Tuzla Brauerei
    

 
 
     

Press konferencija u Pivari Tuzla

Najavljeno povećanje akciza na pivo kao i na gorivo, u Bosni i Hercegovini će dodatno otežati poslovanje domaće pivarske industrije. Ovakvo povećanje akcize sigurno će ugroziti poslovanje domaćih proizvođača i izazvati pad prodaje domaćeg piva u BiH, čime se direktno smanjuju uplate u budžete po osnovu svih izvornih akciznih prihoda.
Prijedlog povećanja akciza na pivo od 0,15 KM/l osmišljen je bez konsultacija sa predstavnicima domaćih pivara i nije dio strategije o akcizama u Bosni i Hercegovini.
I u Reformskoj agendi, u dijelu pod nazivom „Javne financije, oporezivanje i fiskalna održivost“ navodi se da bilo koje povećanje indirektnih poreza može doći na red tek nakon što se iscrpe mogućnosti rezova u obimu javne potrošnje ili unapređenja u naplati prihoda.Pozitivne trendove koji prate razvoj i poslovanje Pivare Tuzla d.d možemo iskazati kroz investiranje u nove i savremene tehničko-tehnološke prozvodne pogone u koje, u 2016 godini, planiramo uložiti preko 2,5 miliona KM.
Završeno je uređenje i iskorištenje unutrašnjosti kruga Pivare. To se prvenstveno odnosi na uređenje "padine" brda Gradina, čime smo dobili maksimalnu iskorištenost prostora, kako za vozni park, tako i za ambalažu koju koristimo u procesu proizvodnje. Ujedno smo dobili osnovu za dalje građevinske radove, gdje ćemo ugraditi prečistače za otpadne vode, koji će direktno, nakon završenog procesa proizvodnje, sve otpadne vode ispuštati u kanalizacione sisteme.

Sve navedeno je direktno vezano i za ekološku bezbjednost Grada Tuzla kao i unapređenje ekoloških standarda koje razvijamo kroz implementirani ISO standard 14000 i okolinsku dozvolu. Za ovaj dio planiranih i izvršenih zadataka smo utrošili oko 400.000 KM.

Pivara Tuzla je, u svojih 131 godinu postojanja, izrasla u jednu modernu i respektabilnu kompaniju koja je prepoznatljiva po dobrom, vrhunskom kvalitetu piva, a potvrda toga su razna priznanja i nagrade, kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu. Naročito smo ponosni što je po ko zna koji put, kvalitet našeg piva, brend "Tuzlanski pilsner" ocijenjen Internacionalnom nagradom za kvalitet u Parizu, koja će nam zvanično biti uručena 09.05.2016. godine.

Koristimo priliku i da svečano najavimo najnoviju SMS nagradnu igru pod nazivom: "Pilsner nagrađuje", koja počinje 20. marta a trajat će do 20.08.2016. godine. Nagradna igra sadrži bogat fond nagrada, čija je glavna nagrada automobil Škoda Fabia. Po ko zna koji put želimo zahvaliti i nagraditi naše vjerne potrošaće i konzumente naših proizvoda i nadamo se da ćemo u tome u potpunosti uspjeti.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim kupcima, potrošačima koji su prepoznali kvalitete proizvoda naše kompanije i bez kojih ove investicije ne bi bile izvodljive. Stoga pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da uistinu kupuju domaće proizvode i na taj način osiguraju bolju budućnost u Bosni i Hercegovini.

Marketing služba Pivare Tuzla

     

www.pivaratuzla.ba