Pivara Tuzla
        
 
 
     
Sarajevo Beer Festival  

Izvještaj o odgađanju Skupštine Pivara, d.d. Tuzla

XVII Skupština Društva zakazana za 22.06.2015. godine sa početkom u 12:00 sati je odgođena, jer je na osnovu izvještaja Odbora za glasanje utvrđeno da u zakonskom roku nije postignut kvorum potreban za odlučivanje.
Obavještenje o ponovnom sazivanju XVII Skupštine biti će naknadno objavljeno na način i u roku određenom zakonskim propisima.

- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Dita Tuzla  

Obnavljanje poslovne saradnje između Pivare Tuzla i fabrike deterdženata Dita

Nakon pokretanja proizvodnje u fabrici deterdženata Dita Tuzla, ponovo su se otvorila vrata za poslovnu saradnju između Pivare i Dite. Menadžment Pivare sastao se sa predstavnicima Dite te je razgovarano o potrebama i problemima sa kojima se Dita susreće, kao i mogućim načinima na koji bi Pivara Tuzla mogla pomoći nekadašnjem tuzlanskom gigantu. Pivara Tuzla će sa velikim zadovoljstvom ponovo uspostaviti nekadašnju saradnju, prevenstveno koristeći Ditine proizvode, a dogovoreno je i da će Pivara ustupanjem potrebne opreme dodatno pokušati pomoći u prevazilaženju problema sa kojima se Dita trenutno susreće.  
Pivara Tuzla će učiniti sve kako bi ova kompanija očuvala i unaprijedila svoju proizvodnju te poziva sve građane da kupuju kako njihove tako i sve ostale domaće proizvode jer je podsticanje i razvoj domaće proizvodnje jedini način za poboljšanje standarda građana i ekonomskog konteksta Bosne i Hercegovine.

 
     
Maskota Tuzlanski pilsner  

Maskote Tuzlanskog pilsnera na ulicama

Sa velikom radošću želimo da vas upoznamo sa novim članovima naše pivarske porodice. Vesele, simpatične i izazovne maskote boce i limenke Tuzlanskog pilsnera su stigle u našu kuću, Pivaru Tuzla, sa ciljem da svojom pojavom unesu radost i dobro rapoloženje kao i da izmame vaše osmjehe. Maskote će se kretati po raznim gradovima, manifestacijama i događajima te će svi imati priliku da ih sretnu i da se zabave sa njima. Za početak, tokom ljeta će se moći susrestii po raznim gradovima ai za to vrijeme će dijeliti promotivne letke od kojih su i oni o aktuelnoj SMS nagradnoj igri Tuzlanskog pilsnera. Uživajte sa nama !!!

 
     
Sarajevo Beer Festival  

FK Sloboda Tuzla - Obilježen završetak sezone 2014/15

Nakon što su imali vrlo turbulentan prvi dio sezone 2014/15, fudbaleri FK Sloboda Tuzla su u drugom dijelu ostvarili zavidne rezultate te se izborili za ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa skromnom osmom pozicijom na tabeli.
Proslavu završetka sezone su imali u nedjelju, 30.05. u prostoru Pivnice Taverna Pivare Tuzla koja ih je u proteklom periodu pratila kao generalni sponzor a što ima u planu da radi i dalje. Ovom prilikom Pivara Tuzla čestita klubu na dobrim rezultatima sa nadom da oni neće izostati ni u budućnosti!!.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Sazivanje XVII Skupštine Pivara, d.d. Tuzla

Na osnovu Odluke o sazivanju Skupštine Dioničkog društva Pivara Tuzla donesene na sjednici Nadzornog odbora dana 22.05.2015. godine, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, Statutom i općim aktima Društva, Nadzorni odbor Pivara Tuzla,d.d. objavljuje Obavještenje u sazivanju XVII Skupštine Pivara, d.d. Tuzla koja se zakazuje za dan 22.06.2015. godine (ponedeljak) sa početkom u 12:00 sati. Skupština će se održati u sali restorana Pivara,d.d. Tuzla, u sjedištu Društva, u ulici Maršala Tita 163.
- Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupne objave.
- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Sarajevo Beer Festival 2015

Četvrtu godinu zaredom, "Sarajevo Beer Festival" donosi atmosferu za pamćenje ljubiteljima i degustatorima piva i muzike. Pivara Tuzla ponovo učestvuje na ovom događaju i svi posjetioci će imati priliku da piju naš Tuzlanski pilsner, trenutno najbolje bosanskohercegovačko pivo.
Sarajevo Beer festival već je postao tradicionalan i prepoznatljiv dio kulturno- zabavnog života Sarajeva, te je tokom proteklih godina, ova manifestacija visoke produkcije i masovnosti poprimila i karakter dobre turističke ponude.

Zato dođite, i kada vidite tuzlansko pivo učinite mu uslugu - popijte ga!!

 
     
Posjeta ucenika iz Tesnja  

Posjeta učenika iz Tešnja

Pivara Tuzla je redovan domaćin posjetama učenika raznih škola. Ovom prilikom je bila domaćin učenicima iz Mješovite srednje škole Tešanj koji su bili u pratnji dipl.biolog. Sabine Užičanin. Učenici su imali priliku da lično vide sve faze proizvodnje i organizacije poslovanja u Pivari Tuzla. Inače, vrata pivare u Tuzli su uvijek otvorena za posjetioce koji žele da vide proizvodna postrojenja i naš proces proizvodnje. Posebno zadovoljstvo predstavlja kad nam u posjetu dođu učenici. Ova druženja su sjajna prilika da saznamo šta i koliko posjetioci znaju o proizvodnji, te da ih upoznamo sa cijelim proizvodnim pogonom Pivare Tuzla.

 
     
Izvoz u Tursku - Pivara Tuzla  

Pivara Tuzla, izvoz u Tursku

Tuzlanska pivara je krenula sa isporukom prvih količina svojih proizvoda na područje Turske. Rezultat je to uspješnih pregovora menadžmenta Pivare sa predstavnicima K.H. for General Trading LTD koji su završeni potpisivanjem ugovora, kojim se predviđa izvoz asortimana proizvoda sokova na ovo područje kao i njihovu širu okolinu.
Ovim uspješnim poslovnim poduhvatom menadžment Pivare Tuzla nastavlja provoditi strategiju baziranu na održavanju izuzetnog kvaliteta proizvoda i planskog osvajanja novih tržišta. U narednim periodima planirano je pokretanje saradnje sa Švedskom, Austrijom, Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom.

 
     
15 maj - Pivara Tuzla  

Odavanje pošte poginulim borcima, radnicima Pivare Tuzla

Okupljanjem radnika Pivare Tuzla i polaganjem cvijeća ispred spomen ploče poginulim radnicima pivare otpočelo je obilježavanje 15. maja Dana odbrane Tuzle. Na taj način prisjetilo se na osobe i događaje koji su se desili tokom rata. Istovremeno, građani Tuzle se danas prisjećaju da se na isti datum, prije 22 godine, na raskrsnici Brčanska Malta dogodila jedna od najvažnijih bitaka za odbranu Tuzle.
Pivara Tuzla je tokom posljednjeg rata izgubila svojih 5 radnika: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića.

 
     
Bingo Tuzla  

Završetak kampanje ”Kupujmo domaće” u regiji SI Bosna

Kampanja ”Kupujmo domaće” čiji je cilj podrška i promocija domaćih proizvoda među građanima BiH, na području regije Sjeveroistočna Bosna provodi se dva mjeseca. Završni događaj upriličen je u Hipermarketu Bingo Šićki Brod, gdje su posjetioci mogli između ostalih, vidjeti prezentacije i degustirati proizvode Pivare Tuzla koja je među onima koji uveliko podržavaju ovu kampanju te podstiču građane na kupovinu domaćih proizvoda. Kampanja ”Kupujmo domaće” u narednom periodu nastavlja se i u ostalim dijelovima BiH a sve domaće firme koje su svoje proizvode ponudile kupcima na području regije Sjeveroistočna Bosna, bit će prisutne i u Bingovim objektima u ostatku zemlje. Kampanju provodi agencija ”Kreativa” Tuzla.

 
     
Let's Do It Tuzla  

Family Day u organizaciji Eko život & ˝Let´s Do It˝ Tuzla

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje u subotu, 25.04.2015.g, "Let´s Do It Tuzla" i kompanija "Eko život" na Trgu Slobode u Tuzli organizovali su događaj pod nazivom "Family Day". Cilj manifestacije jeste prvenstveno animirati građane Tuzle da koriste ekološki prihvatljive načine zbrinjavanja otpada, kako u okviru svojih domaćinstava tako i u svakodnevnom životu. Već drugu godinu za redom Pivara Tuzla podržava ovu ekološku akciju i trudit će se da ovakve i slične aktivnosti prati i dalje. Inače, ove aktivnosti su uvod u veliku ekološku volontersku akciju "Let´s Do It - očistimo zemlju za 1 dan" koja će biti sprovedena 09.05.2015.g. Centralno okupljalište, kao i prethodnih godina, biti će na platou kod Kina "Centar" od 9h.

 
<< 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 >>    
     

www.pivaratuzla.ba