Tuzla Brauerei
    

 
 
     

Pivara Tuzla među najboljima

Pivara Tuzla i njen direktor, gospodin Fahrudin Salihović imali su čast da 7. jula 2016. godine, u Gradskoj vijećnici u Sarajevu prisustvuju ceremoniji dodjele 34. najveće menadžerske nagrade “Evropski najmenadžer godine”, kao i najboljeg biznisa u regionu jugoistočne i srednje Evrope.

Na čelu žirija ove godine bio je predsjednik holdinga “Zepter International” iz Varšave Vibor Mulić koji je, obraćajući se dobitnicima priznanja, kazao kako su svojim uspjehom pokazali da se na ovom području može uspješno voditi biznis.Također, dodao je, pokazali su i to da se najnovijim trendovima u važnim sektorima određenih grana te uberizacijom privrednih djelatnosti, koja ruši regionalne ili barijere unutar jedne zemlje, nivelira hendikep ovog regiona te omogućava uključivanje svakog pojedinca u svjetski biznis.

Između 1.000 nominiranih, žiri je odlučio dodijeliti 22 biznis nagrade najuspješnijim menadžerima iz 14 zemalja Evrope te nekoliko specijalnih nagrada pojedincima i kompanijama koji nisu direktno u biznisu, ali podstiču ili prave bolji ambijent za njegov razvoj. Tako je za evropskog najministra u regionu proglašen potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar za trgovinu, turizam i tlekomunikacije Srbije Rasim Ljajić – dobitnik nagrade “Ličnost godine” među ministrima, dok je laskavu titulu “Evropska ličnost godine” ponio šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Jonathan Moore.

U grupi najuspješnijih menadžera i kompanija, koji su dobili priznanja “Zlatna plaketa” i pozlaćenu kristalnu statuu Steklarna Rogaška, nalaze se predsjednik kompanije “Yumis” iz Niša Milovan Mile Kocić, generalni direktor kompanije “Pivara Tuzla” Fahrudin Salihović te generalni direktor Aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu Saša Vlaisavljević.

Super šampioni biznisa, na samom vrhu piramide najmenadžera i najkompanija za 2016. godinu, su tri vodeće kompanije i menadžeri: vlasnik i predsjednik Uprave kompanija “DIV GROUP” Samobor i “Brodosplit” Tomislav Debeljak, zatim generalna direktorica firme „”UNIS GINEX” iz Goražda Munevera Fočo te počasni predsjednik i predsjednik Savjeta direktora kompanije “BK GRUPA DANA HOLDINGS” Bogoljub i Dragomir Karić

Za najmenadžere decenije proglašeni su generalni direktor kompanije “Eles” iz Ljubljane Aleksandar Mervar, zatim Faruk Širbegović, vlasnik istoimene kompanije iz Gračanice, generalni direktor “Valjaonice bakra Sevojno” Milija Božović, kao i vlasnik kompanije i restorana “Brajlović” u Sarajevu Husein Sejo Brajlović.

Između ostalih, dodijeljene su i nagrade za životno djelo, evropske najgradonačelnike te nagrade iz oblasti nauke, kulture, bankarstva, sajmova, sporta i medija, te je nagradu “Najbolji sportista svih vremena s područja jugoistočne i srednje Evrope” žiri jednoglasno dodijelio najtrofejnijem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću.

Ceremoniji dodjele nagrada prisustvovale su brojne zvanice iz kulturnog, javnog i političkog života iz BiH i regiona, između ostalih, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić te predstavnici diplomatskog kora.

Fahrudin Salihovic

Marketing služba Pivare Tuzla

     

www.pivaratuzla.ba