Tuzla Brauerei
    

 
 
     

Press konferencija povodom novih investicija i planova Pivare Tuzla

Nakon puštanja u rad savremenog, tehničko-tehnološkog magacinskog prostora u Gornjoj Tuzli, Pivara d.d.Tuzla nastavlja pozitivne trendove koji prate razvoj i poslovanje.
Za ovu investiciju u 2016. godini uloženo više miliona KM, bez kreditnog zaduženja, čime smo riješili dugogodišnji veliki problem Pivare Tuzla i dobili preko 4.200 kvadratnih metara novog skladišnog prostora.

Planirani program investicija za 2017 godinu iznosi preko 5 miliona KM. U prvom tromjesečju, Pivara d.d Tuzla je utrošila preko 500.000KM
Nakon proširenja i asfaltiranja kruga kompanije, rekonstrukcije dijela proizvodnog objekta, ugradnjom modernijeg i kapacitetom većeg rezervoara za CO2, danas s ponosom puštamo u pogon najsavremeniju liniju za PET program, čija je investicijska vrijednost preko 2,5 miliona KM.

Naša kompanija bilježi porast proizvodnje kao i prodaje proizvoda iz svog proizvodnog asortimana čime smo postigli očekivani efekat kroz ispunjenje zacrtanih planova za prvih šest mjeseci 2017. godine.

Sve navedeno je direktno vezano i za ekološku bezbjednost kako kvaliteta naših proizvoda tako i Grada Tuzla, kao i unapređenje ekoloških standarda koje razvijamo kroz implementirani ISO standard 14000 i okolinsku dozvolu.

U 133. godine postojanja Pivare d.d. Tuzla ostajemo lideri na tržištu Tuzlanskog kantona, ali i na drugim BH tržištima što potvrđujemo i otvaranjem poslovnih skladišta u Bihaću i Sarajevu, a u 2017. godini smo izašli i na BH more, jer nam je cilj i imperativ udovoljiti svim zahtjevima naših kupaca i tržišta tokom cijele godine.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim kupcima koji su prepoznali kvalitete proizvoda naše kompanije i bez kojih ove investicije ne bi bile izvodljive. Stoga pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da uistinu kupuju domaće proizvode i na taj način osiguraju bolju budućnost u Bosni i Hercegovini.

 

Marketing služba Pivare Tuzla

     

www.pivaratuzla.ba