NOVOSTI

 • FK Sloboda Tuzla

  KONKURS ZA KUHARA - PIVNICA TAVERNA

  Pivara d.d. Tuzla raspisuje konkurs za poziciju: Kuhar - Pivnica Taverna Tuzla. Opis odgovornosti: Prijemi priprema namirnica za spravljanje obroka po jelovniku, Priprema jela sa jelovnika kvalitetno, blagovremeno i efikasno, Pridržavanje propisanih normativa za spravljanje jela, Obavljanje drugih poslova u okviru svog radnog mjesta. Od vas očekujemo: da ste VKV/KV kuhar, Da imate iskustvo na istim ili sličnim poslovima i Odgovornost i spremnost na timski rad. Oglas je otvoren do 22.11.2023..

  Pivara d.d. Tuzla

 • FK Sloboda Tuzla

  NASTAVAK SPONZORSTVA FK SLOBODA

  FK Sloboda i Pivara Tuzla nastavili su svoju saradnju. Potpisom ugovora nastavlja se dugogodišnja saradnja i sponzorstvo, a biće važeći tokom aktuelne sezone 2023/2024. “Želimo na ovaj način da se fudbal u Tuzli i dalje prožima iz godine u godinu i da FK Sloboda zabilježi što bolje uspjehe te da se što prije vrati društvu najboljih u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Pivara Tuzla je društveno-odgovorna kompanija i već godinama pomaže sport i sportske kolektive od kojih se posebno izdvaja FK Sloboda Tuzla.”, izjavio je direktor Pivare Tuzla, Fahrudin Salihović. Pivare Tuzla poziva i druge privredne subjekte da joj se pridruže te na taj način pomognu sportske kolektive na području cijele Bosne i Hercegovine.

  Pivara d.d. Tuzla

 • SAZIVANJE 29. REDOVNE SKUPŠTINE DIONIČARA

  Na osnovu Odluke o sazivanju 29. redovne Skupštine dioničara Dioničkog društva Pivara Tuzla, broj: 1-01-11-2146/23 od 30.06.2023. godine, a u skladu sa članom 230. Zakona o privrednim društvima („Službene novine Federacije BiH „br. 81/15,75/21), člana 10. Pravilnika o upravljanju dioničkim društvima (Službene novine FBiH br:19/10) i člana 80. Statuta Pivara d.d. Tuzla , Nadzorni odbor objavljuje obavještenje o sazivanju 29. redovne Skupštine dioničara dioničkog društva Pivara Tuzla, za 26.07.2022. godine, sa početkom u 13:00 sati, u sjedištu Društva u Ul. Maršala Tita 163, Tuzla. ->> Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupnog obavještenja

  Pivara d.d. Tuzla

 • ODAVANJE POČASTI POGINULIM BORCIMA PIVARE TUZLA

  Pivara Tuzla svake godine 15. maja odaje počast poginulim borcima, radnicima ovog preduzeća. U prisustvu velikog broja zaposlenih obilježavanje je proteklo i ove godine uz održan manji govor i polaganje cvijeća ispred spomen ploče. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu poginulo je pet radnika Pivare Tuzla: Ćamil Sadiković, Nijaz Grahić, Salih Zulić, Enes Bektić i Ademir Begić.

  Pivara d.d. Tuzla

 • GODIŠNJA KONFERENCIJA ZA MEDIJE

  Dana 27.04.2023. godine sa početkom u 11 sati u krugu Pivare Tuzla održana je godišnja konferencija za medije. Tom prilikom su predstavljene investicije koje su pokrenute u 2022. godini, a čija je implementacija završena u 2023. godini. Uz njihovo puštanje u pogon izvršila se prezentacija planova Pivare Tuzla za naredni period. O značaju velikih investicija u domaću proizvodnju ne mora se puno govoriti, poznato je da je Pivara Tuzla najveći domaći investitor, te da je znatno poboljšala rezultate i unaprijedila poslovanje od kako je dio Bingo grupe.

  Pivara d.d. Tuzla

 • DONACIJA PIVARE TUZLA

  Pivara Tuzla je ponosna na činjenicu da, kao društveno odgovorna kompanija, svake godine može dati svoj doprinos zajednici, posebno u mjesecu Ramazana. Ove godine smo posjetili udruženje "Koraci nade”, J.U. Dom za djecu bez roditeljskog staranja i Merhamet Tuzla te im uručili vrijedne donacije. Nadamo se da će svi korisnici uživati u našim poklonima.

  Pivara d.d. Tuzla

 • OGLAS ZA POSAO - PIVARA TUZLA

  Pivara d.d. Tuzla raspisuje konkurs za poziciju: Komercijalista, 1 izvršilac na području Sarajeva. Opis osnovnih odgovornosti: Prodaja proizvoda na terenu za koji je zadužen, Plasman robe na tržištu, Naplate potraživanja, Realizacije ugovora o kupoprodaji sa kupcima, Sklapanje novih ugovora, Učestvovanje u izgradnji pozitivnog brend imidža i uspostava kvalitetnih poslovnih odnosa sa kupcima. Trajanje oglasa: 24.03.2023. - 31.03.2023. godine. Napomena: Kontaktirat ćemo kandidate koji uđu u uži izbor.

  Kliknite ovdje za više.

  Pivara d.d. Tuzla

 • PIVARA TUZLA NASTAVLJA SPONZORSKU SARADNJU SA UKK STUDENT

  Univerzitetski košarkaški klub (UKK) „Student“ ušao je u najviši rang takmičenja ove sezone, što je ujedno bio i povod nastavka saradnje sa njima. Ovaj izuzetan klub osnovan 2001. godine je u finalnom dvomeču doigravanja u A1 ligi BiH postao šampion i izborio mogućnost nastupa u premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 22./23. Pivara Tuzla kao društveno odgovorna kompanija i ponosni sponzor sporta u našem gradu, nastavit će podržavati ovako uspješne i pozitivne priče poput UKK Student Tuzla. Idemo da "zakucavamo" zajedno najbolje rezultate!

  Pivara d.d. Tuzla

 • OBAVJEŠTENJE O IZMJENI I DOPUNI DNEVNOG REDA 28. REDOVNE SKUPŠTINE DIONIČARA

  Na osnovu člana 55. Statuta Pivara d.d. Tuzla i Odluke Nadzornog odbora o izmjenama i dopunama dnevnog reda 28. redovne Skupštine dioničara, donesene na sjednici Nadzornog odbora održane dana 10.06.2022. godine. Objavljujemo obavještenje o izmjeni i dopuni dnevnog reda 28. redovne Skupštine dioničara koja će se održati 27.06.2022. godine u 14 sati->> Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupnog obavještenja

  Pivara d.d. Tuzla

 • SAZIVANJE 28. REDOVNE SKUPŠTINE DIONIČARA

  Na osnovu Odluke o sazivanju 28.redovne Skupštine dioničara Dioničkog društva Pivara Tuzla, broj: I-01-11-1979-2/22 od 31.05.2022.godine, a u skladu sa članom 230. Zakona o privrednim društvima („Službene novine Federacije BiH „br. 81/15,75/21), člana 10. Pravilnika o upravljanju dioničkim društvima (Službene novine FBiH br:19/10) i člana 80. Statuta Pivara d.d. Tuzla , Nadzorni odbor objavljuje obavještenje o sazivanju 28.redovne Skupštine dioničara dioničkog društva Pivara Tuzla, za 27.06.2022. godine, sa početkom u 14,00 sati, u sjedištu Društva u Ul. Maršala Tita 163, Tuzla. ->> Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupnog obavještenja

  Pivara d.d. Tuzla

 • OBAVJEŠTENJE O SAZIVANJU VANREDNE SKUPŠTINE I DOGAĐAJA

  Na osnovu Odluke o sazivanju vanredne Skupštine dioničara Dioničkog društva Pivara Tuzla, broj:I-01-11-221-2/22 od 21.01.2022. godine, a u skladu sa članom 230. Zakona o privrednim društvima (Službene novine Federacije BiH br. 81/15, 75/21), člana 10. Pravilnika o upravljanju dioničkim društvima (Službene novine FBiH br. 19/10) i člana 80. Statuta Pivara d.d. Tuzla, Nadzorni odbor objavljuje: Obavještenje o sazivanju vanredne Skupštine dioničara za 14.02.2022. godine, sa početkom u 12:00 sati, u sjedištu Društva u ulici Maršala Tita 163, Tuzla. ->> Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupnog obavještenja

  Pivara d.d. Tuzla

 • GODIŠNJI PRESS U PIVARI TUZLA

  15.12.2021. u krugu Pivare Tuzla održan je godišnji press prijem za predstavnike medija i visoke zvanice Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona. Ovim povodom predstavljena su ostvarenja i neki od narednih planova i ulaganja Pivare Tuzla. Gosti su imali priliku da obiđu postojenja i da se upoznaju sa novitetima u koja je pivara investirala oko 3,7 miliona maraka, a kojima je značajno unaprijedlia svoju proizvodnju i kvalitetu. Nakon toga gosti su se uz osvježenje zajedno družili sa nama u objektu stare Pivnice Taverna Tuzla.

  Pivara d.d. Tuzla

 • Nagradna igra Tuzlanski pilsner

  HELMINA BEGOVIĆ PREUZELA NAGRADU
  - GOLF 8 -

  Dobitnica Helmina Begović iz Sarajeva stigla je danas u Pivaru Tuzla na primopredaju automobila kojeg je osvojila u nagradnoj igri Tuzlanskog pilsnera. Nagradna igra „Osmica te čeka“ je trajala u razdoblju od 1.6.2021 do 1.9.2021. tokom kojeg su učesnici slali kodove koje su mogli pronaći ispod zatvarača staklenih boca Tuzlanskog pilsnera, i bila još jedna u nizu velikih igara koje Pivara Tuzla kontinuirano priređuje za svoje potrošače kako bi nagradila njihovu vjernost. Igra . Gospođa Helmina je u tome bila najsretnija, te je osvojila glavnu nagradu, vozilo Golf 8. Iako je od izvlačenja nagrada prošlo dva dana, uzbuđenje kod Helmine je još uvijek veliko, jer nikada nije očekivala da će dobiti tako vrijednu nagradu. Pivara Tuzla dobitnici želi mnogo pređenih kilometara i još ovakvih nezaboravnih trenutaka.

  Pivara d.d. Tuzla

 • Nagradna igra Tuzlanski pilsner

  ZAVRŠENA NAGRADNA IGRA
  - OSMICA TE ČEKA -

  Velika nagradna igra Tuzlanskog pilsnera "osmica te čeka" je završena finalnim izvlačenjem koje je održano u Pivnici Taverna Tuzla, u prisustvu medija i mnogobrojnih gostiju. Tom prilikom su izvučeni dobitnici preostalih vrijednih nagrada, među kojima glavna i najvrednija, automobil Golf 8 koji je osvojila Helmina Begović iz Sarajeva. Čestitamo sretnoj dobitnici na ovoj vrijednoj nagradi kao i svim ostalimn sretnim dobitnicima nagrada. Podsjećamo vas da svi izvučeni dobitnici dobijaju obavjesti na svoje telefone o osvajanju nagrade, kao i druge informacije. Spisak dobitnika iz sva tri kola nagradne igre je dostupan na linku OVDJE, a i biće objavljen i u dnevnim novinama Oslobođenje. Svim učesnicima želimo mnogo sreće u nekoj od narednih igara Pivare Tuzla !!

  Pivara d.d. Tuzla

 • SAZIVANJE 27. REDOVNE SKUPŠTINE DIONIČARA

  Na osnovu Odluke o sazivanju redovne 27. Skupštine dioničara Dioničkog društva Pivara Tuzla, broj:I-01-12-7187-2/21 od 03.08.2021. godine, a u skladu sa članom 230. Zakona o privrednim društvima (Službene novine Federacije BiH br. 81/15), člana 10. stav 2. Pravilnika o upravljanju dioničkim društvima (Službene novine FBiH br. 19/10) i člana 80. Statuta Pivara d.d. Tuzla, Nadzorni odbor objavljuje: Obavještenje o sazivanju redovne Skupštine dioničara za 27.08.2021. godine, sa početkom u 14:00 sati, u sjedištu Društva u ulici Maršala Tita 163, Tuzla. ->> Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupnog obavještenja

  Pivara d.d. Tuzla

 • Nagradna igra Tuzlanski pilsner

  DONACIJA UDRUŽENJU ALTRUISTA LUKAVAC

  Pivara d.d. Tuzla nastavlja pričati lijepe ramazanske priče. Ovoga puta smo podržali akciju Ramazanska solidarnost u organizaciji Udruženja altruista „Ruke prijateljstva“. Cilj Tuzlanske pivare kao društveno odgovorne kompanije je da donacijama poput ove olakšamo i uljepšamo ramazanske dane najugroženijim kategorijama, a posebno mališanima.

  Pivara d.d. Tuzla

 • Nagradna igra Tuzlanski pilsner

  DONACIJA NARODNOJ KUHINJI

  Pivara Tuzla je kao društveno odgovorna kompanija i ove godine u mjesecu ramazanu podržala projekat prikupljanja proizvoda za akciju iftar za najugroženije. Naš cilj je da s ovakvim i sličnim aktivnostima nastavimo pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija jer iznimno je važno biti dio zajednice kojoj pripadaš.

  Pivara d.d. Tuzla

 • Nagradna igra Tuzlanski pilsner

  PRESS I POSJETA MNK SALINES

  U okviru finala futsal Premijer lige BiH sutra će (17.04.2021.) u Mostaru biti odigran prvi susret između Mostar SG Staklograda i Salines Tuzla Citya. Tim povodom u prostorijama Pivare Tuzla održana je konferencija za medije kojoj su prisustvovali i predstavnici naše kompanije. Cijeli kolektiv pivare želi puno sreće fudbalerima Salinesa na sutrašnjem susretu. Pivara Tuzla će i dalje biti društveno odgovorna kompanija koja će podržavati lijepe sportske priče.

  Pivara d.d. Tuzla

 • NOVA ZNAČAJNA ULAGANJA PIVARE TUZLA

  Pivara Tuzla i pored teških uslova poslovanja praćenim pandemijom nastavlja sa unapređenjem svoje proizvodnje velikim investicijama. Ovaj put riječ je o odjelu rashladne energetike gdje se izvršila rekonstrukcija i zamjena dotrajale rashladne opreme u cilju povećanja kapaciteta sistema hlađenja kompletne Pivare Tuzla. Ovo je podrazumjevalo remont postojeća četiri amonijačna kompresora ukupne rashladne snage 900 kW. Pored toga se izvršila zamjena dotrajalog evoporativnog rashladnog kondenzatora snage 850 kW, koji je instaliran još davne 1984. godine. Kliknite OVDJE za više...>>

  Pivara d.d. Tuzla

 • Nagradna igra Tuzlanski pilsner

  FINALNIM IZVLAČENJEM OKONČANA NAGRADNA IGRA

  Dragi učesnici, okončana je nagradna igra "Još veća sreća je uz tuzlansko". Javno izvlačenje dobitnika održano je 01.09.09.2020. u objektu Pivnice Taverna, u prisustvu medija i gostiju. Glavnu nagradu, automobil VW T-ROC, osvojio je broj 061 615 693 dobitnice Lejle Pajić iz Tuzle, kojoj ovom prilikom čestitamo. Takođe su izvučeni dobitnici ostalih vrijednih nagrada (roštilj, frižider piva, playstation, mobitel,...) koji su nakon izvlačenja dobili SMS poruku sa obavjesti o osvajanju nagrade, kao i druge informacije. Spisak dobitnika iz svih kola možete se preuzeti klikom OVDJE, a bit će objavljen i u novinama Oslobođenje. Još jednom čestitamo svim sretnim dobitnicima na osvojenim nagradama i mnogo sreće svim učesnicima u nekoj od narednih igara Pivare Tuzla !!

  Pivara d.d. Tuzla

 • Nagradna igra Tuzlanski pilsner

  PREDSTAVLJAMO VAM - PREMIUM RADLER MALINA

  Predstavljamo vam novi radler od maline. Nama dobro poznatog ukusnog voća čiji sok ovom napitku daje jarko ružičastu boju. Napravljen je u stilu našeg, već proslavljenog limunskog radlera te svojom slatkošću i osvježenjem utaljuje žeđ, uz neizbježnu kombinaciju sa kvalitetnim pilsner pivom. Ovo je definitivno ukus koji ćete voljeti kao svaki slobodni ljetni dan. Preporučuje se konzumiranje uz lagana jela i opuštajuće ljetne trenutke.

  Pivara d.d. Tuzla

 • SAZIVANJE 26. REDOVNE SKUPŠTINE DIONIČARA

  Na osnovu Odluke o sazivanju redovne 26. Skupštine dioničara Dioničkog društva Pivara Tuzla, broj:I-01-11-5095-5/20 od 15.06.2020. godine, a u skladu sa članom 230. Zakona o privrednim društvima (Službene novine Federacije BiH br. 81/15), člana 10. stav 2. Pravilnika o upravljanju dioničkim društvima (Službene novine FBiH br. 19/10) i člana 80. Statuta Pivara d.d. Tuzla, Nadzorni odbor objavljuje: Obavještenje o sazivanju redovne Skupštine dioničara za 09.07.2020. godine, sa početkom u 12:00 sati, u sjedištu Društva u ulici Maršala Tita 163, Tuzla. ->> Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupnog obavještenja

  Pivara d.d. Tuzla

 • Nagradna igra Tuzlanski pilsner

  NAGRADNA IGRA UZ TUZLANSKI PILSNER - 01.06-01.09.2020.

  Pivara Tuzla je od prvog juna krenula sa novom velikom nagradnom igrom pod sloganom „Još veća sreća je uz tuzlansko“. Kao i svake godine tako i ove, Pivare Tuzla je za učesnike nagradne igre pripremila veliki broj vrijednih nagrada. U naredna tri mjeseca, potražite kodove ispod zatvarača limenki i čepova staklenih boca Tuzlanskog pilsnera, pošaljite ih SMS porukom na broj 091 212 405 ili preko web forme na www.pivaratuzla.ba i osvojite neku od vrijednih nagrada: suncobran, roštilj, mobitel, 200 litara piva... ili glavnu nagradu automobil VW T-ROC. Svim učesnicima želimo mnogo sreće - - Više >>.

  Pivara d.d. Tuzla

 • 15. MAJ - SJEĆANJE NA POGINULE BORCE, RADNIKE PIVARE TUZLA

  I ove godine je organizacija boraca Pivare Tuzla kao i svakog 15-og maja, organizovala sjećanje na poginule radnike Pivare Tuzla. Veliki broj uposlenika je i članova porodica je prisustvalo ovoj ceremoniji prilikom čega je položeno cvijeće i odata počast kod spomen ploče na ulazu u Pivaru Tuzla. Prisjećamo se naših pet poginulih radnika Pivare Tuzla: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića.

  Pivara d.d. Tuzla

 • POSTER COVID-19 prevencija PIVARA TUZLA 2020

  OSTANIMO ODGOVORNI !!!

  U vezi sa situacijom u borbi protiv širenja virusa COVID- 19, Pivara Tuzla svakodnevno prati dešavanja, adekvatno reaguje i obavještava svoje zaposlene. Pored toga, preduzete su brojne preventivne mjere i procedure sa ciljem da svi zaposleni ostanu zdravi i bezbjedni, da proizvodni procesi nesmetano funkcionišu i da se održi kontinuitet u snadbjevanju tržišta našim proizvodima. Pivara Tuzla ujedno pronalazi prostor da se odazove na brojne pozive kako bi pomogla onima kojima je to danas najpotrebnije. Ostanimo odgovorni!! Pivara Tuzla - plakat COVID-19 PIVARA TUZLA>>

  Pivara d.d. Tuzla

 • ZAVRŠENA JE NAGRADNA IGRA - SREĆA JE VEĆA UZ TUZLANSKO

  Dragi učesnici, finalnim izvlačenjem 15.04.2020. godine okončana je Nagradna igra Sreća je veća uz tuzlansko. Čestitamo svim sretnim dobitnicima! Preliminarni spisak dobitnika možete preuzeti klikom OVDJE. Nagradna igra je trajala od 01.03. do 15.04.2020. godine. Napominjemo ukoliko imate neiskorištenih kodova da ih sačuvate jer ih možete poslati nakon 01.06. kada počinje drugi dio, još bogatije nagradne igre Tuzlanskog pilsnera!

  Pivara d.d. Tuzla

 • NAGRADNA IGRA - SREĆA JE VEĆA UZ TUZLANSKO

  Prvog marta počinje SMS nagradna igra Tuzlanskog pilsnera - "Sreća je veća uz tuzlansko". Nagradna igra će trajati od 01.03. do 15.04.2020. godine i igrači trebaju da pronađu jedinstvene kodove od 7 znakova ispod čepova staklenih boca Tuzlanskog pilsnera, i da ih SMS porukom šalju na broj 091 212 405 ili preko web forme na stranici www.pivaratuzla.ba. Cijena SMS poruke je 0,20 KM + PDV i moguće ih je slati preko svih mobilnih mreža u BiH. Učesnike očekuju vrijedne nagrade!! Svima želimo mnogo sreće u igri!!

  Pivara d.d. Tuzla

 • GODIŠNJI PRESS U PIVARI TUZLA

  24.12.2019. u krugu Pivare Tuzla održan je godišnji press prijem za predstavnike medija i visoke zvanice Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona. Pored predstavljanja dosadašnjih ostvarenja ujedno su i predočeni neki od sljedećih planova i ulaganja Pivare Tuzla. Tim povodom gosti su bili u obilasku postojenja kao i na otvaranju Deaeratora, novog uređaja za tretman vode koji ima za cilj da značajno poboljša kvalitet piva. Nakon toga gosti su imali priliku da se osvježe u objektu stare Pivnice Taverna koja se nalazi u sklopu Pivare Tuzla.

  Pivara d.d. Tuzla

 • TUZLANSKI PILSNER PONOVO OSVOJIO TITULU MUST HAVE

  Istraživačka agencija Nielsen, koja na tržištu BiH djeluje od 2006. godine, predložila je skoro 400 brendova za koje su putem online upitnika glasali trgovci iz BiH, a In Store magazin je organizovao izbor top 100 proizvoda. Na svečanoj promociji i proglašenju TOP 100 brendova koji su „Must Have“ u kategoriji Piva i radlera našao se naš i Vaš Tuzlanski pilsner. Beskrajno zadovoljni i ponosni ovom titulom, a vječno zahvalni svim našim konzumentima.

  Pivara d.d. Tuzla

 • PIVARA TUZLA NASTAVLJA SARADNJU SA ŠKOLSKIM USTANOVAMA

  Ovoga puta posjetili su nas učenici JU Gimnazija Edhem Mulabdić iz Maglaja. Tokom posjete pogonskim prostorijama naše pivare, 30 učenika ove škole, zajedno sa svojim profesorima, upoznalo se sa procesima proizvodnje piva te su tako upotpunili svoja znanja. Na ovaj način, Pivara Tuzla se trudi dati doprinos praktičnom dijelu školskog procesa, da bi učenici vidjeli i na djelu kako nastaje jedan prepoznatljiv BH brend.

  Pivara d.d. Tuzla

 • BENJAMIN ĐONKO DOBITNIK GLAVNE NAGRADE - AUDI A3

  U Pivari Tuzla je svečano uručena glavna nagrada - Audi A3, a sretnik koji je kući odvezao novog ljubimca je Benjamin Đonko iz Mostara. Dobitnik je poslao čak 3108 kodova, i jedan je od TOP 10 igrača ove nagrade igre. Čast da mu uruči ovu vrijednu imao je direktor Pivare Tuzla, Fahrudin Salihović, koji mu je čestitao ispred Pivare d.d. Tuzla i zaželio mnogo pređenih kilometara. Ostalim učesnicima želimo više sreće u nekoj od narednih nagradnih igara Pivare Tuzla.

  Pivara d.d. Tuzla

 • FINALNIM IZVLAČENJEM ZAVRŠENA NAGRADNA IGRA - POPIJEŠ I DOBIJEŠ

  Dragi učesnici, nagradna igra POPIJEŠ I DOBIJEŠ je okončana finalnim javnim izvlačenjem 3. kola koje je održano 09.09.2019. u Pivnici Taverna, u prisustvu predstavnika medija i gostiju. Glavnu nagradu je osvojio broj 062 422 370. Pored glavne nagrade izvučene su i ostale vrijedne nagrade a svaki izvučeni dobitnik je dobio SMS poruku sa obavjesti o osvajanju nagrade, kao i druge informacije. Cjelokupan spisak dobitnika možete preuzeti klikom OVDJE, a bit će objavljen i u dnevnim novinama Oslobođenje. Čestitamo svim sretnim dobitnicima na osvojenim nagradama !! Ostalim učesnicima želimo mnogo sreće u nekoj od narednih igara Pivare Tuzla !!

  Pivara d.d. Tuzla

 • IZVUČENI DOBITNICI 2. KOLA NAGRADNE IGRE - POPIJEŠ I DOBIJEŠ

  09.07.2019. godine izvučeni su sretni dobitnici nagrada u drugom kolu nagradne igre Tuzlanskog pilsnera “Popiješ i dobiješ”. Izvlačenje dobitnika nagrada se odvijalo u prisustvu tročlane komisije putem računarske aplikacije, metodom slučajnog odabira. Svaki izvučeni dobitnik će dobiti SMS i/ili Viber poruku kojom se obavještava o osvajanju nagrade. Svi neizvučeni kodovi i dalje ostaju u igri koja traje do 09.09.2019. godine, i jedan od njih će imati priliku da osvoji automobil Audi. Pored automobila čekaju vas i druge vrijedne nagrade. ->> Kliknite ovdje za SPISAK DOBITNIKA

  Pivara d.d. Tuzla

 • IZVUČENI DOBITNICI 1. KOLA NAGRADNE IGRE - POPIJEŠ I DOBIJEŠ

  09.07.2019. godine izvučeni su sretni dobitnici nagrada u prvom kolu nagradne igre Tuzlanskog pilsnera “Popiješ i dobiješ”. Izvlačenje dobitnika nagrada se odvijalo u prisustvu tročlane komisije putem računarske aplikacije, metodom slučajnog odabira. Svaki izvučeni dobitnik će dobiti SMS i/ili Viber poruku kojom se obavještava o osvajanju nagrade. Svi neizvučeni kodovi i dalje ostaju u igri koja traje do 09.09.2019. godine, i jedan od njih će imati priliku da osvoji automobil Audi. Pored automobila čekaju vas i druge vrijedne nagrade. ->> Kliknite ovdje za SPISAK DOBITNIKA

  Pivara d.d. Tuzla

 • SAZIVANJE 25. SKUPŠTINE DIONIČARA

  Na osnovu Odluke o sazivanju redovne 25. Skupštine dioničara Dioničkog društva Pivara Tuzla, broj: 1027 od 10.06.2019. godine, a u skladu sa članom 230. Zakona o privrednim društvima (Službene novine Federacije BiH br. 81/15), člana 10. stav 2. Pravilnika o upravljanju dioničkim društvima (Službene novine FBiH br. 19/10) i člana 80. Statuta Pivara d.d. Tuzla, Nadzorni odbor objavljuje: Obavještenje o sazivanju redovne Skupštine dioničara za 03.07.2019. godine, sa početkom u 14:00 sati, u sjedištu Društva u ulici Maršala Tita 163, Tuzla. ->> Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupnog obavještenja

  Pivara d.d. Tuzla

 • TUZLANSKI PILSNER - NAGRADNA IGRA - POPIJEŠ I DOBIJEŠ

  Kreće velika SMS nagradna igra "Popiješ i dobiješ" u realizaciji Pivare d.d. Tuzla a u cilju unapređenja prodaje kao i nagrađivanja vjernih kupaca. Svi koji se odluče učestvovati u nagradnoj igri treba da u periodu od 06.06. do 09.09.2019. pronađu kodove ispod čepova staklenih boca ili otvarača limenke Tuzlanskog pilsnera, i da ih SMS porukom šalju na broj 091 212 405 ili preko web forme na stranici www.pivaratuzla.ba. Cijena SMS poruke je 0,20 KM + PDV i moguće ih je slati preko svih mobilnih mreža u BiH, dok su poruke preko web forme besplatne. Svima želimo mnogo sreće!!

  Pivara d.d. Tuzla

 • ODAVANJE POČASTI ZA POGINULE BORCE, RADNIKE PIVARE TUZLA

  Jedinstvena organizacija boraca Pivare Tuzla svakog 15-og maja organizuje tradicionalno prisjećanje na poginule radnike Pivare Tuzla. U prisustvu velikog broja radnika, gostiju i članova porodica položeno je cvijeće i odata počast kod spomen ploče na ulazu preduzeća, za pet poginulih boraca, radnika Pivare Tuzla: Ćamila Sadikovića, Nijaza Grahića, Saliha Zulića, Enesa Bektića i Ademira Begića. Komemoracija je nastavljena u prostorijama Pivare d.d. Tuzla.

  Pivara d.d. Tuzla

 • DONACIJA PIVARE TUZLA NARODNOJ KUHINJI IMARET

  Pivara Tuzla tradicionalno pomaže najugroženijim kategorijama, te je u sklopu projekta "Iftar 2019" uručila vrijednu donaciju svojih proizvoda. Narodna kuhinja Imaret i Pivara Tuzla će i u budućnosti nastaviti sa sličnim akcijama kako bi se na ovaj način pomoglo u ispunjavanju osnovnih životnih potreba. Svaka donacija Narodnoj kuhinji je značajna i dobrodošla jer je korisnika jako puno. Ovim putem Pivara Tuzla apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu njihov rad i doniraju što je u njihovim granicama mogućnosti.

  Pivara d.d. Tuzla

 • ZAVRŠENA NAGRADNA IGRA: SLAVIMO 135 GODINA

  SMS Nagradna igra "Slavimo 135 godina" je završena i izvučeni su sretni dobitnici. Kliknite ovdje za preuzimanje spiska dobitnika. Igra je realizovana od strane Pivare Tuzla kako bi svoje vjerne kupce počastila i da slave zajedno sa njom. Učesnici nagradne igre su kao i do sada trebali da pronađu kodove ispod čepova staklenih boca Tuzlanskog pilsnera i da ih SMS porukom šalju na broj 091 212 405 ili preko web aplikacije na stranici www.pivaratuzla.ba. ČESTITAMO SRETNIM DOBITNICIMA, a ostalima poručujemo da sačuvaju neiskorištene kodove jer će ih moći iskoristiti u narednoj nagradnoj igri koja počinje 06.06.2019. godine!!!

  Pivara d.d. Tuzla

 • PRESS KONFERENCIJA 20.03.2019.

  Pivara d.d. Tuzla i ove godine se usmjerila na unapređenju ključnih tehnoloških procesa. Shodno tome, ova današnja investicija je usmjerena prema pogonu kuhaone, fermentacije i filtracije piva gdje je izvršena nadogradnja softvera na novu verziju Brewmax 9.0, te adekvatna adaptacija uslova u kojima radi ovaj dio prozvodnog procesa. Kliknite OVDJE za više...>>

  Pivara d.d. Tuzla

 • IZABRANI NAJBOLJI MENAŽERI BiH ZA 2018.

  Na 39. Ceremoniji proglašenja najboljih od najboljih poslovnih ljudi i kompanija iz BiH u banjalučkom Banskom dvoru, dodijeljeno je 17 nagrada najuspješnijim menadžerima. Laskave titule NAJMENADŽER & NAJKOMPANIJA DECENIJE osvojili su: Šukrija Čakić, Dženan Kadrić, Nedeljko Elek i Fahrudin Salihović, generalni direktor Pivare d.d. Tuzla. Pored toga Pivara Tuzla je osvojila i prestižno priznanje Najbrend.

  Pivara d.d. Tuzla

 • NAGRADA MUST HAVE ZA TUZLANSKI PILSNER

  Još jedno priznanje koje je stiglo na adresu Pivare Tuzla za nas je najbolja potvrda da su prepoznati naši napori da kvalitet Tuzlanskog pilsnera prilagodimo zahtjevima tržišta i potrebama potrošača. Projekat izbora, sproveden u saradnji In Store magazina i agencije Nielsen, izdvojio je naš brend Tuzlanski pilsner u konkurenciji od oko 400 kokurenata kao Must have 100, na što smo posebno ponosni, jer ovo potvrđuje naš kvalitet kako kod trgovaca tako i kod potrošača. Must have tuzlanski pilsner. Namjerno dobar.

  Pivara d.d. Tuzla

 • PIVARA SPONZOR INTERNACIONALNE KONFERENCIJE KUHARA

  5 i 6. novembra 2018. godine, u amfiteatru Katoličkog školskog centra ‘Sveti Franjo’ u Tuzli, Udruženje građana "Asocijacija kuhara" po prvi put organizuje manifestaciju "1. Internacionalna konferencija kuhara". Pivara Tuzla je sa ponosom podržala ovu manifestaciju u saradnji sa Pivnicom Taverna, gdje će se sa zadovoljstvom ugostiti vrhunski kuhari sa naših prostora i inostranstva.

  Pivara d.d. Tuzla

 • DARKO CRVENKOVIĆ PREUZEO GLAVNU NAGRADU

  Gospodin Darko Crvenković iz Tuzle, danas je u Pivari Tuzla preuzeo glavnu nagradu nagradne igre Pivare Tuzla - Kad si sretan ti naruči tuzlansko, automobil Passat B8. Ključeve automobila sretnom dobitniku uručio je gospodin Fahrudin Salihović, direktor Pivare d.d. Tuzla koji je tom prigodom rekao: "Čestitamo sretnom dobitniku, a ovaj automobil je nešto u čemu će gospodin Crvenković i njegova porodica imati prilike uživati. Odlučili smo dodijeliti upravo ovaj automobil kao glavnu nagradu jer radimo na tome da svake godine povećavamo vrijednosti nagrada. Na taj način želimo da što bolje nagradimo naše kupce.

  Pivara d.d. Tuzla

 • OKONČANA VELIKA NAGRADNA IGRA

  U prelijepom prostoru Bingo City Center Tuzla održano je finalno izvlačenje dobitnika nagradne igre. Glavna nagrada je otišla u ruke vlasnika telefonskog broja 061/761-175. Međutim, još nije poznato ime i prezime dobitnika i u koji grad je otišla glavna nagrada jer se osoba nije javljala na telefon za vrijeme javnog izvlačenja. Preliminarni spisak dobitnika svih nagrada je dostupan klikom OVDJE. Podsjećamo, za učešće u nagradnoj igri bilo je potrebno poslati SMS poruku sa jedinstvenim kodom koji se nalazi sa unutrašnje strane krunskog zatvarača, na bocama Tuzlanskog pilsnera.

  Pivara d.d. Tuzla

 • SAZIVANJE 24. SKUPŠTINE DIONIČARA

  Na osnovu Odluke o sazivanju redovne 24. Skupštine dioničara Dioničkog društva Pivara Tuzla, broj: 1300-3 od 07.06.2018. godine, a u skladu sa članom 230. Zakona o privrednim društvima (Službene novine Federacije BiH br. 81/15), člana 10. stav 2. Pravilnika o upravljanju dioničkim društvima (Službene novine FBiH br. 19/10) i člana 80. Statuta Pivara d.d. Tuzla, Nadzorni odbor objavljuje: Obavještenje o sazivanju redovne Skupštine dioničara za 02.07.2018. godine, sa početkom u 14:00 sati, u sjedištu Društva u ulici Maršala Tita 163, Tuzla. ->> Kliknite ovdje za preuzimanje cjelokupnog obavještenja

  Pivara d.d. Tuzla

 • DONACIJA ZA DOM SA DJECOM BEZ RODITELJSKOG STARANJA

  Predstavnici Pivare d.d. Tuzla su danas (22.05.2018. godine) posjetili Javnu ustanovu Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli kako bi im uljepšali njihovu proslavu 51. godišnjice postojanja i ujedno razveselili najosjetljiviju populaciju, njihove štićenike, kojima je potrebna pomoć i pažnja svih nas. Pivara Tuzla ovoj ustanovi svake godine uručuje skromne poklone u vidu svojih proizvoda iz bezalkoholnog programa te joj pruža podršku u svim drugim aspektima.

  Pivara d.d. Tuzla

 • FK SLOBODA TUZLA - 100 godina

  FK Sloboda Tuzla ponosno slavi 100 godina postijanja!! 1919 - 2019 FK Sloboda Tuzla

  Pivara d.d. Tuzla

O NAMA

Pivara Tuzla je mala pivara koja se još od davne 1884. godine nalazi u samom srcu Tuzle. Njeni proizvodi se već generacijama koriste u gradu Tuzla i njegovoj široj okolini, a prepoznatljiva je po svom pilsner pivu češke tehnologije pravljenja. U okviru pivare je i Pivnica Taverna u kojoj se može konzumirati jedinstveno i vrlo traženo nefiltrirano, svijetlo i tamno tuzlansko pivo.

Sa Vama, na istom mjestu, od 1884. godine.

Pivara Tuzla 135 godina
Pivara Tuzla osnovana je 1884. godine pod nazivom "Erste Dampf Brauerei" od strane Tasing i Köhn kao Prva parna pivovara u Dolnjoj Tuzli, sa proizvodnim kapacitetom od 5 000 hl godišnje proizvodnje. Do I svjetskog rata proizvodila je već oko 25 000 hl. Tokom I i II svjetskog rata proizvodnja je kratko obustavljana da bi od 1948. godine krenula sa aktivnom i besprekidnom proizvodnjom se do danas.

1962. godine započinje ciklus kontinuirane rekonstrukcije pa je postignut kapacitet godišnje proizvodnje od cca. 300 000 hl. Naredni ciklus rekonstrukcije za program proizvodnje od cca. 500 000 hl Pivara Tuzla započinje 1990. godine.
S obzirom na promjene u trendovima prodaje nakon posljednjeg rata 1995, a u odnosu na predratni nivo, Pivara Tuzla je bila prinuđena da uvodi neke novine u proizvodnji. Usvojeni projekat odredio je nove pravce razvoja "dopunskog" programa. U tom smislu, 1996. godine instalirana je linija za punjenje sokova i mineralne vode u PET boce od 2,0, 1,5, 0,5 i 0,33 lit., a 1997. godine instalira se linija za punjenje limenki od 0,33 i 0,50 lit. koja opslužuje proizvodnju piva kao i bezalkoholnih pića.
Danas, Pivara Tuzla pored tradicionalne proizvodnje piva posjeduje proizvodnju mineralne vode i sokova od prirodne baze, vrhunskog kvaliteta i veoma strogim režimom kontrole proizvodnje.   

     Pivara Tuzla - Tuzla Brewery - Brauerei Tuzla
       POLITIKA KVALITETE, OKOLIŠA I ZDRAVSTVENE SIGURNOSTI PROIZVODA

Temelj kvalitete i uspješnosti poslovanja je u cjelovitom sagledavanju zahtjeva tržišta i potreba kupaca, što se postiže stručnim radnicima, upravljanjem troškovima, ulaganjem u opremu i tehnologiju. Pivara d.d. Tuzla se odlučila na primjenu integrisanog sistema upravljanja kvalitetom i okolišem uskladu sa zahtjevima normi BAS EN ISO 9001:2015, BAS EN ISO 14001:2015 i HACCP-a Pivara Tuzla ponosno primjenjuje nove tehnologije za prevenciju štetnih uticaja na okoliš, kao i mjere sigurnosti kvaliteta svojih proizvoda koje garantuje primjenom važećih normi, zakonskih zahtjeva i osnovnih principa HACCP sistema i zahtjeva upravljanja okolinom.

Pivara Tuzla posjeduje certifikate: ISO 14001, 9001 i HACCP      IZVJEŠTAJI >>>


   

NAGRADNE IGRE

 

- TRENUTNO NEMA AKTIVNE NAGRADNE IGRE -

Nagradna igra Tuzlanskog pilsnera "osmica te čeka" je završena finalnim izvlačenjem koje je održano u Pivnici Taverna Tuzla, u prisustvu medija i mnogobrojnih gostiju.
Tom prilikom su izvučeni dobitnici preostalih vrijednih nagrada, među kojima glavna i najvrednija, automobil Golf 8, osvojila je Helmina Begović.
Čestitamo svim sretnim dobitnicima, a posebno dobitnici glavne nagrade.

Podsjećamo da svi izvučeni dobitnici dobiju obavjest na svoje telefone sa informacijom o osvajanju nagrade, kao i druge detalje.
Spisak dobitnika je dostupan na linku OVDJE, a bio je objavljen i u dnevnim novinama Oslobođenje.
Svim učesnicima želimo mnogo sreće u nekoj od narednih igara Pivare Tuzla !!

 

Tuzlanski pilsner

-:-

 

 

Pivara d.d. Tuzla

Maršala Tita 163, 75 000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

Fax: +387 35 300 107; Tel: +387 35 300 100
email: pivara@pivaratuzla.ba

www.pivaratuzla.ba

 • Pivara d.d. Tuzla je uvijek spremna angažovati kvalifikovane i kreativne osobe. Osjećajte se slobodnim da nam pošaljete svoju biografiju sa podacima na koje Vas možemo kontaktirati. Obavezujemo se da ćemo vaše lične podatke koje nam pošaljete upotrebljavati isključivo za namjenu zbog koje su i poslani. Sa primljenim podacima odnosit ćemo se odgovorno i u skladu sa zakonom o zaštiti ličnih podataka. U našoj firmi do podataka imaju pristup samo ovlaštene osobe. Vaše biografije primamo na adresu:

  Pivara Tuzla d.d., Kadrovski odsjek, Maršala Tita 163, 75000 Tuzla, ili e-mail  pivara@pivaratuzla.ba        sa naznakom: Za kadrovski odsjek.

KONTAKTIRAJTE NAS

LOKACIJA

Pivara d.d. Tuzla

Maršala Tita 163, 75 000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

Fax: +387 35 300 107; Tel: +387 35 300 100
email: pivara@pivaratuzla.ba

www.pivaratuzla.ba