Pivara Tuzla
        
 
 
     
vivicita tuzla  

FK Sloboda - press konferencija

Pred fudbalerima tuzlanske Slobode, najefikasnijim timom ovog proljeća, još je jedna u nizu veoma bitnih utakmica. Na Tušnju će u subotu 18.04.2015. godine ugostiti Radnik, komšijski tim iz Bijeljine, koji se baš kao i Tuzlaci bori za opstanak u Premijer ligi BiH.
Pored priprema za utakmicu sa Radnikom, potom gostujuću sa Željezničarom i domaću sa Vitezom, klupsko rukovodstvo ima velikih problema i sa prispjećem dugova iz ranijeg perioda.
Utakmica Sloboda - Radnik igra se u subotu u 16.30, a glavni arbitar je Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.

 
     
vivicita tuzla  

Tradicionalna utrka Vivicitta - Tuzla

U nedjelju (12. aprila) u Tuzli se održala tradicionalna trka “Vivicitta”. Ova trka ima za cilj podršku masovnom sportu uključujući sve uzrasne kategorije. Trka se održava u isto vrijeme u 30 gradova Italije i 70 gradova Evrope i Svijeta. Značajnu podršku za organizaciju ove manifestacije svake godine pruža Pivara Tuzla zajedno sa italijanskom unijom “Sport za sve” (UISP) kao i Gradom Tuzla.

U ovogodišnjoj trci učestvovalo je 2000 učenika osnovnih i srednjih škola, fakulteta, kvalitetnih atletičara Tuzle, Mostara, Zenice, Sarajeva, Beograda, Bihaća, Užica i svih ostalih zainteresovanih građana.

 
     
Husref Musemic  

Dani otvorenih vrata Pivare Tuzla

30.03.2015. godine su se održali dani otvorenih vrata u Pivari Tuzla kojima su pored brojnih predstavnika medija prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona, gospodin Bego Gutić, gradonačelnik Tuzle, gospodin Jasmin Imamović kao i druge mnogobrojne zvanice.
Direktor Pivare Tuzla, gospodin Fahrudin Salihović je kratkim govorom upoznao prisutne o dosadašnjim milionskim ulaganjima, novitetima i rezultatima preduzeća te ih pozvao da zajedno prisustvuju presjecanju vrpce i zvaničnom puštanju u rad novog pogona etiketiranja ambalaže. Čast da presjeku vrpcu imali su Premijer Bego Gutić i gradonačelnik Jasmin Imamović.

 
     
Husref Musemic  

Održana press konferencija u prostorijama Pivare Tuzla

Danas, 20.03.2015. godine u prostorijama društva Pivare Tuzla održana je press konferencija kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika medija a kojima su se obratili Zlata Smajić ispred sektora marketinga kao i Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla. Povod organizacije press konferencije je više razloga a najbitniji su predstavljanje rezultata poslovanja u prethodnom periodu sa značajnim povećanjem prodaje i ulaganjem u novitete, zatim planovi za naredni period sa novim ulaganjima i osvježenjima, kao i početak nove nagradne igre pod nazivom: tuzlansko piješ i auto dobiješ. Cilj nagradne igre je unapređenje prodaje proizvoda kao i nagrađivanje vrijednih potrošača. Ovaj put kao glavnu nagradu Pivara Tuzla je obezbjedila automobil Škoda Citigo kao i mnoštvo drugih vrijednih nagrada.

 
     
Husref Musemic  

Zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba
FK Sloboda, Husref Musemić

19.01.2015. u prostorijama stadiona Tušanj održana je press konferencija na kojoj je novinarima zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić kao i prvo pojačanje Zajko Zeba. Nakon press konferencije Musemić je obavio prozivku igrača na pomoćnom terenu stadiona Tušanj gdje se upoznao sa trenutnim igračkim kadrom. Husrefu Musemiću odazvao se 31 fudbaler, a na prozivci su se pojavili i još uvijek povrijeđeni Mirhad Mehanović i Igor Radovanović. Novi šef struke našeg tima oko sebe je okupio domaći stručni štab. Za prvog pomoćnika izabrao je Nedima Omerovića, drugi asistent mu je Amir Spahić, a trener golmana ostao je Mirsad Dedić sa kojim je Musemić još u Sarajevu imao uspješnu saradnju. Prvi trening Crveno – crnih ispratilo je stotinjak navijača.

 
     
Fahrudin Salihovic  

Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla izabran za najuspješnijeg menadžera

U banjalučkim Banskim dvorima je održano tradicionalno, tridesetprvo po redu, proglašenje najmenadžera Bosne i Hercegovine, gdje je dvadesetak privrednika po granama i oblastima privrede proglašeno najuspješnijima, saopćeno je iz Nezavisne agencije za izbor najuspješnijih privrednika i menadžera u BiH. Nagrade najuspješnijim menadžerima svrstane su u tri grupacije kategorije: mali, srednji i veliki biznis u Bosni i Hercegovini, a žiri je vodio računa da u ukupnom broju priznanja budu zastupljene sve privredne grane. Najviša menadžerska priznanja u BiH uručena su ljudima koji su u 2014. godini uspješno "kormilarili" svojim kompanijama, što je rezultiralo boljim rezultatima u svim segmentima rada njihovih kompanija.

 
     
ZOK Sloboda Tuzla  

Potpisan ugovor između ŽOK Sloboda i Pivare Tuzla

Ženski odbojkaški klub Sloboda iz Tuzle i Pivara Tuzla danas su (26.11.2014.) potpisali jednogodišnji ugovor kojim pivara sa svojim brendom Tuzlanski pilsner postaje sponzor ovog vrlo uspješnog tima. Ovim potezom Pivara Tuzla u ova teška vremena za sport nastavlja sa podrškom gradskih sportskih klubova, a sve radi promocije sporta i njegovih vrijednosti. Kroz ovo partnerstvo se namjerava pomoći klubu da bude i ostane u samom vrhu bosanske odbojke. Zahvaljujući pomenutom sponzorstvu na dresovima igračica ŽOK Sloboda biće istaknut logo Tuzlanskog pilsnera. Želja kompanije je da ovo partnerstvo donese dosta uspeha za tim u budućim sportskim rezultatima, a ljubiteljima odbojke mnogo dobre i kvalitetne igre na terenu.

 
     
FK Sloboda Tuzla  

FK Sloboda Tuzla: Nastavljena saradnja sa Pivarom Tuzla

U prostorijama SD Sloboda danas je svečano potpisan novi sponzorski ugovor čime je nastavljena saradnja započeta prošle sezone dok su Crveno - crni igrali u Prvoj ligi FBiH. "Pivara Tuzla se prošle sezone pokazala kao sjajan partner za Slobodu i nijednom nismo došli u dilemu da li da nastavimo saradnju. Nadam se da ćemo zajedno, baš kao i prošle sezone, na svim poljima poljima postizati uspjehe", poručio je Azmir Husić. Fahrudin Salihović, direktor Pivare dd Tuzla istakao je da se poznati tuzlanski brend sa oduševljenjem nanovo priključuje Slobodinoj porodici."Velika nam je čast što ćemo ponovo sarađivati sa Slobodom. Ovoga puta naš fudbalski velikan je ponovo u društvu najboljih i iskreno se nadam da će zajedno sa Pivarom Tuzla ostvarivati dobre rezultate u ligi.".

 
<< 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 >>    
     

www.pivaratuzla.ba