Pivara Tuzla
        
 
 
     
Moto klub Tuzla  

Moto klub Tuzla uručio humanitarnu pomoć

Moto klub Tuzla je ponovo bio u humanitarnoj akciji. Ovaj put organizovano je uručenje pomoći Narodnoj kuhinji Imaret u Tuzli u vidu raznih prehrambenih proizvoda. Ovoj akciji se pored drugih firmi odazvala i Pivara Tuzla koja ima partnersku saradnju sa ovim moto klubom koji svake godine organizuje nekoliko ovakvih i sličnih akcija. S obzirom da je riječ o društveno odgovornom i aktivnom klubu, Pivara Tuzla će i u budućnosti sa velikim zadovoljstvom pratiti ovakve kao i druge događaje koje ovaj klub organizuje.

 
     
FK Sloboda Tuzla  

Zvanično potpisan nastavak sponzorstva FK Sloboda Tuzla

Danas, 31.07. je potpisan ugovor u kojem Pivara Tuzla kroz brend Tuzlanski pilsner i u sezoni 2015/16 nastavlja sponzorsku saradnju sa FK Sloboda Tuzla gdje će zadržati poziciju generalnog sponzora. Kako najbolji idu uz najbolje, tako su naš brend i fudbalski klub sigurno dobra kombinacija. Mi dijelimo iste vrijednosti i nastavak podrške ovom klubu nije bio upitan. Nadamo se da će predstojeća sezona biti jako dobra za njih posebno nakon novih pojačanja u njihovim redovima.
Obnavljanjem ovog i drugih sponzorstava je jasna potvrda stanovišta Pivare Tuzla da je firma s jakom željom za potporu svim kulturnim i sportskim udruženjima, posebno onima koja ostvaruju zavidne rezultate. Pozivamo vas da nam se pridružite na tribinama već u subotu 01.08. u 17:30 sati kada će biti utakmica sa FK Rudar.

 
     
Pivara Tuzla - Skupstina  

Održana 17. Skupština Pivara d.d. Tuzla

Na XVII Skupštini društva održanoj 29.07.2015. godine, donesena je Odluka o usvajanju Izvještaja o poslovanju Društva za 2014. god, sa Izvještajem Nadzornog odbora, Odbora za reviziju i Vanjskog revizora, Odluka o načinu pokrića gubitka Društva u 2014.g, Odluka o usvajanju plana poslovanja za 2015.g., Odluka o povjerenju članovima nadzornog odbora, Odluka o reizboru Društva za reviziju Baker Tilly Re Opinion d.o.o. Sarajevo za Vanjskog revizora i Odluka o osnivanju supsidijarnog društva i odobrenju njegovog statuta.

Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavjesti

 
     
Centar za djecu sa višestrukim smetnjama Vrati mi osmijeh Tuzla  

Donacija centru za djecu sa višestrukim smetnjama Tuzla

Centru za djecu sa višestrukim smetnjama "Vrati mi osmijeh", Pivara Tuzla d.d. je izdvojila skromnu donaciju bezalkoholnih pića iz svog proizvodnog asortimana. Centru je ova donacija dobro došla kao i svaka druga vrsta pomoći i donacija, jer se rad u centru odvija na volonterskoj bazi pod vrlo teškim uslovima, a imaju oko 123 štićenika koji svakodnevno posjećuju ovu ustanovu.
Ovo nije jedini primjer humanitarnog i društveno odgovornog odnosa naše fabrike koja će i u budućnosti pratiti i spram mogućnosti pomoći rad sličnih ustanova.

 
     
Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla  

Pomoć Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla

Predstavnici Pivare Tuzla i ove godine su posjetili štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i obradovali ih skromnom donacijom u vidu svog programa bezalkoholnih proizvoda.
Ovakve aktivnosti, Pivara Tuzla kao društveno odgovorna kompanija, sprovodi svake godine u raznim ustanovama kojima je pomoć neophodna.
Veliko je zadovoljstvo pomoći onima kojima je to potrebno, a najbolja nagrada za to su radosna lica djece u Domu. Ponosni smo što smo im uljepšali bar jedan dan u životu.

 
     
Donacija narodnoj kuhinji Pivare Tuzla  

Tradicionalna pomoć Pivare Tuzla radu narodne kuhinje Imaret

Predstavnici Pivare Tuzla su u petak, 10. jula, dobrotvornom društvu "Merhamet" uručili skromnu donaciju u svojim proizvodima za potrebe Narodne kuhinje Imaret iz Tuzle.
Uz zahvalnost na vrijednoj donaciji, direktor "Merhameta" Adil ef. Pezerović je istakao da Pivara Tuzla već više godina tradicionalno pomaže rad Narodne kuhinje Imaret u Tuzli i svake godine donira znatne količine svojih proizvoda.
Svaka donacija Narodnoj kuhinji je značajna i dobrodošla jer je korisnika jako puno i svakim danom sve ih je više pa ovim putem Pivara Tuzla apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu njihov rad.

 
     
Claire Bodonyi Pivara Tuzla  

Ambasadorica Francuske, Claire Bodonyi u posjeti Pivari Tuzla

U srijedu 08. jula 2015. godine, u posjetu Pivari Tuzla je došla Ambasadorica Francuske u BiH, Claire Bodonyi. Direktor Pivare Tuzla, Fahrudin Salihović, sa saradnicima je imao čast da je ugosti i upozna sa radom pivare, njenim uspjesima kao i poteškoćama sa kojima se susreće. Tokom razgovora naglašeno je da Francuska želi intenzivirati odnose Grada Tuzle i njenih kapaciteta sa Francuskom. Ambasadorica je bila zainteresovana i za upoznavanjem procesa proizvodnje te je bila i u kraćem obilasku postrojenja. Direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović istakao je zadovoljstvo današnjim susretom i izrazio spremnost za privrednu saradnju sa francuskim preduzećima.

 
     
17 skupstina dionicara Pivara Tuzla  

Obavještenje o ponovnom sazivanju XVII Skupštine dioničara

Pivara Tuzla u skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira, objavljuje da je Nadzorni odbor Pivara Tuzla d.d. donio Odluku o ponovnom sazivanju Skupštine Društva za srijedu 29.07.2015. sa početkom u 12 sati, u sjedištu Društva na adresi: Maršala Tita 163. Obavještenje o sazivanju Skupštine objavljeno je 08.07.2015. godine u dnevnim novinama Oslobođenje, web stranici i oglasnoj tabli Društva.
- Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupne objave.
- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Izvještaj o odgađanju Skupštine Pivara, d.d. Tuzla

XVII Skupština Društva zakazana za 22.06.2015. godine sa početkom u 12:00 sati je odgođena, jer je na osnovu izvještaja Odbora za glasanje utvrđeno da u zakonskom roku nije postignut kvorum potreban za odlučivanje.
Obavještenje o ponovnom sazivanju XVII Skupštine biti će naknadno objavljeno na način i u roku određenom zakonskim propisima.

- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Dita Tuzla  

Obnavljanje poslovne saradnje između Pivare Tuzla i fabrike deterdženata Dita

Nakon pokretanja proizvodnje u fabrici deterdženata Dita Tuzla, ponovo su se otvorila vrata za poslovnu saradnju između Pivare i Dite. Menadžment Pivare sastao se sa predstavnicima Dite te je razgovarano o potrebama i problemima sa kojima se Dita susreće, kao i mogućim načinima na koji bi Pivara Tuzla mogla pomoći nekadašnjem tuzlanskom gigantu. Pivara Tuzla će sa velikim zadovoljstvom ponovo uspostaviti nekadašnju saradnju, prevenstveno koristeći Ditine proizvode, a dogovoreno je i da će Pivara ustupanjem potrebne opreme dodatno pokušati pomoći u prevazilaženju problema sa kojima se Dita trenutno susreće.  
Pivara Tuzla će učiniti sve kako bi ova kompanija očuvala i unaprijedila svoju proizvodnju te poziva sve građane da kupuju kako njihove tako i sve ostale domaće proizvode jer je podsticanje i razvoj domaće proizvodnje jedini način za poboljšanje standarda građana i ekonomskog konteksta Bosne i Hercegovine.

 
     
Maskota Tuzlanski pilsner  

Maskote Tuzlanskog pilsnera na ulicama

Sa velikom radošću želimo da vas upoznamo sa novim članovima naše pivarske porodice. Vesele, simpatične i izazovne maskote boce i limenke Tuzlanskog pilsnera su stigle u našu kuću, Pivaru Tuzla, sa ciljem da svojom pojavom unesu radost i dobro rapoloženje kao i da izmame vaše osmjehe. Maskote će se kretati po raznim gradovima, manifestacijama i događajima te će svi imati priliku da ih sretnu i da se zabave sa njima. Za početak, tokom ljeta će se moći susrestii po raznim gradovima ai za to vrijeme će dijeliti promotivne letke od kojih su i oni o aktuelnoj SMS nagradnoj igri Tuzlanskog pilsnera. Uživajte sa nama !!!

 
     
Sarajevo Beer Festival  

FK Sloboda Tuzla - Obilježen završetak sezone 2014/15

Nakon što su imali vrlo turbulentan prvi dio sezone 2014/15, fudbaleri FK Sloboda Tuzla su u drugom dijelu ostvarili zavidne rezultate te se izborili za ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa skromnom osmom pozicijom na tabeli.
Proslavu završetka sezone su imali u nedjelju, 30.05. u prostoru Pivnice Taverna Pivare Tuzla koja ih je u proteklom periodu pratila kao generalni sponzor a što ima u planu da radi i dalje. Ovom prilikom Pivara Tuzla čestita klubu na dobrim rezultatima sa nadom da oni neće izostati ni u budućnosti!!.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Sazivanje XVII Skupštine Pivara, d.d. Tuzla

Na osnovu Odluke o sazivanju Skupštine Dioničkog društva Pivara Tuzla donesene na sjednici Nadzornog odbora dana 22.05.2015. godine, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, Statutom i općim aktima Društva, Nadzorni odbor Pivara Tuzla,d.d. objavljuje Obavještenje u sazivanju XVII Skupštine Pivara, d.d. Tuzla koja se zakazuje za dan 22.06.2015. godine (ponedeljak) sa početkom u 12:00 sati. Skupština će se održati u sali restorana Pivara,d.d. Tuzla, u sjedištu Društva, u ulici Maršala Tita 163.
- Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupne objave.
- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Sarajevo Beer Festival 2015

Četvrtu godinu zaredom, "Sarajevo Beer Festival" donosi atmosferu za pamćenje ljubiteljima i degustatorima piva i muzike. Pivara Tuzla ponovo učestvuje na ovom događaju i svi posjetioci će imati priliku da piju naš Tuzlanski pilsner, trenutno najbolje bosanskohercegovačko pivo.
Sarajevo Beer festival već je postao tradicionalan i prepoznatljiv dio kulturno- zabavnog života Sarajeva, te je tokom proteklih godina, ova manifestacija visoke produkcije i masovnosti poprimila i karakter dobre turističke ponude.

Zato dođite, i kada vidite tuzlansko pivo učinite mu uslugu - popijte ga!!

 
     
Posjeta ucenika iz Tesnja  

Posjeta učenika iz Tešnja

Pivara Tuzla je redovan domaćin posjetama učenika raznih škola. Ovom prilikom je bila domaćin učenicima iz Mješovite srednje škole Tešanj koji su bili u pratnji dipl.biolog. Sabine Užičanin. Učenici su imali priliku da lično vide sve faze proizvodnje i organizacije poslovanja u Pivari Tuzla. Inače, vrata pivare u Tuzli su uvijek otvorena za posjetioce koji žele da vide proizvodna postrojenja i naš proces proizvodnje. Posebno zadovoljstvo predstavlja kad nam u posjetu dođu učenici. Ova druženja su sjajna prilika da saznamo šta i koliko posjetioci znaju o proizvodnji, te da ih upoznamo sa cijelim proizvodnim pogonom Pivare Tuzla.

 
     
Izvoz u Tursku - Pivara Tuzla  

Pivara Tuzla, izvoz u Tursku

Tuzlanska pivara je krenula sa isporukom prvih količina svojih proizvoda na područje Turske. Rezultat je to uspješnih pregovora menadžmenta Pivare sa predstavnicima K.H. for General Trading LTD koji su završeni potpisivanjem ugovora, kojim se predviđa izvoz asortimana proizvoda sokova na ovo područje kao i njihovu širu okolinu.
Ovim uspješnim poslovnim poduhvatom menadžment Pivare Tuzla nastavlja provoditi strategiju baziranu na održavanju izuzetnog kvaliteta proizvoda i planskog osvajanja novih tržišta. U narednim periodima planirano je pokretanje saradnje sa Švedskom, Austrijom, Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom.

 
     
15 maj - Pivara Tuzla  

Odavanje pošte poginulim borcima, radnicima Pivare Tuzla

Okupljanjem radnika Pivare Tuzla i polaganjem cvijeća ispred spomen ploče poginulim radnicima pivare otpočelo je obilježavanje 15. maja Dana odbrane Tuzle. Na taj način prisjetilo se na osobe i događaje koji su se desili tokom rata. Istovremeno, građani Tuzle se danas prisjećaju da se na isti datum, prije 22 godine, na raskrsnici Brčanska Malta dogodila jedna od najvažnijih bitaka za odbranu Tuzle.
Pivara Tuzla je tokom posljednjeg rata izgubila svojih 5 radnika: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića.

 
     
Bingo Tuzla  

Završetak kampanje ”Kupujmo domaće” u regiji SI Bosna

Kampanja ”Kupujmo domaće” čiji je cilj podrška i promocija domaćih proizvoda među građanima BiH, na području regije Sjeveroistočna Bosna provodi se dva mjeseca. Završni događaj upriličen je u Hipermarketu Bingo Šićki Brod, gdje su posjetioci mogli između ostalih, vidjeti prezentacije i degustirati proizvode Pivare Tuzla koja je među onima koji uveliko podržavaju ovu kampanju te podstiču građane na kupovinu domaćih proizvoda. Kampanja ”Kupujmo domaće” u narednom periodu nastavlja se i u ostalim dijelovima BiH a sve domaće firme koje su svoje proizvode ponudile kupcima na području regije Sjeveroistočna Bosna, bit će prisutne i u Bingovim objektima u ostatku zemlje. Kampanju provodi agencija ”Kreativa” Tuzla.

 
     
Let's Do It Tuzla  

Family Day u organizaciji Eko život & ˝Let´s Do It˝ Tuzla

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje u subotu, 25.04.2015.g, "Let´s Do It Tuzla" i kompanija "Eko život" na Trgu Slobode u Tuzli organizovali su događaj pod nazivom "Family Day". Cilj manifestacije jeste prvenstveno animirati građane Tuzle da koriste ekološki prihvatljive načine zbrinjavanja otpada, kako u okviru svojih domaćinstava tako i u svakodnevnom životu. Već drugu godinu za redom Pivara Tuzla podržava ovu ekološku akciju i trudit će se da ovakve i slične aktivnosti prati i dalje. Inače, ove aktivnosti su uvod u veliku ekološku volontersku akciju "Let´s Do It - očistimo zemlju za 1 dan" koja će biti sprovedena 09.05.2015.g. Centralno okupljalište, kao i prethodnih godina, biti će na platou kod Kina "Centar" od 9h.

 
<< 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 >>    
     

www.pivaratuzla.ba