivnice Taverna Pivare Tuzla koja ih je u proteklom periodu pratila kao generalni sponzor a što ima u planu da radi i dalje. Ovom prilikom Pivara Tuzla čestita klubu na dobrim rezultatima sa nadom da oni neće izostati ni u budućnosti!!.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Sazivanje XVII Skupštine Pivara, d.d. Tuzla

Na osnovu Odluke o sazivanju Skupštine Dioničkog društva Pivara Tuzla donesene na sjednici Nadzornog odbora dana 22.05.2015. godine, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, Statutom i općim aktima Društva, Nadzorni odbor Pivara Tuzla,d.d. objavljuje Obavještenje u sazivanju XVII Skupštine Pivara, d.d. Tuzla koja se zakazuje za dan 22.06.2015. godine (ponedeljak) sa početkom u 12:00 sati. Skupština će se održati u sali restorana Pivara,d.d. Tuzla, u sjedištu Društva, u ulici Maršala Tita 163.
- Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupne objave.
- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Sarajevo Beer Festival 2015

Četvrtu godinu zaredom, "Sarajevo Beer Festival" donosi atmosferu za pamćenje ljubiteljima i degustatorima piva i muzike. Pivara Tuzla ponovo učestvuje na ovom događaju i svi posjetioci će imati priliku da piju naš Tuzlanski pilsner, trenutno najbolje bosanskohercegovačko pivo.
Sarajevo Beer festival već je postao tradicionalan i prepoznatljiv dio kulturno- zabavnog života Sarajeva, te je tokom proteklih godina, ova manifestacija visoke produkcije i masovnosti poprimila i karakter dobre turističke ponude.

Zato dođite, i kada vidite tuzlansko pivo učinite mu uslugu - popijte ga!!

 
     
Posjeta ucenika iz Tesnja  

Posjeta učenika iz Tešnja

Pivara Tuzla je redovan domaćin posjetama učenika raznih škola. Ovom prilikom je bila domaćin učenicima iz Mješovite srednje škole Tešanj koji su bili u pratnji dipl.biolog. Sabine Užičanin. Učenici su imali priliku da lično vide sve faze proizvodnje i organizacije poslovanja u Pivari Tuzla. Inače, vrata pivare u Tuzli su uvijek otvorena za posjetioce koji žele da vide proizvodna postrojenja i naš proces proizvodnje. Posebno zadovoljstvo predstavlja kad nam u posjetu dođu učenici. Ova druženja su sjajna prilika da saznamo šta i koliko posjetioci znaju o proizvodnji, te da ih upoznamo sa cijelim proizvodnim pogonom Pivare Tuzla.

 
     
Izvoz u Tursku - Pivara Tuzla  

Pivara Tuzla, izvoz u Tursku

Tuzlanska pivara je krenula sa isporukom prvih količina svojih proizvoda na područje Turske. Rezultat je to uspješnih pregovora menadžmenta Pivare sa predstavnicima K.H. for General Trading LTD koji su završeni potpisivanjem ugovora, kojim se predviđa izvoz asortimana proizvoda sokova na ovo područje kao i njihovu širu okolinu.
Ovim uspješnim poslovnim poduhvatom menadžment Pivare Tuzla nastavlja provoditi strategiju baziranu na održavanju izuzetnog kvaliteta proizvoda i planskog osvajanja novih tržišta. U narednim periodima planirano je pokretanje saradnje sa Švedskom, Austrijom, Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom.

 
     
15 maj - Pivara Tuzla  

Odavanje pošte poginulim borcima, radnicima Pivare Tuzla

Okupljanjem radnika Pivare Tuzla i polaganjem cvijeća ispred spomen ploče poginulim radnicima pivare otpočelo je obilježavanje 15. maja Dana odbrane Tuzle. Na taj način prisjetilo se na osobe i događaje koji su se desili tokom rata. Istovremeno, građani Tuzle se danas prisjećaju da se na isti datum, prije 22 godine, na raskrsnici Brčanska Malta dogodila jedna od najvažnijih bitaka za odbranu Tuzle.
Pivara Tuzla je tokom posljednjeg rata izgubila svojih 5 radnika: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića.

 
     
Bingo Tuzla  

Završetak kampanje ”Kupujmo domaće” u regiji SI Bosna

Kampanja ”Kupujmo domaće” čiji je cilj podrška i promocija domaćih proizvoda među građanima BiH, na području regije Sjeveroistočna Bosna provodi se dva mjeseca. Završni događaj upriličen je u Hipermarketu Bingo Šićki Brod, gdje su posjetioci mogli između ostalih, vidjeti prezentacije i degustirati proizvode Pivare Tuzla koja je među onima koji uveliko podržavaju ovu kampanju te podstiču građane na kupovinu domaćih proizvoda. Kampanja ”Kupujmo domaće” u narednom periodu nastavlja se i u ostalim dijelovima BiH a sve domaće firme koje su svoje proizvode ponudile kupcima na području regije Sjeveroistočna Bosna, bit će prisutne i u Bingovim objektima u ostatku zemlje. Kampanju provodi agencija ”Kreativa” Tuzla.

 
     
Let's Do It Tuzla  

Family Day u organizaciji Eko život & ˝Let´s Do It˝ Tuzla

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje u subotu, 25.04.2015.g, "Let´s Do It Tuzla" i kompanija "Eko život" na Trgu Slobode u Tuzli organizovali su događaj pod nazivom "Family Day". Cilj manifestacije jeste prvenstveno animirati građane Tuzle da koriste ekološki prihvatljive načine zbrinjavanja otpada, kako u okviru svojih domaćinstava tako i u svakodnevnom životu. Već drugu godinu za redom Pivara Tuzla podržava ovu ekološku akciju i trudit će se da ovakve i slične aktivnosti prati i dalje. Inače, ove aktivnosti su uvod u veliku ekološku volontersku akciju "Let´s Do It - očistimo zemlju za 1 dan" koja će biti sprovedena 09.05.2015.g. Centralno okupljalište, kao i prethodnih godina, biti će na platou kod Kina "Centar" od 9h.

 
<< 1 - 2 >>    
     

www.pivaratuzla.ba