Pivara Tuzla
    

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Izvučeni dobitnici 4. kola Nagradne igre

U prostorijama društva Pivara Tuzla, u prisustvu gostiju i članova komisije, obavljeno je izvlačenje 4. kola dobitnika SMS nagradne igre "Kad si sretan ti naruči tuzlansko". Preostalo je još samo završno kolo koje će biti 31.08. i u kojem će se dodjeliti glavna nagrada, automobil Passat.
Podsjećamo, za učešće u nagradnoj igri treba poslati SMS poruku sa jedinstvenim kodom koji se nalazi sa unutrašnje strane krunskog zatvarača, na staklenim bocama Tuzlanskog pilsnera. Poruke se šalju na broj broj 091 212 405 ili preko web stranice www.pivaratuzla.ba. Potrebno je poslati samo šifru od 7 znakova sa čepa. Svaki izvučeni dobitnik dobija automatsko obavještenje putem SMS-a.

Kliknite ovdje za preuzimanje preliminarnog spiska dobitnika >>
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

- Svečano uručena nagrada Ljetovanje za dvoje -

U prostorijama Pivare Tuzla danas je u prisustvu gostiju i novinara svečeno uručena nagrada Ljetovanje za dvoje. Nagrada se realizuje preko dugogodišnjeg partnera Pivare Tuzla, agencije Golden Tours iz Tuzle. Ovu posebnu i vrijednu nagradu koja je izvučena 20. juna u Gračanici, okviru 3. kola nagradne igre Kad si sretan ti naruči tuzlansko, osvojio je Benjamin Šehić iz Banovića. Dobitnik nije krio svoje oduševljenje i radost, a sa nama je podjelio vijest da će ovu osvojenu nagradu pokloniti svojim roditeljima. Ovom prilikom čestitamo još jednom sretnom dobitniku, a njegovim roditeljima želimo prelijep odmor i ugodan provod.

Kliknite ovdje za više >>
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Nagradna igra - kad si sretan ti naruči tuzlansko

Ispred objekta Bingo u Gračanici, u prisustvu novinara i gostiju obavljeno je javno izvlačenje 3. kola dobitnika SMS nagradne igre "Kad si sretan ti naruči tuzlansko". Preliminkarni spisak dobitnika je dostupan na linku u nastavku teksta.
Podsjećamo, za učešće u nagradnoj igri svaki igrač treba da pošalje SMS poruku sa jedinstvenim kodom koji se nalazi sa unutrašnje strane zatvarača na staklenim bocama Tuzlanskog pilsnera, i da ga pošalje na broj 091 212 405 ili preko web stranice www.pivaratuzla.ba. Potrebno je poslati samo šifru od 7 znakova sa čepa. Svaki izvučeni dobitnik automatski dobija obavještenje putem SMS-a.
Želimo puno sreće svim učesnicima !!!!

Kliknite ovdje za više >>
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Sazivanje 24. Skupštine dioničara

Na osnovu Odluke o sazivanju redovne 24. Skupštine dioničara Dioničkog društva Pivara Tuzla, broj: 1300-3 od 07.06.2018. godine, a u skladu sa članom 230. Zakona o privrednim društvima (Službene novine Federacije BiH br. 81/15), člana 10. stav 2. Pravilnika o upravljanju dioničkim društvima (Službene novine FBiH br. 19/10) i člana 80. Statuta Pivara d.d. Tuzla, Nadzorni odbor objavljuje: Obavještenje o sazivanju redovne Skupštine dioničara za 02.07.2018. godine, sa početkom u 14:00 sati, u sjedištu Društva u ulici Maršala Tita 163, Tuzla.
->> Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupnog obavještenja

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Donacija Domu za djecu bez roditeljskog staranja

Predstavnici Pivare d.d. Tuzla su danas (22.05.2018. godine) posjetili Javnu ustanovu Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli kako bi im uljepšali njihovu proslavu 51. godišnjice postojanja i ujedno razveselili najosjetljiviju populaciju, njihove štićenike, kojima je potrebna pomoć i pažnja svih nas.
Pivara Tuzla ovoj ustanovi svake godine uručuje skromne poklone u vidu svojih proizvoda iz bezalkoholnog programa te joj pruža podršku u svim drugim aspektima.

 
     
Donacija Merhamet Tuzla  

Donacija Pivare Tuzla Narodnoj kuhinji Imaret

Pivara Tuzla je u četvrtak, 17. maja, predstavnicima dobrotvornog društva "Merhamet" tradicionalno uručila skromnu donaciju u svojim proizvodima za potrebe korisnika Narodne kuhinje Imaret iz Tuzle. Uz zahvalnost za ovu donaciju, predstavnik Merhameta, gosp. Zijad Dardagan je istakao da Pivara Tuzla već više godina tradicionalno pomaže rad Narodne kuhinje Imaret u Tuzli tako što svake godine donira znatne količine svojih proizvoda. Svaka donacija Narodnoj kuhinji je značajna i dobrodošla jer je korisnika jako puno. Ovim putem Pivara Tuzla apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu njihov rad i doniraju što je u njihovim granicama mogućnosti.

 
     
15 maj Pivara Tuzla  

Obilježena godišnjica prisjećanja na poginule borce,
radnike Pivare Tuzla

Jedinstvena organizacija boraca Pivare Tuzla svake godine za 15-ti maj organizuje tradicionalno obilježavanje datuma prisjećanja poginulih boraca, radnika Pivare Tuzla. Ovom prilikom, uz prisustvo velikog broja radnika i gostiju položeno je cvijeće na spomen ploču od strane porodica poginulih, kao i kolektiva Pivara Tuzla, dok se komemoracija nastavila u prostorijama Pivare d.d. Tuzla.
U proteklom ratu Pivara d.d. Tuzla je izgubila svojih pet radnika: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića.

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Pivara Tuzla traži nove radnike

Shodno ukazanoj potrebi Pivara d.d. Tuzla, dana 07.04.2018.godine, raspisuje OGL AS za prijem u radni odnos na određeno vrijeme: Radno mjesto: VOZAČ. Broj izvršilaca: 2. Mjesto rada: Tuzla i Sarajevo

Svi zainteresovani kandidati mogu svoje prijave sa biografijom i diplomom poslati, sa naznakom „PRIJAVA NA OGLAS ZA POSAO i to putem: pošte, fax-a, e-mail i lično na protokol Društva. Oglas ostaje otvoren 7 dana od dana objavljivanja.

 

Kliknite ovdje za više >>
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Pivara Tuzla - sazivanje vanredne skupštine dioničara

U skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira (Službene novine Federacije BiH broj: 33/15), Pivara d.d. Tuzla Objavljuje Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

Odluka o sazivanju Skupštine dioničara.
Nadzorni odbor Pivara d.d. Tuzla na sednici održanoj dana 25.01.2018. godine donio je odluku o sazivanju vanredne Skupštine dioničara za dan 12.02.2018. godine sa početkom u 12:00 sati u sjedištu društva, u Tuzli, ul. Maršala Tita 163, sa predloženim dnevnim redom.

Kliknite ovdje za preuzimanje izvještaja >>                                             Kliknite ovdje za preuzimanje obavještenje o sazivanju >>
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Član Bundestaga Josip Juratović u posjeti Tuzli i Pivari Tuzla

Josip Juratović, poslanik njemačkog Bundestaga, posjetio je Tuzlu gdje se sastao sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i saradnicima. Nakon toga je izrazio želju da posjeti Pivaru Tuzla. Ispred Pivare Tuzla lično ga je dočakao direktor Fahrudin Salihović sa saradnicima. Nakon kraćeg uvoda gospodin Juratović je izrazio želju za obilaskom objekata Pivare. Nakon obilaska i upoznavanja sa kapacitetima i proizvodnjom Pivare Tuzla, gospodin Juratović sa pratnjom je nastavio druženje i razgovore u Pivnici Taverna predstavnicima Grada Tuzla i Pivare Tuzla.

Kliknite ovdje za više >>
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Sazivanje XXII Vanredne Skupštine dioničara Pivare Tuzla

Nadzorni odbor društva je na 32. sjednici, održanoj 06.10.2017. godine donio Odluku o sazivanju XXII, vanredne Skupštine koja će se održati 23.10.2017. godine (ponedjeljak) sa početkom u 12:00 sati, a održat će se u sali restorana Pivara d.d. Tuzla, u sjedištu Društva, ulica Maršala Tita 163.

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti.
- Prilog 3. Obavijest o sazivanju Vanredne Skupštine
- Prilog 3. Sticanje dioničara preko 5% Pivara d.d. Tuzla

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Pivara d.d. Tuzla podržala kampanju „I mi postojimo“

Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK, je u petak 06.10.2017.godine na Trgu slobode organizovalo humanitarni bazar i druženje u sklopu Kampanje "I mi postojimo 2017" i "Nedjelje djeteta." Pored humanitarnog bazara i izložbe radova i rukotvorina, Udruženje organizuje i niz takmičarskih aktivnosti. Pivara Tuzla kao društveno odgovorna kompanija je prepoznala značaj ovakve kampanje te je sa velikim zadovoljstvom podržala zajedno sa nekolicinom drugih kompanija.

 
     
100 najvecih u Bosni i Hercegovini  

Održana gala svečanost "100 najvećih u BiH"

20.9.2017. godine u hotelu Hills u Sarajevu održana je gala svečanost "100 najvećih u BiH", gdje se po 30. put u organizaciji Poslovnih novina i Vanjskotrgovinske komore BiH okupilo više od 300 predstavnika vodećih tvrtki u našoj državi. Dodijeljena su priznanja najvećima u 2016. godini a među njima je bila i Pivara d.d. Tuzla. Nagradu u ime Pivare d.d. Tuzla preuzeo je direktor Fahrudin Salihović. Spisak ostalih dobitnika možete pogledati na linku u prilogu.

 

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

1. Procesni tehnolog (m/ž) 3 izvršioca
2. Elektro inžinjer automatike i elektronike (m/ž) 1 izvršilac

Pored općih uslova predviđenih Zakonom, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove : Za radno mjesto Procesni tehnolog: VSS diplomirani inžinjer prehrambene tehnologije. Za radno mjesto Elektro inžinjer automatike i elektronike: VSS elektro smjer (automatika / elektronika). Oglas ostaje otvoren do: 10.09.2017. godine - Kliknite ovdje za kompletan oglas

 
     
Nagradna igra kad si sretan ti naruci tuzlansko  

Finalnim izvlačenjem okončana velika nagradna igra
- Kad si sretan ti naruči tuzlansko
-

Nagradna igra je trajala od 20. marta do 31. avgusta 2017. godine. Za učešće u nagradnoj igri svaki igrač je trebao da pošalje SMS poruku sa jedinstvenim kodom koji se nalazi sa unutrašnje strane krunskog zatvarača na staklenim bocama Tuzlanskog pilsnera i da ga pošalje na broj 091 212 405. Svaki dobitnik koji je bio izvučen se automatski obavještavao putem SMS poruke u kojoj je pisalo koju nagradu je dobio/la, kao i gdje da se javi za preuzimanje iste. Ovom prilikom čestitamo svim sretnim dobitnicima dok ostalima želimo mnogo sreće u nekoj od narednih igara. Kliknite ovdje za preuzimanje preliminarnog spiska dobitnika. >>

 
     
Pivara Tuzla  

Mišljenje o ponudi za preuzimanje dioničkog društva Pivara d.d. Tuzla od strane RK Invest d.o.o. Sarajevo

Uprava društva Pivara d.d. Tuzla upoznata je sa ponudom za preuzimanje ciljnog društva Pivara d.d. Tuzla od strane ponuđača RK Invest d.o.o. Sarajevo. Ponuda se odnosi na preostalih 685.876 redovnih dionica, odnosno 48,9780 % od ukupnog broja dionica, nominalne vrijednosti 10,45 KM, koje u trenutku davanja ponude za preuzimanje nisu u vlasništvu ponuditelja. Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 5,00 KM, što predstavlja 47,8469 % od nominalne vrijednosti dionica. Ponuda je objavljena 22.08.2017. godine u dnevnim novinama ,,Oslobođenje" i ,,Dnevni list". Rok važenja ponude za preuzimanje je 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja ponude u novinama. Kliknite za cjeli dokument mišljenja >>

 
     
Pivara Tuzla  

PONUDA ZA PREUZIMANJE DIONIČKOG DRUŠTVA

Na osnovu Zakona o preuzimanju dioničkih društava (Službene novine Federacije BiH broj 77/15) i Rješenja o odobrenju Ponude za preuzimanje od strane Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH, broj: 04/1-19-222/17, od 16.08.2017. godine, RK Invest d.o.o.. Sarajevo, objavljuje: Ponudu za preuzimanje dioničkog društva. Ponuda za preuzimanje se odnosi na 685.876 redovnih dionica na ime što predstavlja 48,9780% od ukupnog broja dionica, nominalne vrijednosti 10,45 KM, koje u trenutku davanja Ponude za preuzimaje nisu u vlasništvu ponuditelja.
Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupne ponude >>
Kliknite ovdje za pregled objave ponude u Dnevnom listu >>
Kliknite ovdje za pregled objave ponude u Oslobođenju >>

 
     
Pivara Tuzla  

44. Međunarodni sajam šljive Gradačac

Svečano otvoren 44. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu. Svoje proizvode će predstaviti oko 300 izlagača kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz zemalja u okruženju.

Na ovom sajmu tradicionalno učestvuje i Pivara Tuzla koja će posjetiocima predstaviti svoj asortiman proizvoda. Pozivamo vas da posjetite naš štand, a sajam je otovren od 23.do 28.08.2017. godine

 
     
FK Sloboda  

Potpisan ugovor o nastavku saradnje sa FK Sloboda

Na prigodnoj konferenciji za medije, Pivara Tuzla i FK Sloboda Tuzla su ozvaničili nastavak saradnje potpisivanjem ugovora. Nastavkom saradnje sa FK Sloboda, Pivara d.d. Tuzla daje doprinos razvoju kluba i sporta općenito. Obnavljanjem ovog i drugih sponzorstava je jasna potvrda stanovišta Pivare Tuzla da je kompanija sa jakom željom za podršku kulturnim i sportskim udruženjima. Pozivamo i druge da nam se pridruže te da na taj način pomognu veoma oslabljene sportske klubove. Ugovor o saradnji i sponzorstvu su potpisali direktor Pivare Tuzla, Fahrudin Salihović i Senad Mujkanović, direktor FK Sloboda. (03.08.2017.)

 
     
Nagradna igra kad si sretan ti naruci tuzlansko  

Održano izvlačenje dobitnika 4. kola Nagradne igre
Kad si sretan ti naruči tuzlansko

Izvlačenje dobitnika četvrtog kola Nagradne igre obavljeno je u prostorijama Pivare Tuzla, u prisustvu članova komisije i uposlenika Pivare Tuzla. Ovom prilikom izvučena su 22 sretna dobitnika.
Svaki izvučeni dobitnik se odmah nakon izvlačenja automatski obavještava SMS porukom koju nagradu je dobio i na koji broj telefona da se javi. Ovom prilikom čestitamo svim sretnim dobitnicima.
Kliknite ovdje za Preliminarni spisak svih dosadašnjih izvučenih dobitnika >>

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Press konferencija povodom novih
investicija i planova Pivare Tuzla

Danas, 19.07.2017. godine u krugu Pivare d.d. Tuzla je održana Press konferencija povodom novih velikih investicija Pivare Tuzla kao i prezentacije planova za naredni period.
Nakon puštanja u rad savremenog, tehničko-tehnološkog magacinskog prostora u Gornjoj Tuzli, Pivara d.d.Tuzla nastavlja pozitivne trendove koji prate razvoj i poslovanje. Za ovu investiciju u 2016. godini uloženo više miliona KM, bez kreditnog zaduženja, čime smo riješili dugugodišnji veliki problem Pivare Tuzla i dobili preko 4.200 kvadratnih metara skladišnog prostora...

Kliknite ovdje za više >>
     
Aldin Sejdinovic - Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Uručena nagrada Ljetovanje za dvoje

Danas je u Pivari Tuzla u objektu Pivnice Taverna svečano uručena nagrada Ljetovanje za dvoje. Ova nagrada je izvučena u okviru nagradne igre Kad si sretan ti naruči tuzlansko a u saradnji sa turističkom agencijom Golden Tours. Nagradu je osvojio Aldin Sejdinović iz Matuzića a u njegovo ime nagradu je preuzela supruga. S obzirom da je riječ o porodici sa djecom, Golden Tours je velikodušno proširio ovu nagradu za cjelokupnu porodicu. Čestitamo sretnim dobitnicima i želimo im prelijep provod. Ostale učenike podsjećamo da nagradna igra traje do 31. avgusta kada će biti izvučena glavna nagrada - Škoda Oktavija.

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Velika ulaganja u proizvodnju Pivare Tuzla
tokom 2017. godine

U toku ove godine Pivara Tuzla ima nekoliko velikih projekata i ulaganja u modernizaciju i unapređenje svoje proizvodnje. Trenutno su u završnici radovi na instalaciji nove pakerice, robota za paletizaciju i savremene etiketirke sa naprednim mogućnostima. Takođe u nastavku ovih aktivnosti su mnoge druge poput izgradnje transprtnog lifta, uređenja fasade i stolarije jednog od proizvodnih zgrada, kao i mnoga druga ulaganja i poslovi.
Kliknite ovdje da vidite samo dio toga preko naših fotografija.

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Obavještenje o dopuni dnevnog reda XXI Skupštine
dioničara Pivare Tuzla

Poštovani, u prilogu se nalazi Obavještenje o dopuni dnevnog reda 21 Skupštine Pivara d.d. Tuzla, dokument sa odlukama sa Skupštine kao i prilog 3.
Obavještenje je objavljeno u dnevnim novinama Oslobođenje dana 20.06.2017. godine, oglasnoj ploči i web stranici Društva i dostavljeno je Komisiji za vrijedo-nosne papire i dioničarima sa preko 0,5 % dionica.

.- Kliknite ovdje za preuzimanje Obavijesti dopune i Prilog 3.
 - Kliknite ovdje za preuzimanje dokumenta odluka 21. Skupštine

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Sazivanje XXI Skupštine dioničara Pivare Tuzla

Na sjednici održanoj 01.06.2017. godine, Nadzorni odbor Pivara d.d. Tuzla je donio Odluku o sazivanju 21. Skupštine Društva za ponedjeljak 26.06.2017. godine sa početkom u 12 sati, u sjedištu Društva (Maršala Tita 163, Tuzla). Obavještenje o sazivanju Skupštine objavljeno je 04.06.2017. godine u dnevnim novinama Oslobođenje, web stranici i oglasnoj tabli Društva, kao i Komisiji za vrijednosne papire.

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti i bitnog događaja.

 
     
Pivara Tuzla - Skupstina  

Obavještenje o bitnom događaju - sticanje od jednog dioničara više od 5% dionica sa pravom glasa

Poštovani,
U prilogu objavljujemo obavještenje o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta - sticanje od jednog dioničara više od 5% dionica sa pravom glasa. Obavještenje je obavljeno i u dnevnom listu Oslobođenje 20.05.2017. godine, na web stranici Društva i dostavljeno Komisiji.

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti

 
     
Skupstina dionicara Pivara Tuzla  

Obavještenje o održanoj 20. Skupštini dioničara

U skladu sa članom 3., a u vezi sa članom 4. stav 1. i članom 8. stav 2. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanja na tržištu vrijedonosnih papira (Službene novine FBiH, broj 35/13), u zakonskom roku, objavljujemo Izvještaj o događaju koji bitno utiče na poslovanje - održavanje 20. vanredna Skupština Društva.

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti

 
     
Pivara Tuzla  

Press konferencija - Pivara Tuzla 20.03.2017.

Pivara Tuzla je povodom raznih aktivnosti organizovala press konferenciju na kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika medija. Priliku da im predstavi sve aktivnosti imao je direktor Fahrudin Salihović. On je predstavnicima medija ukazao na sva dosadašnja ulaganja u razvoj proizvodnje kao i planove za ovu godinu. Svakako se mora naglastiti da je riječ o velikim finansijskim ulaganjima koja imaju za cilj unapređenje proizvodnje. Takođe, pored raznih ulaganja istaknut je i početak nove Nagradne igre koju je u potpunosti predstavila i najavila Zlata Smajić, predstavnica marketing službe Pivare Tuzla.

Kliknite ovdje za više >>
     
Nagradna igra Tuzlanski pilsner  

Nova nagradna igra - Kad si sretan ti naruči tuzlansko!

Pivara Tuzla je pokrenula novu Nagradnu igra koja traje od 20. marta do 31. avgusta 2017. godine.
Za učešće u nagradnoj igri svaki igrač treba da pošalje SMS sa jedinstvenim kodom koji se nalazi sa unutrašnje strane krunskog zatvarača na staklenim bocama Tuzlanskog pilsnera i da ga pošalje na broj 091 212 405. Potrebno je poslati samo upisanu šifru od 7 znakova sa čepa, i ništa više.
Svaki dobitnik kojeg računar izvuče, automatski dobija obavještenje putem SMS poruke u kojoj piše koju nagradu je dobio, kao i gdje da se javi za preuzimanje.
Izvlačenja dobitnika su svakog 20-og u mjesecu.

Kliknite ovdje za više >>
     
Pivara Tuzla  

Posjeta studenata Tehnološkog fakulteta

U okviru dodiplomskog studija Tehnološkog fakulteta, studenti izučavaju osnove u vezi tehnološkog procesa i tehnoloških operacija (hidromehaničke, toplinske i difuzione operacije). Tim povodom su studenti treće godine dodiplomskog studija u pratnji profesora Elvisa Ahmetovića, izrazili želju da 27.01. posjete Pivaru Tuzla kako bi se upoznali sa tehnološkim procesom proizvodnje piva. Ispred Pivare Tuzla dočekao ih je i sa svim upoznao gosp. Rijad Arnautović. Inače, Pivara Tuzla kao društveno odgovorna kompanija redovno izlazi u susret ovakvim i sličnim zahtjevima. BikeMario - fietsreparatie aan huis BikeMario MarioBike BikeMario - Nijemegen

 
     
Pivara Tuzla  

Proizvodnja i tokom januara bez promjene u dinamici

Pored izuzetno niskih temperatura koje su ovih januarskih dana prisutne na našem području, potražnja za pivom je i dalje velika te se proizvodnja u Pivari Tuzla odvija bez ikakvih promjena u dinamici.
Očito je naša posebna praznična serija Tuzlanskog pilsnera više nego dobra za zagrijavanje. Uživajte sa nama u ovom zimskom periodu.

#NamjernoDobar
#TuzlanskiPilsner

 
<< Nastavi na starije vijesti... >>    
     

www.pivaratuzla.ba