Pivara Tuzla
    

 
 
     
15 maj Pivara Tuzla  

Obilježena godišnjica prisjećanja na poginule borce,
radnike Pivare Tuzla

Jedinstvena organizacija boraca Pivare Tuzla svake godine za 15-ti maj organizuje tradicionalno obilježavanje datuma prisjećanja poginulih boraca, radnika Pivare Tuzla. Ovom prilikom, uz prisustvo velikog broja radnika i gostiju položeno je cvijeće na spomen ploču od strane porodica poginulih, kao i kolektiva Pivara Tuzla, dok se komemoracija nastavila u prostorijama Pivare d.d. Tuzla.
U proteklom ratu Pivara d.d. Tuzla je izgubila svojih pet radnika: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića.

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Pivara Tuzla traži nove radnike

Shodno ukazanoj potrebi Pivara d.d. Tuzla, dana 07.04.2018.godine, raspisuje OGL AS za prijem u radni odnos na određeno vrijeme: Radno mjesto: VOZAČ. Broj izvršilaca: 2. Mjesto rada: Tuzla i Sarajevo

Svi zainteresovani kandidati mogu svoje prijave sa biografijom i diplomom poslati, sa naznakom „PRIJAVA NA OGLAS ZA POSAO i to putem: pošte, fax-a, e-mail i lično na protokol Društva. Oglas ostaje otvoren 7 dana od dana objavljivanja.

 

Kliknite ovdje za više >>
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Pivara Tuzla - sazivanje vanredne skupštine dioničara

U skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira (Službene novine Federacije BiH broj: 33/15), Pivara d.d. Tuzla Objavljuje Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

Odluka o sazivanju Skupštine dioničara.
Nadzorni odbor Pivara d.d. Tuzla na sednici održanoj dana 25.01.2018. godine donio je odluku o sazivanju vanredne Skupštine dioničara za dan 12.02.2018. godine sa početkom u 12:00 sati u sjedištu društva, u Tuzli, ul. Maršala Tita 163, sa predloženim dnevnim redom.

Kliknite ovdje za preuzimanje izvještaja >>                                             Kliknite ovdje za preuzimanje obavještenje o sazivanju >>
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Član Bundestaga Josip Juratović u posjeti Tuzli i Pivari Tuzla

Josip Juratović, poslanik njemačkog Bundestaga, posjetio je Tuzlu gdje se sastao sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i saradnicima. Nakon toga je izrazio želju da posjeti Pivaru Tuzla. Ispred Pivare Tuzla lično ga je dočakao direktor Fahrudin Salihović sa saradnicima. Nakon kraćeg uvoda gospodin Juratović je izrazio želju za obilaskom objekata Pivare. Nakon obilaska i upoznavanja sa kapacitetima i proizvodnjom Pivare Tuzla, gospodin Juratović sa pratnjom je nastavio druženje i razgovore u Pivnici Taverna predstavnicima Grada Tuzla i Pivare Tuzla.

Kliknite ovdje za više >>
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Sazivanje XXII Vanredne Skupštine dioničara Pivare Tuzla

Nadzorni odbor društva je na 32. sjednici, održanoj 06.10.2017. godine donio Odluku o sazivanju XXII, vanredne Skupštine koja će se održati 23.10.2017. godine (ponedjeljak) sa početkom u 12:00 sati, a održat će se u sali restorana Pivara d.d. Tuzla, u sjedištu Društva, ulica Maršala Tita 163.

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti.
- Prilog 3. Obavijest o sazivanju Vanredne Skupštine
- Prilog 3. Sticanje dioničara preko 5% Pivara d.d. Tuzla

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Pivara d.d. Tuzla podržala kampanju „I mi postojimo“

Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK, je u petak 06.10.2017.godine na Trgu slobode organizovalo humanitarni bazar i druženje u sklopu Kampanje "I mi postojimo 2017" i "Nedjelje djeteta." Pored humanitarnog bazara i izložbe radova i rukotvorina, Udruženje organizuje i niz takmičarskih aktivnosti. Pivara Tuzla kao društveno odgovorna kompanija je prepoznala značaj ovakve kampanje te je sa velikim zadovoljstvom podržala zajedno sa nekolicinom drugih kompanija.

 
     
100 najvecih u Bosni i Hercegovini  

Održana gala svečanost "100 najvećih u BiH"

20.9.2017. godine u hotelu Hills u Sarajevu održana je gala svečanost "100 najvećih u BiH", gdje se po 30. put u organizaciji Poslovnih novina i Vanjskotrgovinske komore BiH okupilo više od 300 predstavnika vodećih tvrtki u našoj državi. Dodijeljena su priznanja najvećima u 2016. godini a među njima je bila i Pivara d.d. Tuzla. Nagradu u ime Pivare d.d. Tuzla preuzeo je direktor Fahrudin Salihović. Spisak ostalih dobitnika možete pogledati na linku u prilogu.

 

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

1. Procesni tehnolog (m/ž) 3 izvršioca
2. Elektro inžinjer automatike i elektronike (m/ž) 1 izvršilac

Pored općih uslova predviđenih Zakonom, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove : Za radno mjesto Procesni tehnolog: VSS diplomirani inžinjer prehrambene tehnologije. Za radno mjesto Elektro inžinjer automatike i elektronike: VSS elektro smjer (automatika / elektronika). Oglas ostaje otvoren do: 10.09.2017. godine - Kliknite ovdje za kompletan oglas

 
     
Nagradna igra kad si sretan ti naruci tuzlansko  

Finalnim izvlačenjem okončana velika nagradna igra
- Kad si sretan ti naruči tuzlansko
-

Nagradna igra je trajala od 20. marta do 31. avgusta 2017. godine. Za učešće u nagradnoj igri svaki igrač je trebao da pošalje SMS poruku sa jedinstvenim kodom koji se nalazi sa unutrašnje strane krunskog zatvarača na staklenim bocama Tuzlanskog pilsnera i da ga pošalje na broj 091 212 405. Svaki dobitnik koji je bio izvučen se automatski obavještavao putem SMS poruke u kojoj je pisalo koju nagradu je dobio/la, kao i gdje da se javi za preuzimanje iste. Ovom prilikom čestitamo svim sretnim dobitnicima dok ostalima želimo mnogo sreće u nekoj od narednih igara. Kliknite ovdje za preuzimanje preliminarnog spiska dobitnika. >>

 
     
Pivara Tuzla  

Mišljenje o ponudi za preuzimanje dioničkog društva Pivara d.d. Tuzla od strane RK Invest d.o.o. Sarajevo

Uprava društva Pivara d.d. Tuzla upoznata je sa ponudom za preuzimanje ciljnog društva Pivara d.d. Tuzla od strane ponuđača RK Invest d.o.o. Sarajevo. Ponuda se odnosi na preostalih 685.876 redovnih dionica, odnosno 48,9780 % od ukupnog broja dionica, nominalne vrijednosti 10,45 KM, koje u trenutku davanja ponude za preuzimanje nisu u vlasništvu ponuditelja. Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 5,00 KM, što predstavlja 47,8469 % od nominalne vrijednosti dionica. Ponuda je objavljena 22.08.2017. godine u dnevnim novinama ,,Oslobođenje" i ,,Dnevni list". Rok važenja ponude za preuzimanje je 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja ponude u novinama. Kliknite za cjeli dokument mišljenja >>

 
     
Pivara Tuzla  

PONUDA ZA PREUZIMANJE DIONIČKOG DRUŠTVA

Na osnovu Zakona o preuzimanju dioničkih društava (Službene novine Federacije BiH broj 77/15) i Rješenja o odobrenju Ponude za preuzimanje od strane Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH, broj: 04/1-19-222/17, od 16.08.2017. godine, RK Invest d.o.o.. Sarajevo, objavljuje: Ponudu za preuzimanje dioničkog društva. Ponuda za preuzimanje se odnosi na 685.876 redovnih dionica na ime što predstavlja 48,9780% od ukupnog broja dionica, nominalne vrijednosti 10,45 KM, koje u trenutku davanja Ponude za preuzimaje nisu u vlasništvu ponuditelja.
Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupne ponude >>
Kliknite ovdje za pregled objave ponude u Dnevnom listu >>
Kliknite ovdje za pregled objave ponude u Oslobođenju >>

 
     
Pivara Tuzla  

44. Međunarodni sajam šljive Gradačac

Svečano otvoren 44. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu. Svoje proizvode će predstaviti oko 300 izlagača kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz zemalja u okruženju.

Na ovom sajmu tradicionalno učestvuje i Pivara Tuzla koja će posjetiocima predstaviti svoj asortiman proizvoda. Pozivamo vas da posjetite naš štand, a sajam je otovren od 23.do 28.08.2017. godine

 
     
FK Sloboda  

Potpisan ugovor o nastavku saradnje sa FK Sloboda

Na prigodnoj konferenciji za medije, Pivara Tuzla i FK Sloboda Tuzla su ozvaničili nastavak saradnje potpisivanjem ugovora. Nastavkom saradnje sa FK Sloboda, Pivara d.d. Tuzla daje doprinos razvoju kluba i sporta općenito. Obnavljanjem ovog i drugih sponzorstava je jasna potvrda stanovišta Pivare Tuzla da je kompanija sa jakom željom za podršku kulturnim i sportskim udruženjima. Pozivamo i druge da nam se pridruže te da na taj način pomognu veoma oslabljene sportske klubove. Ugovor o saradnji i sponzorstvu su potpisali direktor Pivare Tuzla, Fahrudin Salihović i Senad Mujkanović, direktor FK Sloboda. (03.08.2017.)

 
     
Nagradna igra kad si sretan ti naruci tuzlansko  

Održano izvlačenje dobitnika 4. kola Nagradne igre
Kad si sretan ti naruči tuzlansko

Izvlačenje dobitnika četvrtog kola Nagradne igre obavljeno je u prostorijama Pivare Tuzla, u prisustvu članova komisije i uposlenika Pivare Tuzla. Ovom prilikom izvučena su 22 sretna dobitnika.
Svaki izvučeni dobitnik se odmah nakon izvlačenja automatski obavještava SMS porukom koju nagradu je dobio i na koji broj telefona da se javi. Ovom prilikom čestitamo svim sretnim dobitnicima.
Kliknite ovdje za Preliminarni spisak svih dosadašnjih izvučenih dobitnika >>

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Press konferencija povodom novih
investicija i planova Pivare Tuzla

Danas, 19.07.2017. godine u krugu Pivare d.d. Tuzla je održana Press konferencija povodom novih velikih investicija Pivare Tuzla kao i prezentacije planova za naredni period.
Nakon puštanja u rad savremenog, tehničko-tehnološkog magacinskog prostora u Gornjoj Tuzli, Pivara d.d.Tuzla nastavlja pozitivne trendove koji prate razvoj i poslovanje. Za ovu investiciju u 2016. godini uloženo više miliona KM, bez kreditnog zaduženja, čime smo riješili dugugodišnji veliki problem Pivare Tuzla i dobili preko 4.200 kvadratnih metara skladišnog prostora...

Kliknite ovdje za više >>
     
Aldin Sejdinovic - Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Uručena nagrada Ljetovanje za dvoje

Danas je u Pivari Tuzla u objektu Pivnice Taverna svečano uručena nagrada Ljetovanje za dvoje. Ova nagrada je izvučena u okviru nagradne igre Kad si sretan ti naruči tuzlansko a u saradnji sa turističkom agencijom Golden Tours. Nagradu je osvojio Aldin Sejdinović iz Matuzića a u njegovo ime nagradu je preuzela supruga. S obzirom da je riječ o porodici sa djecom, Golden Tours je velikodušno proširio ovu nagradu za cjelokupnu porodicu. Čestitamo sretnim dobitnicima i želimo im prelijep provod. Ostale učenike podsjećamo da nagradna igra traje do 31. avgusta kada će biti izvučena glavna nagrada - Škoda Oktavija.

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Velika ulaganja u proizvodnju Pivare Tuzla
tokom 2017. godine

U toku ove godine Pivara Tuzla ima nekoliko velikih projekata i ulaganja u modernizaciju i unapređenje svoje proizvodnje. Trenutno su u završnici radovi na instalaciji nove pakerice, robota za paletizaciju i savremene etiketirke sa naprednim mogućnostima. Takođe u nastavku ovih aktivnosti su mnoge druge poput izgradnje transprtnog lifta, uređenja fasade i stolarije jednog od proizvodnih zgrada, kao i mnoga druga ulaganja i poslovi.
Kliknite ovdje da vidite samo dio toga preko naših fotografija.

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Obavještenje o dopuni dnevnog reda XXI Skupštine
dioničara Pivare Tuzla

Poštovani, u prilogu se nalazi Obavještenje o dopuni dnevnog reda 21 Skupštine Pivara d.d. Tuzla, dokument sa odlukama sa Skupštine kao i prilog 3.
Obavještenje je objavljeno u dnevnim novinama Oslobođenje dana 20.06.2017. godine, oglasnoj ploči i web stranici Društva i dostavljeno je Komisiji za vrijedo-nosne papire i dioničarima sa preko 0,5 % dionica.

.- Kliknite ovdje za preuzimanje Obavijesti dopune i Prilog 3.
 - Kliknite ovdje za preuzimanje dokumenta odluka 21. Skupštine

 
     
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery  

Sazivanje XXI Skupštine dioničara Pivare Tuzla

Na sjednici održanoj 01.06.2017. godine, Nadzorni odbor Pivara d.d. Tuzla je donio Odluku o sazivanju 21. Skupštine Društva za ponedjeljak 26.06.2017. godine sa početkom u 12 sati, u sjedištu Društva (Maršala Tita 163, Tuzla). Obavještenje o sazivanju Skupštine objavljeno je 04.06.2017. godine u dnevnim novinama Oslobođenje, web stranici i oglasnoj tabli Društva, kao i Komisiji za vrijednosne papire.

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti i bitnog događaja.

 
     
Pivara Tuzla - Skupstina  

Obavještenje o bitnom događaju - sticanje od jednog dioničara više od 5% dionica sa pravom glasa

Poštovani,
U prilogu objavljujemo obavještenje o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta - sticanje od jednog dioničara više od 5% dionica sa pravom glasa. Obavještenje je obavljeno i u dnevnom listu Oslobođenje 20.05.2017. godine, na web stranici Društva i dostavljeno Komisiji.

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti

 
     
Skupstina dionicara Pivara Tuzla  

Obavještenje o održanoj 20. Skupštini dioničara

U skladu sa članom 3., a u vezi sa članom 4. stav 1. i članom 8. stav 2. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanja na tržištu vrijedonosnih papira (Službene novine FBiH, broj 35/13), u zakonskom roku, objavljujemo Izvještaj o događaju koji bitno utiče na poslovanje - održavanje 20. vanredna Skupština Društva.

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti

 
     
Pivara Tuzla  

Press konferencija - Pivara Tuzla 20.03.2017.

Pivara Tuzla je povodom raznih aktivnosti organizovala press konferenciju na kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika medija. Priliku da im predstavi sve aktivnosti imao je direktor Fahrudin Salihović. On je predstavnicima medija ukazao na sva dosadašnja ulaganja u razvoj proizvodnje kao i planove za ovu godinu. Svakako se mora naglastiti da je riječ o velikim finansijskim ulaganjima koja imaju za cilj unapređenje proizvodnje. Takođe, pored raznih ulaganja istaknut je i početak nove Nagradne igre koju je u potpunosti predstavila i najavila Zlata Smajić, predstavnica marketing službe Pivare Tuzla.

Kliknite ovdje za više >>
     
Nagradna igra Tuzlanski pilsner  

Nova nagradna igra - Kad si sretan ti naruči tuzlansko!

Pivara Tuzla je pokrenula novu Nagradnu igra koja traje od 20. marta do 31. avgusta 2017. godine.
Za učešće u nagradnoj igri svaki igrač treba da pošalje SMS sa jedinstvenim kodom koji se nalazi sa unutrašnje strane krunskog zatvarača na staklenim bocama Tuzlanskog pilsnera i da ga pošalje na broj 091 212 405. Potrebno je poslati samo upisanu šifru od 7 znakova sa čepa, i ništa više.
Svaki dobitnik kojeg računar izvuče, automatski dobija obavještenje putem SMS poruke u kojoj piše koju nagradu je dobio, kao i gdje da se javi za preuzimanje.
Izvlačenja dobitnika su svakog 20-og u mjesecu.

Kliknite ovdje za više >>
     
Pivara Tuzla  

Posjeta studenata Tehnološkog fakulteta

U okviru dodiplomskog studija Tehnološkog fakulteta, studenti izučavaju osnove u vezi tehnološkog procesa i tehnoloških operacija (hidromehaničke, toplinske i difuzione operacije). Tim povodom su studenti treće godine dodiplomskog studija u pratnji profesora Elvisa Ahmetovića, izrazili želju da 27.01. posjete Pivaru Tuzla kako bi se upoznali sa tehnološkim procesom proizvodnje piva. Ispred Pivare Tuzla dočekao ih je i sa svim upoznao gosp. Rijad Arnautović. Inače, Pivara Tuzla kao društveno odgovorna kompanija redovno izlazi u susret ovakvim i sličnim zahtjevima. BikeMario - fietsreparatie aan huis BikeMario MarioBike BikeMario - Nijemegen

 
     
Pivara Tuzla  

Proizvodnja i tokom januara bez promjene u dinamici

Pored izuzetno niskih temperatura koje su ovih januarskih dana prisutne na našem području, potražnja za pivom je i dalje velika te se proizvodnja u Pivari Tuzla odvija bez ikakvih promjena u dinamici.
Očito je naša posebna praznična serija Tuzlanskog pilsnera više nego dobra za zagrijavanje. Uživajte sa nama u ovom zimskom periodu.

#NamjernoDobar
#TuzlanskiPilsner

 
     
Pivara Tuzla  

Press konferencija za dobijene nagrade Pivare Tuzla

20.12.2016. godine, u Pivari Tuzla d.d. je upriličena press konferencija povodom nedavno dobijenih prestižnih nagrada za Najbrend i Najkompaniju dodijeljenih od strane Direkcije i agencije za izbor i promociju najmenadžera Bosne i Hercegovine u Banjaluci. Sa ponosom ističemo da je pored navedenih nagrada Pivara Tuzla tokom 2016. godine dobila nekoliko prestižnih priznanja među kojima ističemo: Global Trade Leaders Cluba iz Pariza, Zlatna ruža Zeps-a u Zenici i Zlatnu jabuku u Goraždu, a sve za kvalitet proizvoda. Kulminaciju svih nagrada je akcentirala nagrada za Najbrend 2016. godine. Pored toga, direktor Fahrudin Salihović je dobio nagradu SNL izbora kao Najmenadžer za 2016. godinu.

 
     
Najbren 2016 godine - Tuzlanski pilsner  

Specijalna nagrada Najbrend - Tuzlanski pilsner
dodijeljena Pivari Tuzla

Na 35. Ceremoniji proglašenja najboljih od najboljih poslovnih ljudi i kompanija iz Bosne i Hercegovine u banjalučkom Banskom dvoru, 15. decembra 2016. godine, uz prisustvo nekoliko stotina najuspješnijih menadžera i većeg broja privrednih, političkih i javnih ličnosti Banje Luke i Bosne i Hercegovine, Stručni žiri nezavisne Agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija je dodijelio 14 nagrada najuspješnijim menadžerima iz cijele Bosne i Hercegovine.

Klikni ovdje za više >>

 
     
Renato Mannheimer  

Otvaranje novog, savremenog magacinskog
prostora Pivare Tuzla

Danas, 31.10.2016. godine na svečanosti povodom završetka velikih investicijskih radova, u Gornjoj Tuzli otvoren i magacinski prostor veličine 4.500 metra kvadratnih. Ova svečanost je održana u prisustvu mnogoborjnih zvanica i predstavnika medija. Čast da presjeku vrpcu su imali Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle i Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla.

Klikni ovdje za više >>

 
     
Press konferencija Pivara Tuzla  

Konferencija za predstavnike medija u Pivari Tuzla

U ponedjeljak, 10.10.2016. godine u prostorijama Pivare Tuzla održana je konferencija za predstavnike medija kojem je prisustvovao veliki broj novinara.
Ovom prilikom su objavljene dosadašnje investicije Pivare Tuzla kao i uvođenja novih proizvoda, Fenix energy drink i Premium Crno pivo u limenci. Pored tih najava posebno je istaknuta najnovija nagrada sa 23. generalnog BH sajma ZEPS u Zenici gdje je dobijena nagrada Zlatna medalja: Ruža ZEPS-a za proizvod Tuzlanski pilsner. Predstavnici medija su imali priliku i da vide neke od infrastrukturnih radova koji su završeni kao i one koji su još u toku.

 
     
Zlatna medalja Ruza ZEPS-a  

Zlatna medalja i Specijalno priznanje na sajmu ZEPS

Na 23. generalnom sajmu ZEPS, koji se održava u Zenici od 4. do 8. oktobra 2016. godine, Pivara Tuzla dobila je veliko priznanje, Zlatnu medalju Ruža ZEPS-a za kvalitet proizvoda Tuzlanski pilsner kao i Specijalno priznanje Sajma.
Ova tradicionalna nagrada ZEPS-a je još jedna potvrda kvaliteta proizvoda Tuzlanski pilsner, najpoznatijeg brenda Pivare Tuzla. Ovo prestižno priznanje dolazi nam upravo u vrijeme povećane potražnje za našim pivom i sve to ide u prilog činjenici da brend Tuzlanski pilsner potrošači u BiH izuzetno cijene. U ime Pivare Tuzla, čast da primi ove nagrade imao je gospodin Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla.

 
     
Nagradna igra Pilsner nagradjuje  

Premium Crno pivo - Svijetla strana tamnog piva

Pivara Tuzla je od jeseni 2016 godine lansirala brend Premium Crno pivo u novoj ambalaži - limenka 0,50 lit.. Riječ je o brendu koji je do sada bio dostupan samo u malim bocama od 0,33 lit. kao i u buradima za točenje. Premium Crno pivo je specijalno pivo proizvedeno od najfinijh vrsta aromatičnog slada koji mu daju rafiniranu punoću ukusa. Sa 13% prirodnog ekstrakta i 4.7% alkohola Premium Crno pivo pruža jedinstven ugođaj i pravi je specijalitet za degustaciju u dugim zimskim noćima. Treba naglasiti da pored jedinstvenog okusa nova limenka crnog piva svojim dizajnom i izgledom neće ostaviti ravnodušnim nijednog ljubitelja piva.

 
     
Nagradna igra Pilsner nagradjuje  

Završena je Nagradna igra - Pilsner nagrađuje

Nagradna igra je započeta 20. marta 2016. i trajala je do 20. avgusta 2016. godine.
Za učešće u nagradnoj igri svaki igrač je trebao poslati SMS sa jedinstvenim kodom koji se nalazio sa unutrašnje strane krunskog zatvarača na staklenim bocama Tuzlanskog pilnera i da ga pošalje na broj 091 212 405. Svaki dobitnik kojeg je računar izvukao, automatski je obavješten putem SMS poruke u kojoj piše koju nagradu je osvojio, kao i gdje da se javi za više informacija !!
Glavnu nagradu, automobil Škoda je osvojio gosp. Franco Tadić iz D. Dubrava. Čestitamo svim sretnim dobitnicima na osvojenim nagradama.
Kliknite ovdje za preuzimanje i pregled preliminarnog spiska dobitnika >>

 
     
Pivara Tuzla  

Izgradnja novih skladišnih prostora Pivare Tuzla

U toku su ubrzani građevinski radovi koji se izvode na objektu visokosofisticiranog skladišnog prostora u Gornjoj Tuzli.
Investicija vrijedna 2 miliona konvertibilnih maraka koje su uložene za zemljište i izvođenje građevinskih radova, privodi se kraju i očekuje se krajem mjeseca augusta puštanje u funkciju. Ovih novih 2.500 kvadratnih metara skladišta će uveliko olakšati dalje uspješno poslovanje kao i obavljanje pratećih funkcija u procesu proizvodnje.

 
     
FK Sloboda  

Pivara Tuzla i dalje uz FK Sloboda

Danas je u prostorijama RSD Sloboda u Tuzli potpisano obnavljanje jednogodišnjeg ugovora između kompanije Pivara Tuzla i FK Sloboda. Ugovor su potpisali Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla i Azmir Husić, predsjednik FK Sloboda. Pivara Tuzla sa svojim brendom Tuzlanski pilsner ostaje jedna od ključnih partnera crveno-crnog tima iz Tuzle. Velika je čast biti podrška Slobodi, jednom od najstarijih klubova. Velika podrška i požrtvovanost igrača Slobode odličan su preduvjeti za uspjeh. Nadamo se da će podrška Pivare i ostalih i dalje pomoći još boljim rezultatima i uspjesima ekipe koji će obradovati sve navijače Slobode.

Kliknite ovdje za više >>
     
Pivara Tuzla  

Pivara Tuzla među najboljima

Pivara Tuzla i njen direktor, gospodin Fahrudin Salihović imali su čast da 7. jula 2016. godine, u Gradskoj vijećnici u Sarajevu prisustvuju ceremoniji dodjele 34. najveće menadžerske nagrade “Evropski najmenadžer godine”, kao i najboljeg biznisa u regionu jugoistočne i srednje Evrope. Na čelu žirija ove godine bio je predsjednik holdinga “Zepter International” iz Varšave Vibor Mulić koji je, obraćajući se dobitnicima priznanja, kazao kako su svojim uspjehom pokazali da se na ovom području može uspješno voditi biznis.

 

Kliknite ovdje za više >>
     
Pivara Tuzla - Skupstina  

Obavještenje o održanoj 19. Skupštini dioničara

U skladu sa članom 3., a u vezi sa članom 4. stav 1. i članom 8. stav 2. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanja na tržištu vrijedonosnih papira (Službene novine FBiH, broj 35/13), u zakonskom roku, objavljujemo Izvještaj o događaju koji bitno utiče na poslovanje - održavanje 19. redovne Skupštine Društva.

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti

 
     
Pivara Tuzla  

Privode se kraju radovi na uređenju prostora Pivare Tuzla

Brojna mehanizacija je postavljanjem asfaltne podloge završila 3 fazu, nakon koje slijede radovi na uređenju i montaži neophodnih konstrukcionih elemenata. Ovim poslom se zaokružuje velika investicija Pivare Tuzla koja je imala za plan osiguranje brda Gradina kao i dogradnju magacinskih površina i prostora za druge namjene a sve u krugu firme.
Svi poslovi su do sada obavljeni bez ikakvih problema te se nadamo da će tako ostati sve do kraja realizacije, ovog zaista velikog posla.

 
     
Donacija narodnoj kuhinji Pivare Tuzla  

Tradicionalna pomoć Pivare Tuzla Narodnoj kuhinji Imaret

Predstavnici Pivare Tuzla su u petak, 17. juna, dobrotvornom društvu "Merhamet" tradicionalno, uručili skromnu donaciju u svojim proizvodima za potrebe Narodne kuhinje Imaret iz Tuzle. Uz zahvalnost na vrijednoj donaciji, direktor "Merhameta" Adil ef. Pezerović je istakao da Pivara Tuzla već više godina tradicionalno pomaže rad Narodne kuhinje Imaret u Tuzli i svake godine donira znatne količine svojih proizvoda. Svaka donacija Narodnoj kuhinji je značajna i dobrodošla jer je korisnika jako puno i svakim danom sve ih je više pa ovim putem Pivara Tuzla apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu njihov rad.

 
     
Fenix energy drink  

NOVO - Fenix energy drink -

Obogaćujući asortiman i izlazeći u susret mladim i energičnim potrošačima, Pivara Tuzla je pokrenula distribuciju Fenix energy drink, osvježenje koje nudi dodatnu dozu energije i inspiracije za svakodnevne ambicije i izazove. Novi proizvod kompanije Pivara Tuzla pomjera granice tržišta energetskih pića u Bosni i Hercegovini s obzirom da je riječ o energetskom napitku vrhunske kvalitete, koje se proizvodi po zahtjevnim licenciranim recepturama i koje svojim glatkim okusom osvaja sve. Vjerujemo da će svi koji ga probaju prepoznati njegovu izvrsnost i posebnost.

 
     
Skupstina dionicara Pivara Tuzla  

Sazivanje XIX Skupštine dioničara Pivara d.d. Tuzla

Na osnovu Odluke o sazivanju Skupštine Dioničkog društva Pivara Tuzla donesene na sjednici Nadzornog odbora dana 26.05.2016. godine, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statutom Društva, Nadzorni odbor Pivara d.d. Tuzla objavljuje: Obavještenje o sazivanju XIX Skupštine dioničara Pivara d.d. Tuzla.

Saziva se XIX Skupština Dioničkog društva Pivara Tuzla i zakazuje za dan 20.06.2016. godine (ponedeljak) sa početkom u 12:00 sati, a održati će se u sali restorana Pivara d.d.Tuzla, u sjedištu Društva, u ulici Maršala Tita 163.

Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupnih dokumenata >>
     
Global Trade Leaders Club  

Press konferencija u Pivari Tuzla

Dana 19.05.2016. godine u Pivari Tuzla je održana press konferencija povodom dobijanja internacionalnog priznanje pod nazivom „Internacionalni trofej za kvalitet“, u organizaciji asocijacije Globals Trade Leaders Club iz Madrida. Svečana ceremonija dodjele održana je u Parizu, a značaj ove nagrade potvrdilo je prisustvo delegacija brojnih zemalja, među kojima i ambasadora BiH u Francuskoj, gospodina Ivana Orlića. Priznanje je u ime Pivare Tuzla primio direktor Salihović Fahrudin. Ova nagrada samo je dodatni pokazatelj kvaliteta proizvoda koje proizvodi Pivara Tuzla, a pored toga znatno će doprinjeti još većem plasmanu proizvoda Pivare Tuzla na nova tržišta van Bosne i Hercegovine.

 
     
15 maj - Pivara Tuzla  

Prisjećanje na poginule borce, radnike Pivare Tuzla

U povodu 15.maja, danas je J.O.B. Pivara Tuzla.d.d. organizovala radicionalno obilježavanje ovog značajnog datuma prisjećanja poginulih boraca, radnika Pivare Tuzla. Uz prisustvo velikog broja uposlenika i gostiju položeno je cvijeće na spomen ploču od strane porodica poginulih, kao i kolektiva Pivara Tuzla, a komemoracija je nastavljena u prostorijama Pivare Tuzla d.d..
U proteklom ratu Pivara Tuzla je izgubila svojih 5 radnika: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića.

 
     
Nagradna igra Pilsner nagradjuje  

Nova nagradna igra - Pilsner nagrađuje

Pivara Tuzla je pokrenula novu Nagradnu igra koja traje od 20. marta do 20. avgusta 2016. godine.
Za učešće u nagradnoj igri svaki igrač treba da pošalje SMS sa jedinstvenim kodom koji se nalazi sa unutrašnje strane krunskog zatvarača na staklenim bocama Tuzlanskog pilnera i da ga pošalje na broj 091 212 405. Potrebno je poslati samo upisani kod na zatvaraču, i ništa više. Svaki dobitnik kojeg računar izvuče, automatski dobija obavještenje putem SMS poruke u kojoj piše koju nagradu je dobio, kao i gdje da se javi za preuzimanje. Izvlačenja dobitnika su svakog mjeseca, a finalno je na dan završetka nagradne igre. Kliknite ovdje za više...

 
     
Press konferencija Pivara Tuzla  

Press konferencija u Pivari Tuzla

18.03.2016. godine u prostorijama Pivare Tuzla održana je press konferencija u prisustvu mnogobrojnih predstavnika medija na kojoj je Pivara Tuzla predstavila dosadašnje aktivnosti i ulaganja kao i planove za naredne periode, te iskoristila priliku da najavi početak nagradne igre Pilsner nagrađuje kao i da izrazi nezadovoljstvo za najavljeno povećanje akciza na pivo.

Kliknite ovdje za više...

 
     
Gimnazija Ismet Mujezinovic  

Posjeta učenika Gimanzije Ismet Mujezinović iz Tuzle

03.03.2016. godine u cilju stručnog obrazovanja učenika JU Gimnazija „Ismet Mujezinović“ Tuzla, a u skladu sa njihovim nastavnim planom i programom rada iz predmeta izborna nastava hemije i biologije, u posjeti Pivari Tuzla je došla grupa od 18 učenika u pratnji profesorice hemije, gosp. Senade Aljić. Inače, Pivara Tuzla d.d. redovno otvara svoja vrata svim vrstama studentskih posjeta i trudi se da, koliko je god moguće, pomogne u edukaciji mladih ljudi. Naše je posebno zadovoljstvo i dužnost u pomaganju obrazovanja mladih kao i ulaganje u njihov razvoj.

 
     
Pivara Tuzla - Skupstina  

Obavještenje o održanoj XVIII Skupštini dioničara

Dana, 01.02.2016. godine (ponedjeljak) sa početkom u 12:00 sati, u sali restorana Pivara d.d. Tuzla, u sjedištu Društva u ulici Maršala Tita 163. održana je vanredna XVIII Skupština Dioničkog društva Pivara Tuzla

- Kliknite ovdje za preuzimanje kompletne obavijesti

 
     
 Djeda Mraz Pivnica Taverna  

PODJELA NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA U PIVNICI TAVERNA

U Pivnici Taverna je održana tradicionalna novogodišnja svečanost za mališane uposlenika Pivare Tuzla d.d..
Pored bogatog programa, osvježenje i nezaobilazne slatkiše, svečanost je uveličao idjeda Mraz koji je najmlađe obradovao sa prelijepim novogodišnjim paketićima i drugim poklonima jer su, kako je rekao, bili dobri i vrijedni, te im poručio da ako budu takvi i dalje da će se sa njima družiti i nagraditi ih i sljedeće godine.

 
     
RSD Sloboda Tuzla  

UPRILIČENA PROSLAVA 96. GODINA RSD SLOBODA

U prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, upriličena je proslava 96. godina rada i postojanja Radničkog sportskog društva "Sloboda" koju je sponzorisala Pivara Tuzla koja ujedno tokom svih ovih godina prati mnoge od klubova u sastavu ovog društva. Prisutnima su se obratili gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predsjednik UO RSD "Sloboda" Aid Berbić, koji su istakli kako se rijetko koje sportsko društvo na ovim prostorima može pohvaliti da opstaje skoro cijelo stoljeće. Posebne čestitke dobio je FK Sloboda, koji je u ovoj godini napravio najbolje sportske rezultate. "Crveno-crni" fudbaleri su trenutno lideri Premijer lige BiH i jedan su od konkurenata za osvajanje prvenstva.

 
     
Fahrudin Salihovic  

LIDER BIZNISA 2015 GODINE

Na svečanoj ceremoniji koju je organizovao GLAS TK, završena je podjela visokih priznanja "Lider biznisa 2015 godine". Nominovano je preko 40 preduzeća TK, iz oblasti građevinarstva, prehrambene industrije, uslužnih djelatnosti a ujedno su učesnici projekta "Prepoznaj svoje, budi ponosan - Made in BiH".
Pivara Tuzla d.d. i direktor Fahrudin Salihović su dobitinici ove prestižne nagrade u prehrambenoj industriji. "Ovo priznanje je motivacija i imperativ menađmentu, uposlenicima i meni kao direktoru društva da nastavimo sa još većim elanom ii našim potrošačima plasiramo domaće i kvalitetno osvježenje iz našeg proizvodnog asortimana", izjavio je između ostalog direktor Fahrudin Salihović.

 
     
Slavisa Nikolic  

DOBITNIK SKUTERA PREUZEO SVOJU NAGRADU

Danas, 22.12.2015. godine u Pivaru Tuzla je došao Slaviša Nikolić iz Brčkog kako bi preuzeo svoju nagradu koju je osvojio tokom slanja SMS poruka sa limenke Tuzlanskog pilsnera. Da podsjetimo, 15. decembra je okončana nagradna igra čije je javno izvlačenje obavljeno u Pivnici Taverna u prisustvu mnogobrojnih gostiju i medija koji su cjelokupno izvlačenje snimali. Tom prilikom je izvučen i gospodin Slaviša te je osvojio najvrjedniju nagradu - Skuter.
Ovom prilikom Pivara Tuzla čestita sretnom dobitniku i želi sve najbolje tokom predstojećih praznika!!

 
     
Limenku otvoris i nagradu osvojis  

ZAVRŠENA JE SMS NAGRADNA IGRA
- LIMENKU OTVORIŠ I NAGRADU OSVOJIŠ -

Pivara Tuzla je završila sa nagradnom igrom izvlačenjem finalnih dobitnika kojima je svakako uljepšala kraj ove godine. Tokom trajanja nagradne igre učesnici su imali priliku da osvoje mnogobrojne vrijedne nagrade a potrebno je bilo samo da na limenci Tuzlanskog pilsnera, koja je na sebi imala oznake nagradne igre, potraže i pošalju jedinstveni kod koji se nalazio ispod zatvarača te da ga pošalju SMS-om na broj 091 212 405. Kompletan spisak dobitnika se može preuzeti klikom OVDJE. Čestitamo svim sretnim dobitnicima, a ostalimo želimo mnogo sreće u nekoj od narednih igara Pivare Tuzla!!

 
     
Fahrudin Salihovic - Pivara Tuzla  

Održana svečanost Dana otvorenih vrata Pivare Tuzla

U ponedjeljak, 14.12.2015. godine, u okviru svečanosti Dana otvorenih vrata u prisustvu mnogobrojnih gostiju i medija puštena je u pogon modernizovana kompresorska stanica, kao dio velikih ulaganja Pivare Tuzla d.d. u svoje pogone.
Ovaj trend višemilionskih investicija traje već nekoliko godina i do sada je uloženo preko 37 miliona maraka. Zadnji dio investicija je urađen vlastitim sredstvima bez kreditnih zaduženja a sve sa ciljem da se održi i podigne nivo modernizacije i respektabilnosti kompanije, kao i otvaranje novih radnih mjesta. Pročitaj više...

 
     
Kamaran Hama Faraj  

Posjeta sudenata Medicinskog fakulteta

11.12.2015. godine proizvodne pogone Pivara Tuzla d.d. posjetili su studenti Medicinskog fakulteta, odsjek sanitarno inženjerstvo. U stručnoj pratnji magistra Rijada Arnautovića iz Pivare Tuzla, kao i asistenata fakulteta, studenti su imali priliku vidjeti kako se odvijaju cjelokupni proizvodno- tehnološki procesi kao i stepen sanitarne primjene u našoj fabrici.
Pivara Tuzla njeguje tradiciju otvaranja svojih vrata za studente ali i sve druge zainteresovane u proizvodne procese. Posebno zadovoljstvo je pomaganje obrazovanju mladih kao i ulaganje u njihov razvoj.

 
     
Kamaran Hama Faraj  

Potpisan ugovor za izvoz proizvoda Pivare Tuzla

Danas, 26.11.2015. godine u prostorijama Pivare Tuzla d.d. je potpisan vrijedan ugovor za izvoz bezalkoholnih pića u zemlje Bliskog istoka. Ova saradnja Pivare Tuzla nije nova, nego je nastavak pozitivnog poslovnog odnosa koji je započet krajem 2014 godine. Gosp. Kamaran Hama Faraj, vlasnik kompanije General Trading LTD, generalni je uvoznik bezalkoholnih pića za zemlje Bliskog istok, prepoznao je vrijednosti i kvalitete naših proizvoda te sa Pivarom Tuzla potpisao ugovor o dugoročnoj saradnja za uvoz bezalkoholnih pića Cola i Orange iz proizvodnje Pivare Tuzla, u ambalažama: limenka 0,33 i PET 1 litar. Ovo je rezultat ozbiljnog poslovnog angažmana Pivare Tuzla čija je trenutna orijentacija usmjerena prema izvozu.

 
     
Maskote Tuzlanski pilsner  

Popularne maskote Tuzlanskog pilsnera u Sarajevu

Popularne maskote Tuzlanskog pilsnera su iskoristile prelijepo novembarsko vrijeme da se prošetuaju i zabavljaju ulicama Sarajeva. Druženja i zabave svakako nije nedostajalo kao i u svim drugim mjestima u kojima su bile.

Ovu godinu su u potpunosti iskoristile za svoje druženje sa ljudima širom Bosne i Hercegovine te su obišle na desetine gradova i družile se sa stotine građana, od kojih su gotovo svi tražili da se slikaju sa njima da bi te fotografije podjelili sa svojim prijateljima.

 
     
Tuzlanski pilsner  

Promocije Tuzlanskog pilsnera u Bingo trgovinama

Uz angažman agencije Kreativa iz Tuzle Pivara Tuzla vrši promocije Tuzlanskog pilsnera u raznim Bingo objektima. Naše prelijepe djevojke pažljivo prate svakog kupca koji kupuje naše, domaće proizvode, te ih nagrađuju raznim nagradama.

Promocije se održavaju svaki dan i svaki put u nekoj drugoj trgovini. Pratite promocije i kupujte naše - a naše je namjerno dobro !!!

 
     
Tuzlanski pilsner  

Nova donacija Tuzlanske pivare na području Zenice

Ovog puta je Pivara Tuzla i vlasnica Fast food-a "SRETNO"; u O.Š. Hamza Humo-Zenica, nastupili u zajedničkoj akciji te obradovali mališane iz navedene škole. Naime, djeci su podijeljeni besplatni sendviči i sokovi Pivare Tuzla. U svakom slučaju Pivara Tuzla nastoji pomoći zajednici, posebno kada su u pitanju djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Takođe se zahvaljujemo svim kupcima koji svojim patriotizmom sudjeluju u kupovini domaćih proizvoda, pomažu rast i razvoj domaćih kompanija, te omogućuju realizaciju ovakvih donacija. Pivara Tuzla uvijek njeguje humanitarnu notu i želi se u što većoj mjeri uključivati u humanitarne akcije i na taj način pomoći one kojima je donacija najpotrebnija!

 
     
Tuzlanski pilsner  

Maskote Tuzlanskog pilsnera u posjeti gradovima

Dva člana naše pivarske porodice već duže vrijeme obilaze gradove u Bosni i Hercegovini te svojom pojavom raduju i zabavljaju građane. Pored dijeljenja osmjeha i radosti oni dijele i reklamne materijale Tuzlanskog pilsnera, tako da svi oni koji ih sretnu mogu očekivati i neki poklon za sebe. Budite i vi jedna od mnogobrojnih osoba koja se zabavila i slikala sa njima jer Tuzlanski pilsner je za vašu zabavu NAMJERNO DOBAR!!!

 
     
Pcelica Zenica  

Kupujmo domaće, vrtić ''Pčelica'' Zenica

Zastupnik Pivare Tuzla d.d. gosp. Spahić, nekadašnji roditelj i korisnik usluga Ustanove, iznenadio je i počastio djecu vrtića ''Pčelica'' sokićima pomenute kompanije. Obradovati djecu je mnogo više od bilo kakvog poklona, a posebno kada se to desi prvoga dana obilježavanja Nedjelje djeteta.
JU Predškolski odgoj i obrazovanje zahvaljuje se navedenom gospodinu i kompaniji Pivara Tuzla d.d. na predivnoj gesti uz poruku KUPUJMO DOMAĆE :)

 
     
Zlata Smajic  

DONACIJE PIVARE TUZLA CENTRIMA ZA DJECU

Više puta u toku jedne godine godine Pivara Tuzla izdvaja skromne donacije Centru za djecu sa višestrukim smetnjama "Vrati mi osmijeh" i Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli. Donacije se sastoje od bezalkoholnih pića iz proizvodnog asortimana Pivare Tuzla. Ovim institucijama svaka donacija je dobro došla jer rade u teškim uslovima i sa osobama koje su najranjivije. Ovom prilikom pozivamo i druge da makar skromnim donacijama poput nas pomognu rad ove i sličnih ustanova te svojim primjerom društveno odgovornog odnosa unaprijede njihove uslove za rad.

 
     
Jedinstvo Adler Tuzla  

JEDINSTVO ADLER POBJEDNIK MEĐUNARODNOG TURNIRA

Na jednodnevnom međunarodnom turniru, odigranom u Tuzli, 20.09.2015. Ozrk Jedinstvo Adler Tuzla je osvojilo prvo mjesto i postalo prvi pobjednik Međunarodnog turnira prijateljstva, koji će nadamo se, postati tradicionalan. Ovoj ekipi čiji je sponzor Tuzlanski pilsner, pored osvojenog pehara za prvo mjesto igračice su osvojile i pehare za najboljeg golmana i za najboljeg igrača. Čestitke još jednom labudicama na osvojenom turniru, idemo dalje!! Namjerno dobar !!

 

 
     
Brdo Gradina Tuzla  

POČETAK VELIKIH GRAĐEVINSKIH RADOVA I ULAGANJA

U Pivari Tuzla d.d započeti su građevinski radovi na očuvanju i zaštiti brda Gradina čime će se osigurati i spriječiti erozija brda. Investicija ima veliki značaj kako za naše proizvodne pogone i cijelu fabriku tako i kulturološki-istorijski značaj u vidu očuvanja spomenika i partizanskog groblja koje je smješteno na brdu Gradina.
Pivara Tuzla d.d. će uređenjem brda Gradina stvoriti i velike preduslove za dalje investiranje za izgradnju proizvodnih pogona koji su planirani u narednim periodima.

 
     
Limenku otvoris i nagradu osvojis  

PRVENSTVO SPECIJALNE OLIMPIJADE, TUZLA

Prvenstvo Specijalne olimpijade u atletici za osobe sa posebnim potrebama koje se održalo 15.09.2015. na stadionu Tušanj u Tuzli sa velikim zadovoljstvom je podržala i Pivara Tuzla. Učešćem na ovom takmičenju svojim prisustvom uveličao je najuspješniji bosanskohercegovački atletičar današnjice Amel Tuka koji je sa učesnicima trčao revijalnu trku. Na prvenstvu je učešće uzelo preko 220 takmičara iz 21 kluba osoba sa posebnim potrebama iz cijele Bosne i Hercegovine. Takmičili su se u disciplinama: trčanje, bacanje loptice, skok u dalj i bacanje kugle.

 
     
Limenku otvoris i nagradu osvojis  

NASTAVAK IZVOZA PROIZVODA PIVARE TUZLA U TURSKU

Pivara Tuzla uspješno nastavlja sa izvozom svojih proizvoda na područje Turske i Iraka gdje su proizvode iz programa sokova prepoznali kao izuzetno kvalitetne i čija je potražnja u porastu. Prvi dio izvoza bio je usmjeren na distribuciju proizvoda pakovanih u limenke, a sada je ona proširena i na PET pakovanja. Ova uspješna prodaja je rezultat izuzetnog zalaganja menadžmenta Pivare zajedno sa redstavnicima K.H. for General Trading LTD koji rade na širenju područja prodaje i na teritoriju Iraka. Pivara Tuzla pored ovog izvoza ima u planu i još neke poslovne aranžmane plasmana proizvoda u druge države i na tome se radi intezivno.

 
     
Mersudin Ahmetovic  

NAMJERNO DOBAR, FUDBALSKI KLUB SLOBODA, TUZLA

U nedjelju, 13.08.2015. godine, FK Sloboda je zabilježila još jednu u nizu pobjeda savladavši na Tušnju FK Velež iz Mostara sa rezultatom 2:0. Prvi pogodak za Slobodu postigao je Mersudin Ahmetović, koji je inače i prvi na listi postignutih pogodaka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Od kako je Pivara Tuzla generalni sponzor FK Sloboda sa svojim brendom Tuzlanski pilsner ovaj klub neprestano ide uzlaznom putanjom, te se nalazi na samom vrhu ljestvice te uspješno slijedi naš slogan "Namjerno dobar".

 
     
Radna akcija Pivara Tuzla  

RADNICI ADMINISTRACIJE PIVARE U RADNOJ AKCIJI

Pivara Tuzla bilježi veliku potražnju svog proizvoda Laganese te se za te potrebe angažovale veće količine ambalaže kako bi se pokrili zahtjevi, prvenstveno u ugostiteljstvu. Pošto je riječ o velikim količinama organizovana je interna radna akcija kojoj su se samostalno pridružili uposlenici administracije Pivare Tuzla.
Svojim angažmanom su pomogli da se najnovija ambalaža u staklenim bocama 0,25 lit. pripremi za punionicu i što prije nađe u prodaji. Zajedno sa administrativnim radnicima ovoj akciji se pridružio i direktor Pivare Tuzla, gospodin Fahrudin Salihović te dao svoj doprinos u pripremi ambalaže.

 
     
Enis Fejzic Tuzla  

IZVUČEN DOBITNIK GLAVNE NAGRADE

Danas, 31.08.2015. godine u Pivnici Taverna u prisustvu mnogobrojnih gostiju i predstavnika medija održano je finalno izvlačenje dobitnika nagrada nagradne igre "tuzlanslko piješ i auto dobiješ" koja je trajala od 20 marta do 31 avgusta 2015 godine. Pored ostalih vrijednih nagarda izvučen je i dobitnik glavne nagrade automobil Škoda Citigo. Nakon izvlačenja dobitnik je kontaktiran te nam se nakon kraćeg vremena pridružio na mjestu izvlačenja - njegovo ime je Enis Fejzić iz Tuzle. Čestitamo svim sretnim dobitnicima i želimo im puno sreće.

 
     
Moto klub Tuzla  

MOTO KLUB TUZLA URUČIO HUMANITARNU POMOĆ

Moto klub Tuzla je ponovo bio u humanitarnoj akciji. Ovaj put organizovano je uručenje pomoći Narodnoj kuhinji Imaret u Tuzli u vidu raznih prehrambenih proizvoda. Ovoj akciji se pored drugih firmi odazvala i Pivara Tuzla koja ima partnersku saradnju sa ovim moto klubom koji svake godine organizuje nekoliko ovakvih i sličnih akcija. S obzirom da je riječ o društveno odgovornom i aktivnom klubu, Pivara Tuzla će i u budućnosti sa velikim zadovoljstvom pratiti ovakve kao i druge događaje koje ovaj klub organizuje.

 
     
FK Sloboda Tuzla  

Zvanično potpisan nastavak sponzorstva FK Sloboda Tuzla

Danas, 31.07. je potpisan ugovor u kojem Pivara Tuzla kroz brend Tuzlanski pilsner i u sezoni 2015/16 nastavlja sponzorsku saradnju sa FK Sloboda Tuzla gdje će zadržati poziciju generalnog sponzora. Kako najbolji idu uz najbolje, tako su naš brend i fudbalski klub sigurno dobra kombinacija. Mi dijelimo iste vrijednosti i nastavak podrške ovom klubu nije bio upitan. Nadamo se da će predstojeća sezona biti jako dobra za njih posebno nakon novih pojačanja u njihovim redovima.
Obnavljanjem ovog i drugih sponzorstava je jasna potvrda stanovišta Pivare Tuzla da je firma s jakom željom za potporu svim kulturnim i sportskim udruženjima, posebno onima koja ostvaruju zavidne rezultate. Pozivamo vas da nam se pridružite na tribinama već u subotu 01.08. u 17:30 sati kada će biti utakmica sa FK Rudar.

 
     
Centar za djecu sa višestrukim smetnjama Vrati mi osmijeh Tuzla  

Donacija centru za djecu sa višestrukim smetnjama Tuzla

Centru za djecu sa višestrukim smetnjama "Vrati mi osmijeh", Pivara Tuzla d.d. je izdvojila skromnu donaciju bezalkoholnih pića iz svog proizvodnog asortimana. Centru je ova donacija dobro došla kao i svaka druga vrsta pomoći i donacija, jer se rad u centru odvija na volonterskoj bazi pod vrlo teškim uslovima, a imaju oko 123 štićenika koji svakodnevno posjećuju ovu ustanovu.
Ovo nije jedini primjer humanitarnog i društveno odgovornog odnosa naše fabrike koja će i u budućnosti pratiti i spram mogućnosti pomoći rad sličnih ustanova.

 
     
Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla  

Pomoć Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla

Predstavnici Pivare Tuzla i ove godine su posjetili štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i obradovali ih skromnom donacijom u vidu svog programa bezalkoholnih proizvoda.
Ovakve aktivnosti, Pivara Tuzla kao društveno odgovorna kompanija, sprovodi svake godine u raznim ustanovama kojima je pomoć neophodna.
Veliko je zadovoljstvo pomoći onima kojima je to potrebno, a najbolja nagrada za to su radosna lica djece u Domu. Ponosni smo što smo im uljepšali bar jedan dan u životu.

 
     
Claire Bodonyi Pivara Tuzla  

Ambasadorica Francuske, Claire Bodonyi u posjeti Pivari Tuzla

U srijedu 08. jula 2015. godine, u posjetu Pivari Tuzla je došla Ambasadorica Francuske u BiH, Claire Bodonyi. Direktor Pivare Tuzla, Fahrudin Salihović, sa saradnicima je imao čast da je ugosti i upozna sa radom pivare, njenim uspjesima kao i poteškoćama sa kojima se susreće. Tokom razgovora naglašeno je da Francuska želi intenzivirati odnose Grada Tuzle i njenih kapaciteta sa Francuskom. Ambasadorica je bila zainteresovana i za upoznavanjem procesa proizvodnje te je bila i u kraćem obilasku postrojenja. Direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović istakao je zadovoljstvo današnjim susretom i izrazio spremnost za privrednu saradnju sa francuskim preduzećima.

 
     
17 skupstina dionicara Pivara Tuzla  

Obavještenje o ponovnom sazivanju XVII Skupštine dioničara

Pivara Tuzla u skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira, objavljuje da je Nadzorni odbor Pivara Tuzla d.d. donio Odluku o ponovnom sazivanju Skupštine Društva za srijedu 29.07.2015. sa početkom u 12 sati, u sjedištu Društva na adresi: Maršala Tita 163. Obavještenje o sazivanju Skupštine objavljeno je 08.07.2015. godine u dnevnim novinama Oslobođenje, web stranici i oglasnoj tabli Društva.
- Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupne objave.
- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Izvještaj o odgađanju Skupštine Pivara, d.d. Tuzla

XVII Skupština Društva zakazana za 22.06.2015. godine sa početkom u 12:00 sati je odgođena, jer je na osnovu izvještaja Odbora za glasanje utvrđeno da u zakonskom roku nije postignut kvorum potreban za odlučivanje.
Obavještenje o ponovnom sazivanju XVII Skupštine biti će naknadno objavljeno na način i u roku određenom zakonskim propisima.

- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Dita Tuzla  

Obnavljanje poslovne saradnje između Pivare Tuzla i fabrike deterdženata Dita

Nakon pokretanja proizvodnje u fabrici deterdženata Dita Tuzla, ponovo su se otvorila vrata za poslovnu saradnju između Pivare i Dite. Menadžment Pivare sastao se sa predstavnicima Dite te je razgovarano o potrebama i problemima sa kojima se Dita susreće, kao i mogućim načinima na koji bi Pivara Tuzla mogla pomoći nekadašnjem tuzlanskom gigantu. Pivara Tuzla će sa velikim zadovoljstvom ponovo uspostaviti nekadašnju saradnju, prevenstveno koristeći Ditine proizvode, a dogovoreno je i da će Pivara ustupanjem potrebne opreme dodatno pokušati pomoći u prevazilaženju problema sa kojima se Dita trenutno susreće.  
Pivara Tuzla će učiniti sve kako bi ova kompanija očuvala i unaprijedila svoju proizvodnju te poziva sve građane da kupuju kako njihove tako i sve ostale domaće proizvode jer je podsticanje i razvoj domaće proizvodnje jedini način za poboljšanje standarda građana i ekonomskog konteksta Bosne i Hercegovine.

 
     
Maskota Tuzlanski pilsner  

Maskote Tuzlanskog pilsnera na ulicama

Sa velikom radošću želimo da vas upoznamo sa novim članovima naše pivarske porodice. Vesele, simpatične i izazovne maskote boce i limenke Tuzlanskog pilsnera su stigle u našu kuću, Pivaru Tuzla, sa ciljem da svojom pojavom unesu radost i dobro rapoloženje kao i da izmame vaše osmjehe. Maskote će se kretati po raznim gradovima, manifestacijama i događajima te će svi imati priliku da ih sretnu i da se zabave sa njima. Za početak, tokom ljeta će se moći susrestii po raznim gradovima ai za to vrijeme će dijeliti promotivne letke od kojih su i oni o aktuelnoj SMS nagradnoj igri Tuzlanskog pilsnera. Uživajte sa nama !!!

 
     
Sarajevo Beer Festival  

FK Sloboda Tuzla - Obilježen završetak sezone 2014/15

Nakon što su imali vrlo turbulentan prvi dio sezone 2014/15, fudbaleri FK Sloboda Tuzla su u drugom dijelu ostvarili zavidne rezultate te se izborili za ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa skromnom osmom pozicijom na tabeli.
Proslavu završetka sezone su imali u nedjelju, 30.05. u prostoru Pivnice Taverna Pivare Tuzla koja ih je u proteklom periodu pratila kao generalni sponzor a što ima u planu da radi i dalje. Ovom prilikom Pivara Tuzla čestita klubu na dobrim rezultatima sa nadom da oni neće izostati ni u budućnosti!!.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Sazivanje XVII Skupštine Pivara, d.d. Tuzla

Na osnovu Odluke o sazivanju Skupštine Dioničkog društva Pivara Tuzla donesene na sjednici Nadzornog odbora dana 22.05.2015. godine, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, Statutom i općim aktima Društva, Nadzorni odbor Pivara Tuzla,d.d. objavljuje Obavještenje u sazivanju XVII Skupštine Pivara, d.d. Tuzla koja se zakazuje za dan 22.06.2015. godine (ponedeljak) sa početkom u 12:00 sati. Skupština će se održati u sali restorana Pivara,d.d. Tuzla, u sjedištu Društva, u ulici Maršala Tita 163.
- Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupne objave.
- Kliknite ovdje za preuzimanje Izvještaja o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emintenta.

 
     
Sarajevo Beer Festival  

Sarajevo Beer Festival 2015

Četvrtu godinu zaredom, "Sarajevo Beer Festival" donosi atmosferu za pamćenje ljubiteljima i degustatorima piva i muzike. Pivara Tuzla ponovo učestvuje na ovom događaju i svi posjetioci će imati priliku da piju naš Tuzlanski pilsner, trenutno najbolje bosanskohercegovačko pivo.
Sarajevo Beer festival već je postao tradicionalan i prepoznatljiv dio kulturno- zabavnog života Sarajeva, te je tokom proteklih godina, ova manifestacija visoke produkcije i masovnosti poprimila i karakter dobre turističke ponude.

Zato dođite, i kada vidite tuzlansko pivo učinite mu uslugu - popijte ga!!

 
     
Posjeta ucenika iz Tesnja  

Posjeta učenika iz Tešnja

Pivara Tuzla je redovan domaćin posjetama učenika raznih škola. Ovom prilikom je bila domaćin učenicima iz Mješovite srednje škole Tešanj koji su bili u pratnji dipl.biolog. Sabine Užičanin. Učenici su imali priliku da lično vide sve faze proizvodnje i organizacije poslovanja u Pivari Tuzla. Inače, vrata pivare u Tuzli su uvijek otvorena za posjetioce koji žele da vide proizvodna postrojenja i naš proces proizvodnje. Posebno zadovoljstvo predstavlja kad nam u posjetu dođu učenici. Ova druženja su sjajna prilika da saznamo šta i koliko posjetioci znaju o proizvodnji, te da ih upoznamo sa cijelim proizvodnim pogonom Pivare Tuzla.

 
     
Izvoz u Tursku - Pivara Tuzla  

Pivara Tuzla, izvoz u Tursku

Tuzlanska pivara je krenula sa isporukom prvih količina svojih proizvoda na područje Turske. Rezultat je to uspješnih pregovora menadžmenta Pivare sa predstavnicima K.H. for General Trading LTD koji su završeni potpisivanjem ugovora, kojim se predviđa izvoz asortimana proizvoda sokova na ovo područje kao i njihovu širu okolinu.
Ovim uspješnim poslovnim poduhvatom menadžment Pivare Tuzla nastavlja provoditi strategiju baziranu na održavanju izuzetnog kvaliteta proizvoda i planskog osvajanja novih tržišta. U narednim periodima planirano je pokretanje saradnje sa Švedskom, Austrijom, Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom.

 
     
15 maj - Pivara Tuzla  

Odavanje pošte poginulim borcima, radnicima Pivare Tuzla

Okupljanjem radnika Pivare Tuzla i polaganjem cvijeća ispred spomen ploče poginulim radnicima pivare otpočelo je obilježavanje 15. maja Dana odbrane Tuzle. Na taj način prisjetilo se na osobe i događaje koji su se desili tokom rata. Istovremeno, građani Tuzle se danas prisjećaju da se na isti datum, prije 22 godine, na raskrsnici Brčanska Malta dogodila jedna od najvažnijih bitaka za odbranu Tuzle.
Pivara Tuzla je tokom posljednjeg rata izgubila svojih 5 radnika: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića.

 
     
Bingo Tuzla  

Završetak kampanje ”Kupujmo domaće” u regiji SI Bosna

Kampanja ”Kupujmo domaće” čiji je cilj podrška i promocija domaćih proizvoda među građanima BiH, na području regije Sjeveroistočna Bosna provodi se dva mjeseca. Završni događaj upriličen je u Hipermarketu Bingo Šićki Brod, gdje su posjetioci mogli između ostalih, vidjeti prezentacije i degustirati proizvode Pivare Tuzla koja je među onima koji uveliko podržavaju ovu kampanju te podstiču građane na kupovinu domaćih proizvoda. Kampanja ”Kupujmo domaće” u narednom periodu nastavlja se i u ostalim dijelovima BiH a sve domaće firme koje su svoje proizvode ponudile kupcima na području regije Sjeveroistočna Bosna, bit će prisutne i u Bingovim objektima u ostatku zemlje. Kampanju provodi agencija ”Kreativa” Tuzla.

 
     
Let's Do It Tuzla  

Family Day u organizaciji Eko život & ˝Let´s Do It˝ Tuzla

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje u subotu, 25.04.2015.g, "Let´s Do It Tuzla" i kompanija "Eko život" na Trgu Slobode u Tuzli organizovali su događaj pod nazivom "Family Day". Cilj manifestacije jeste prvenstveno animirati građane Tuzle da koriste ekološki prihvatljive načine zbrinjavanja otpada, kako u okviru svojih domaćinstava tako i u svakodnevnom životu. Već drugu godinu za redom Pivara Tuzla podržava ovu ekološku akciju i trudit će se da ovakve i slične aktivnosti prati i dalje. Inače, ove aktivnosti su uvod u veliku ekološku volontersku akciju "Let´s Do It - očistimo zemlju za 1 dan" koja će biti sprovedena 09.05.2015.g. Centralno okupljalište, kao i prethodnih godina, biti će na platou kod Kina "Centar" od 9h.

 
     
vivicita tuzla  

FK Sloboda - press konferencija

Pred fudbalerima tuzlanske Slobode, najefikasnijim timom ovog proljeća, još je jedna u nizu veoma bitnih utakmica. Na Tušnju će u subotu 18.04.2015. godine ugostiti Radnik, komšijski tim iz Bijeljine, koji se baš kao i Tuzlaci bori za opstanak u Premijer ligi BiH.
Pored priprema za utakmicu sa Radnikom, potom gostujuću sa Željezničarom i domaću sa Vitezom, klupsko rukovodstvo ima velikih problema i sa prispjećem dugova iz ranijeg perioda.
Utakmica Sloboda - Radnik igra se u subotu u 16.30, a glavni arbitar je Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.

 
     
vivicita tuzla  

Tradicionalna utrka Vivicitta - Tuzla

U nedjelju (12. aprila) u Tuzli se održala tradicionalna trka “Vivicitta”. Ova trka ima za cilj podršku masovnom sportu uključujući sve uzrasne kategorije. Trka se održava u isto vrijeme u 30 gradova Italije i 70 gradova Evrope i Svijeta. Značajnu podršku za organizaciju ove manifestacije svake godine pruža Pivara Tuzla zajedno sa italijanskom unijom “Sport za sve” (UISP) kao i Gradom Tuzla.

U ovogodišnjoj trci učestvovalo je 2000 učenika osnovnih i srednjih škola, fakulteta, kvalitetnih atletičara Tuzle, Mostara, Zenice, Sarajeva, Beograda, Bihaća, Užica i svih ostalih zainteresovanih građana.

 
     
Husref Musemic  

Dani otvorenih vrata Pivare Tuzla

30.03.2015. godine su se održali dani otvorenih vrata u Pivari Tuzla kojima su pored brojnih predstavnika medija prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona, gospodin Bego Gutić, gradonačelnik Tuzle, gospodin Jasmin Imamović kao i druge mnogobrojne zvanice.
Direktor Pivare Tuzla, gospodin Fahrudin Salihović je kratkim govorom upoznao prisutne o dosadašnjim milionskim ulaganjima, novitetima i rezultatima preduzeća te ih pozvao da zajedno prisustvuju presjecanju vrpce i zvaničnom puštanju u rad novog pogona etiketiranja ambalaže. Čast da presjeku vrpcu imali su Premijer Bego Gutić i gradonačelnik Jasmin Imamović.

 
     
Husref Musemic  

Održana press konferencija u prostorijama Pivare Tuzla

Danas, 20.03.2015. godine u prostorijama društva Pivare Tuzla održana je press konferencija kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika medija a kojima su se obratili Zlata Smajić ispred sektora marketinga kao i Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla. Povod organizacije press konferencije je više razloga a najbitniji su predstavljanje rezultata poslovanja u prethodnom periodu sa značajnim povećanjem prodaje i ulaganjem u novitete, zatim planovi za naredni period sa novim ulaganjima i osvježenjima, kao i početak nove nagradne igre pod nazivom: tuzlansko piješ i auto dobiješ. Cilj nagradne igre je unapređenje prodaje proizvoda kao i nagrađivanje vrijednih potrošača. Ovaj put kao glavnu nagradu Pivara Tuzla je obezbjedila automobil Škoda Citigo kao i mnoštvo drugih vrijednih nagrada.

 
     
Husref Musemic  

Zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba
FK Sloboda, Husref Musemić

19.01.2015. u prostorijama stadiona Tušanj održana je press konferencija na kojoj je novinarima zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić kao i prvo pojačanje Zajko Zeba. Nakon press konferencije Musemić je obavio prozivku igrača na pomoćnom terenu stadiona Tušanj gdje se upoznao sa trenutnim igračkim kadrom. Husrefu Musemiću odazvao se 31 fudbaler, a na prozivci su se pojavili i još uvijek povrijeđeni Mirhad Mehanović i Igor Radovanović. Novi šef struke našeg tima oko sebe je okupio domaći stručni štab. Za prvog pomoćnika izabrao je Nedima Omerovića, drugi asistent mu je Amir Spahić, a trener golmana ostao je Mirsad Dedić sa kojim je Musemić još u Sarajevu imao uspješnu saradnju. Prvi trening Crveno – crnih ispratilo je stotinjak navijača.

 
     
Fahrudin Salihovic  

Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla izabran za najuspješnijeg menadžera

U banjalučkim Banskim dvorima je održano tradicionalno, tridesetprvo po redu, proglašenje najmenadžera Bosne i Hercegovine, gdje je dvadesetak privrednika po granama i oblastima privrede proglašeno najuspješnijima, saopćeno je iz Nezavisne agencije za izbor najuspješnijih privrednika i menadžera u BiH. Nagrade najuspješnijim menadžerima svrstane su u tri grupacije kategorije: mali, srednji i veliki biznis u Bosni i Hercegovini, a žiri je vodio računa da u ukupnom broju priznanja budu zastupljene sve privredne grane. Najviša menadžerska priznanja u BiH uručena su ljudima koji su u 2014. godini uspješno "kormilarili" svojim kompanijama, što je rezultiralo boljim rezultatima u svim segmentima rada njihovih kompanija.

 
     
ZOK Sloboda Tuzla  

Potpisan ugovor između ŽOK Sloboda i Pivare Tuzla

Ženski odbojkaški klub Sloboda iz Tuzle i Pivara Tuzla danas su (26.11.2014.) potpisali jednogodišnji ugovor kojim pivara sa svojim brendom Tuzlanski pilsner postaje sponzor ovog vrlo uspješnog tima. Ovim potezom Pivara Tuzla u ova teška vremena za sport nastavlja sa podrškom gradskih sportskih klubova, a sve radi promocije sporta i njegovih vrijednosti. Kroz ovo partnerstvo se namjerava pomoći klubu da bude i ostane u samom vrhu bosanske odbojke. Zahvaljujući pomenutom sponzorstvu na dresovima igračica ŽOK Sloboda biće istaknut logo Tuzlanskog pilsnera. Želja kompanije je da ovo partnerstvo donese dosta uspeha za tim u budućim sportskim rezultatima, a ljubiteljima odbojke mnogo dobre i kvalitetne igre na terenu.

 
     
FK Sloboda Tuzla  

FK Sloboda Tuzla: Nastavljena saradnja sa Pivarom Tuzla

U prostorijama SD Sloboda danas je svečano potpisan novi sponzorski ugovor čime je nastavljena saradnja započeta prošle sezone dok su Crveno - crni igrali u Prvoj ligi FBiH. "Pivara Tuzla se prošle sezone pokazala kao sjajan partner za Slobodu i nijednom nismo došli u dilemu da li da nastavimo saradnju. Nadam se da ćemo zajedno, baš kao i prošle sezone, na svim poljima poljima postizati uspjehe", poručio je Azmir Husić. Fahrudin Salihović, direktor Pivare dd Tuzla istakao je da se poznati tuzlanski brend sa oduševljenjem nanovo priključuje Slobodinoj porodici."Velika nam je čast što ćemo ponovo sarađivati sa Slobodom. Ovoga puta naš fudbalski velikan je ponovo u društvu najboljih i iskreno se nadam da će zajedno sa Pivarom Tuzla ostvarivati dobre rezultate u ligi.".

 
<< Nazad na novije vijesti... >>    
     

www.pivaratuzla.ba